reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam wieczorową porą,

Aneta ja zachodzę w głowę, jak to możliwe że kiedy ja mam czas na pisanie postów to nie mam z kim ...a jak ja mam zapiernicz to w prezencie czekają na mnie strony do czytania...bo tak naskrobane postami:sorry2:
Współczuję że Oli dziś tak daje popalić, to raczej więcej niż pewne że mu ząbki dają czadu.
No a kwestia wątku, to nie moja sprawka, tylko Aniaslu-administratorka nasza tak szybko to zrobiła.
Ja natomiast dziękuję Wam za awans społeczny na Moderatora :-D

reklama
oDobry wieczór i pogoda sie zepsuła!! :no:U nasz dziś szaro,od rana padało,a pod wieczór słoneczko wyszło.Ja tylko siedze i myśle ,coraz wiecej o porodzie.I czytam na necie jak to przebiega,ale jeszcze stracha nie mam!:tak:
Dziś byłam w gemente zapytać jakie papiery mi trzeba,zeby dziecko miało nazwisko chłopaka(nie mamy slubu),A babka mi mowi o zaświatczeniu ,ze nie mamy męża ,ani żony w polsce.chyba mnie żle zrozumiała!
MOZE wy wiecie co jest potrzebne do takiego spisania.
Miłej nocki życze:sorry2:

karola babka chce od ciebie zaświadczenie że nie jesteś mężatką tu wystarczy twój akt urodzenia a mój Arek musiał wziąść takie coś od siebie z urzedu w PL że jest rozwodnikiem.
idę juz spać dobranoc kobitki:-)

Dobry wieczór dziewuszki!:-)
Ja już niestey w domku....i jak zwykle przyszedł wieczór a ja nie mam do kogo gęby otworzyć....:-:)-(
Ma-Rita kurujcie sie szybciutko!!! Dużo zdrówka dla Was!

Anetko bardzo ci współczuje z powodu teg ciężkiego dzionka...Mam nadzieje, ze chociaś w nocy Oli sobie pośpi i ty także odpoczniesz;-)....A może lepiej daj mu coś przeciwbólowego, żeby przynajmniej w nocy go nie bolały dziąsełka...:tak::tak:

A gdzie się nasza Ania-gaduła podziewa?????Czyżby sobie urlop wzięła???

Twiggless prosiłabym cię o szersze instrukcje dotyczące metod wykonania takich ślicznych zdjątek....:tak::sorry2:jak uzyskać te szablony gotowe??? Jeśli nie chcesz pisać na forum to napisz mi na prywatną, proszę....;-):sorry2::blink:

Miałam też dzisiaj niezłe przeprawy z moją Oliwką...:baffled::-(Wogóle to moje dziecko jakieś się nieznośne zrobiło i wogóle jak coś do niej mówię to jak grochem o ścianę... Normalnie udało się jej kilka azy wyprowadzić mnie z równowagi i nadarłam się na nią niemiłosiernie:zawstydzona/y: i wcale z tego powodu nie czuję się dobrze...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ale na swoje usprawiedliwienie powiem, ze już mam serdecznie dość tej naszej sutyacji i narasta pomału we mnie frustracja...Tylko martwię się tym, że właśnie na niej będę wyladowywać to całe napięcie...Ale nie daję już inaczej sobie z tym rady!:wściekła/y::zawstydzona/y:Ratujcie! Jak egzekwować od diecka 4 letniego posłuszenstwo...???Może macie jakieś sensowne rady i sposoby?

