reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam prawie weekendowo:-)
Aniu gratulacje dla Twojej psiapsiółki:tak:, oraz gratuluje nowych firanek:-D
Paulina, Marita chciałabym aby to była Haga ponieważ nie chcę zmieniać Nikusiowi szkoły (on uwielbia swojego pana wychowawcę), facet ma super podejście do dzieci. Jestem codziennie w szkole z Nikodemem po pół godzinki, czytam mu książkę (raczej wspólnie opowiadamy, bo czytać po holendersku nie potrafię:no:),albo biorę ze sobą słownik i tłumaczę mu jak się co nazywa, 2 dni w tygodniu po pół godzinki mogę się z nim bawić: gry, puzle, rysowanie itp. W tym czasię widzę jakie podejście ma nauczyciel, bardzo podobają mi się jego zasady:tak:. Jeden dzień w tygodniu Niko ma z panią i ona nie potrafi zająć dzieci, zainteresować ich czymś, panuje na jej zajęcia haos, non stop jest naburmuszkona, zostawia dzieci bez opieki w klasie i wychodzi. Jeden chłopiec z Nikusia grupy non stop płacze, Pan nauczyciel doskonale sobie z nim radzi, zagaduje, zabawi i jest ok, a ona targa go gdzieś do toalety, wogóle nie rozmawia z nim, nie podoba mi się jej zachowanie:wściekła/y:. Niko codziennie pyta czy dziś ma zajęcia z panem czy z panią bo "ja wolę pana:-D". Dlatego właśnie nie chciałabym zmieniać Nikusiowi szkoły, ale chyba nie będziemy mieli wyjścia:wściekła/y::wściekła/y::no::no::-:)-(
twiggless, olgunia fotki super:tak:. Olgunia mój Oli ma taką samą bluzeczkę hema:-).
Sencilla w Wy macie mieszkanie ze spółdzielni? Ile płacicie za czynsz?
...ale się rozpisałam:-D
Dziewczyny meldować się proszę:-D:tak:
Miłego dnia

reklama
Witam! Wczoraj dotarłam do hol a dziś już byłam na usg.Wszystko jest dobrze,i nereczki są w normie-to najważniejsze.:-)W polsce było suuuper.Byliśmy na weselu znajomych i wytrzymałam ,az do 4 rano(razem z tańcami).Tylko jezdziłam po rodzinie i znajomych,czysta przyjemność!Po powrocie czekał już na mnie KRAAMPAKKET i się troche przestraszyłam,zaczynam myślec jak to bedzie:szok: Juz duzo mi nie zostało,z usg wychodzi ze jestem w 33 tyg i 6d!
aniahaven napisałaś,że u twojej kol miał być chłopak na 100% a jest dziewczynka,ja też mam mieć chłopczyka i mam duużo ubranek.Mam nadzieję,że w moim przyypatku się nie pomylili:baffled:
Dla wszystkich solenizantek spóznione życzenia DUUŻO ZDROWIA,RADOŚCI,MIŁOŚCI I POCIECHY Z DZIECIACKÓW

Widze też ciekawe zdjecia waszych pociech!!Jeszcze nie przeczytałam wszystkich postów,i nie wiem kiedy uda mi się to zrobić.A bardzo ciekawe rzeczy piszecie!!Dziś przychodzi do nas facet od mieszkania,bo ma wiecej do wynajecia,a my chcemy zmienić na wieksze.Nie wie czy sie zgodzi,bo kontrakt mamy do 31 grudnia.Trochę sie tego boje,a jak by tego było mało moja siostra tu przyjechała pracować i mieszka z nami.Trzymajcie kciuki:tak:

Mam pytanko jak sie mam spakować do szpitala tutaj. Co w polsce jest potrzebne to wiem ,a tutaj nie!

Idę troche posprzątać,a teraz mi to trochę czasu zajmuje.
Miłego dnia!!:-)

Witam,

ja już od rana zaliczyłam pracę ... teraz wcinam śniadanko i się biorę za sprzątanie domu.
Aniu-u mnie weekend to mąż w domu, a praca to niestety zawsze jest :sorry2:
Dziewczyny foteczki rewelacyjne, widać że maluchy bawiły się dobrze w swoim towarzystwie a to najważniejsze :-)

Kochane, napisałam wczoraj wiadomość do Administratora forum z prośba o wątek zamknięty, czekam teraz na odpowiedź, jak cosik dostanę na meila to dam Wam znać.

