reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Toola, zycze Ci powodzenia... Trzymaj sie! a jak postepy Krysi w czytaniu? Jestem bardzo ciekawa, bo z Marysia mam czasem "czytelnicze dolki" i nie moge sie zmobilizowac do dalszego dzialania.. .:(

reklama
sencilla jak byla moja mama to calkowicie odstawilysmy czytanie bo ona jest przeciwna, teraz ze wzglledu na to ze pracuje tez nie znajduje odpowiedniuo duzo czasu na prawdziwe sesje, robie jednak kilka rzeczy
1. czytam jej duzo
2. ona czyta (za mna lub spontanicznie) tytuly ksiazek, niektore z serii "obrazki dla maluchow" nawet cala tresc
3. pokazuje literki, spontanicznie, czyli literuje wyrazy, sylabizuje, ona to nasladuje ale nie powtarza dokladnie tylko tak dla zartow sobie literuje
wszystko na spontana!! ale po przeprowadzce planuje wrocic do czegos systematycznego.
z osiagniec moge powiedziec, ze corka potrafi przeczytac jakis zestaw slow, niektore ksiazki "czyta" na pamiec, nadal kocha czytanie, na dobranoc czytam jej historyjki na 2-3 strony ciaglego tekstu a ona potem opowiada to swoimi slowami albo zadaje jej pytania z tekstu i odpowiada co tam sobie mysli taka krotka rozmowa, chce wrocic do prowadzenia pamietnika bo to byla kiedys super zabawa

jesli jestes znudzona wprowadz cos nowego, jakas zabawe, cos niestandardowego, odrzuc rutyne i baw sie :-D

Witam...

Toola ile twoja mała ma latek?:-D
Pytam odnośnie tego czytania...
Nie pytam o szczegóły twedo prywatnego życia ale czy wszystko już stracone?
Niewiem co się stało ani jaka jest przyczyna waszego rozstania ale może warto porozmawiać...spróbować załagodzić sytuacje?:zawstydzona/y::dry:
Niepatrząc na odpowiedź jesteśmy tu dla ciebie...żeby cie jakoś wesprzeć...
Niunia niepokojące te wieści o tacie...i co poprawiło sie coś?
Ja kawkę robię, bo głowa mi pęka...:baffled:

Witam dziewczyny:-)z Polski:-):-):-)
Dojechaliśmy bez problemów Dawidek prawie calą drogę spał z malymi przerwami na jedzenie :-)ja też sobie troszkę pospalam na 10 byliśmy już w domku ale jak weszłam to się czułam jak w niebie :-):-):-):-):-):-):-)
zaliczyłam już fryzjera zrobiłam male zakupki :-)a teraz sobie siedzę już wykąpana i jest miodzio :-):-)uwielbiam być w PL
Jutro muszę kupić sukienkę i buty i w piątek jedziemy na Mazury a w sobotę wesele :-)
narka kobietki:-)

Witam Was goraco!:-)

Wreszcie po 2 dniach mój net zaczął normalnie działać... Cholera mnie bierze, bo nie mogę normalnie korzystać, bo mieszkam w centrum i blok na bloku stawiają i zasięg się gubi, a niestety płacić trzeba....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ale widzę, że nikt nie zauważył mojej niebecności.....:-(

Przede wszytkim to chciałabym złożyć Ma-Ricie najserdeczniejsze życzenia urodzinowe, coprawda spóźnione ale szczere!!!!!!!!Dużo zdrówka, spełnienia marzeń i pociechy ze swojego kochanego malucha!!!!!:tak::tak::-):-):-):-)

Po drugie to również serdecznie witam cię Toolu!!!!!:-):-):-)Mam nadizję, że teraz w twoim życiu to już wszystko bedzie tylko z górki....Trzymam kciuki i również dołączam sie do dziewczyn i służę ramieniem jak coś.....;-):-)I mam do ciebie ogromną prośbę co do dokładnego wytłumaczenia na czym polega to czytanie z dziećmi i przesłanie materiałów(książek), jeśli to nie problem....Mój mail: pauka_22@wp.pl. Z góry dziękuję!!!!!!

Agnes widzę, że mega zadowolenie cię ogarnęło z powodu powrotu na stare śmiecie....;-):-DBaw się dobrze na tym weselisku!!!!I pisz co tam się dzieje u ciebie!:-D:tak:

Aniu dziękuję za świetne powitanka na moim profilu na nk!!!! Nie ma to jak dobre słowo na początek dnia!!!!:-D;-):blink:

Sencilla świetnie, że mimo urlopu wciąż z nami jesteś....!:blink::-)

Niunia dzięki za zaproszenie do przyjaciół!!!!Jest mi ogromnie miło!!!!!:-):-):tak:

U nas dzisiaj taka mala imprezka z okazji 3 miesięcy Majki! upiekłam szybkie ciasto z jabłkami i zasiadłyśmy z Oliwką przy stole z kawką (zbożową oczywiście;-)) i ciachem i cieszyłyśmy się chwilką.....A solenizantka spała...:-):-):-)

Wrzucę kilka fotek tylko je załaduję....

To teraz obiecane fotki:

To wczoraj na spacerku w drodze powrotnej z przedszkola...W między czasie zaliczyłyśmy park i zbierałyśmy kasztany...Potem robiłyśmy z nich zwierzątka....

A to dzisiejsze....

Ostatnia edycja:
Witam!

Pauka foteczki superowe a już myślałam że tylko ja jestem taka staromodna i robie zwierzaki z kasztanów...:-D:sorry2:
Na 10.00 umówiłam się z fumfelom na kawkę z ciastem śliwkowym a potem muszę zaliczyć zakupy dla Kariny.
Jak mói moja inna koleżanka wszystkie spodnie stały sie powodziankami / za krótkie/:-);-)Będe później...
Pysznej kawki wszyskim....

reklama
Hejka mamuśki,

tyle naskrobaliście że wybaczcie ale nie jestem w stanie Was nadrobić, jedynie przywitam Toolę po miesiącach nieobecności-pamietaj że nie jesteś sama i Nam się możesz wypłakiwać...życzę aby sie wszystko Tobie poukładało jak zaplanujesz:tak:

A ja myślałam że będę mieć dobrą nowinkę ale nic z tego, wczoraj zrobiłam test i wyszedł negatywny a wieczorem dostałam @ :zawstydzona/y:
Już swoje przebuczałam i teraz na spokojnie będę nadal mierzyć temperaturkę i praktykować aż wyjdzie :tak:
Miłego dnia

Do góry