Jutor rano znowu pędzę młodą do przedszkola....:baffled::confused: Potem idę z Mają na tą kontrolę wagi (ale te 2 tyg szybko minęły) i okaże się czy dalej będziemy karmić cycem czy trzeba bedzie ją dokarmiac....Mam nadzieję, że przyrost wagi będzie dobry...:dry::sorry2:

Mam jeszcze do was pytanie:
Czy nie wiecie o jakimś mieszkaniu do wynajęcia w okolicach Bredy????:tak::sorry2:
Mój S jakoś nie może nic znaleźć i dlatego muszę wziąć sprawy w swoje ręce, bo inaczej nigdy do niego nie dojedziemy...i umrę prędzej z tęsknoty...!:zawstydzona/y::-(

ale tu dzis przeciągi:confused:
dziś pogoda do bani wiec musielismy sie zadowolic odwiedzinami u kolezanki w domu... dzieciaki łaziły z kąta w kąt nie wiedząc co mają z sobą zrobic... cieżko cos widzę tę nadchodzącą deszczową jesien i zime...
a czy Ania dziś podpisała liste obecnosci?
Paulina szybko poszło z tym utajnionym - i awans ci sie jak najbardziej nalezy...

Hejka z rana,

nareszcie mam czas dla Was, bo wczorajszego weiczora jak chciałam się do kompa dobrać to małżonek się do mnie dobrał :cool2::sorry2:

No ale do rzeczy..
karolka-ja dokładnie tak samo jak Ty, wertowałam wszystkie możliwe strony internetowe i szukałam info....gdybyś chciała to mam różne wersje elektroniczne książek do poczytania, podaj meila i wyślę. No a kwestia w gminie jest taka, że jeśli nie zgłosisz kto jest ojcem to automatycznie dziecko po porodzie ma Twe nazwisko.....musisz mieć akt urodzenia partnera i wraz z nim umówić się na podpisanie dokumentów w gminie.
pauka-nie jest łatwo kiedy ma się stres na głowie, rozumiem że chciałabyś być całą rodziną w komplecie, ale fakt jest taki że cholernie trudno tutaj o mieszkania....ja polecam każdemu szukania nie w mieście a na małych mieścinkach-wioskach, można ten spróbowac wynająć od agencji maklerskiej, a napewno zapisać się do spółdzielni mieszkaniowej ale to trwa lata-nawet 5 jak duże miato:szok:
twiggless- teraz to już całkiem dzieciaki nie będą wiedzieć co robić....najgorsze że moja to "dziecko ulicy" i w domu nie lubi siedzieć:no:

A właśni co się dzieje z Anią?? Ona zawsze pisała "na zapas" ;-),
Sencilla wakacje nadal ma, Marita jest chora,Poola-pracuje....reszty imion nie pamiętam:zawstydzona/y:

Miłego dnia.

witam:-):-):-)
melduję się od rana z pyszną kawką :-)
karola musisz mieć akt urodzenia europejski i twój chłopak jak jest stanu wolnego tak samo wystarczy akt urodzenia europejski. I jak bedziesz to zanosić to musicie być oboje bo chłopak musi się tam podpisać że jest ojcem dziecka. powina dać wam taką kartkę że po porodzie idzie twój chłopak (3 dni) do gemente z tym papierkiem i papierami z szpitala i uznaja dziecko.
pogoda okropna:no::baffled::wściekła/y: ja chcę lato!!!!

WiTAJCIE.....

Żyje tylko strasznie mi się wszystko nie układa...i jakoś pisać mi sie niechce...
Kochane jesteście że o mnie pamiętacie...
napisze jak wróce z pracy...trzymajcie sie cieplutko!
paa...

Paulina, pytalam u mnie o torty bezowe, ale oni nie maja czegos takiego... Co to jest? Zapytam jeszcze gdzie indziej.
Aniu, co sie dzieje?
Milego dnia Babeczki!

reklama
Sencilla -witaj,
to są suche krążki bezowe, czasami na opakowaniu pisze tort bezowy, jak się je przesmaruje kremem i ozdobi to jest rewelacyjny torcik, a ja bym chciała dla mojej Amelci na urodzinki...mam nadzieję że się uda znaleźć.
No ale jak wakacje Tobie mijają, kiedy wracacie?
Aniu-do "po pracy"

A ja narzekam na pogodę, jak ja dam radę z mym dzieciem bez placu zabaw....przechodzi sama siebie w domu :cool:

Do góry