Miłego dnia mamuśki, robota czeka.

rowniez witam,
my juz zaliczylismy zakupy, obiadek prawie gotowy i zaraz pojdziemy pospacerowac wzdluz morza... :-) pogoda dzisiaj dopisuje i prawdopodobnie weekend rowniez ma byc ladny... :tak:
Twiggles, wszystkiego naj... najlepszego z okazji 3 rocznicy slubu... szczescia, radosci, pociechy z Antosia i duuuzo milosci... :tak::-D
Aniu, zdrowka dla Ernesta zycze... :tak: i gratulacje dla psiapsioleczki... mam nadzieje, ze nie nakupila mnostwo ubranek dla chlopczyka... :confused: jak sie udaly wczorajsze zakupki dla Karinki?
Aneta, w tym przypadku szkoda bedzie zmienic szkole Nikusiowi... a tym bardziej szkoda teraz wracac do Polski... trzymam kciuki za znalezienie mieszkanka... :tak:
Olgunia, sliczne foteczki Sebastianka i Antosia... widac ze, bawia sie swietnie razem... :-D
karola, to juz nie dlugo Ci zostalo... na kiedy masz termin?
milego dzionka wszystkim... ;-)

aneta2222 mamy ok 40m kwadratowych(3 pokoje nie za duze,kuchnie,lzienke) płacimy za to 720e z rachunkami.Troche za mało miejsca na 3 dorosłych i dziecko.A jak urodze to cała rodzina chce nas odwiedzić!
Termin porodu mam na 8 listopada.Ale myśle,ze wcześniej urodze,nie wiem dlaczego.Bola mnie kości krokowe,a skurczy jeszcze nie mam.W nocy tez czesto mnie boli brzuch,położna mi mowiła,ze jeszcze nie.Ide do niej 2 pażdziernika to wiecej bede wiedziec

UMIERAM!!!!!!!!!!!!!!
w nocy wysunęła mi się spiralka Miesiączka jest mega obfita Rozmawiałam ze swoim ginem i nie jestem już zabezpieczona i jeśli mi przeszkadza to mam sobie ją sama wyciągnąć
new_scared.gif
i..........wyciągnęłam bo mnie juz mocno bolało Teraz jest o niebo lepiej Przez moje mega @ proponuje mi tą drozszą ale ja za spiralki już podziękuję W dupie mam taki interes Pomyśle nad tabletkami

mam pytanie potrzebuję tanich ale w miarę dobrych pampersów dla mojego Pitka-on spi jeszcze w pamp bo wpadki się zdarzają Takie zabezpieczenie więc nic specjalnego być nie musi
a i sa tu jakieś żele do higieny intymnej?jakie?gdzie?jak się nazywają?

karola na pewno musisz zabrać kartę ciąży to jest podstawa. ja ze sobą miałam paszport i sofi numer ale nie było potrzebne.
miałam szlafrok, łapcie,majtki,koszule do porodu i 2 koszule normalne do spania, płyn po prysznic (w niektórych pokojach był) a i ciuchy na wyjście.
Dla maluszka musisz mieć ciuszki i nic więcej tylko zabierz różnej wielkości bo u mnie było że połowa była ciuszków za małych i arek musiał jechać i przywieść wieksze rozmiary musisz mieć na wyjście fotelik oraz jakoś kurteczkę dla maluszka i kocyk żeby go nakryć. I oczywiście nie zapomnij o APARACIE fotograficznym:-)
a gdzie ty mieszkasz ? moze pisałas już ale ja nie doczytałam

aOla oj bidulko ! dlatego ja się bałam spiralkę założyć. są tu żele do higieny w każdym sklepie etosie i kruivandie itd....

reklama
Na posty Wam odpowiem wieczorem, bo mała mi tu "imprezuje" :wściekła/y:

Ale na szybko, mam odpowiedź od administratora forum, że Nasz wątek zamknięty powstanie do poniedziałku, jedynie musimy wybrać między sobą kto będzie jego moderatorem i będzie się kontaktował z administracją forum.....bo przecież nie podam siebie samej :sorry2:
Czekam na propozycje i zmiatam do mojej podminowanej córeczki :cool:

Do góry