reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Toola!
Nie wiem co ci powiedzieć w takiej sytuacji...trzymaj się kobieto!:sorry2:
Jestem z Toba myślami i sercem...
I pisz czasami...chociaż tak możemy Cię wesprzeć...:blink:

reklama
hej
dawno się nie odzywałam ale ostatnio brak mi czasu na cokolwiek Myślami jestem już w domu w PL Bardzo cieszę się z podjętej decyzji i odliczam czas do końca listopada:-) Jakoś nie mogę się tu zaklimatyzować Niby wszystko ok Ale..........próbuje jakoś tu żyć ale JAKOŚ to za mało

mała zasypia Piotrek ogląda bajkę i zaraz musze iść robić obiad

A ja wlasnie wrocilam z Hemy. Musialam jakies ciasto kupic, bo wieczorem przychodza tesciowie.

Zaraz zrobie zupe serowo-pieczarkowa z bialym winem i starczy. Nie mam zamiaru sie wysilac :-p

A tu dla Was :-pmoja urodzinowa kawka i ciacho:

OK. Pedze ogarnac dom. No i mlody wstal chyba lewa noga, bo od rana nic mu nie pasi ;-)

MaRita wszystkiego NAJ z okazji urodzin, a to ciacho i kawke to bym zpalaszowala w sekunde
dzieki za zaproszenie, na pewno was odwiedze, i jak sie urzadze w nowym imiejscu zapraszam rowniez!!
odkad jestem mobilna jezdze po calej holandii wiec na kawke moge wdepnac praktycznie wszedzie :D

dzieki za zrozumienie

Toola dzieki za zyczenia :-) Wpadaj tu jak najczesciej i pisz co u Was. Tak jak powiedziala Ania, czasem dobrze sie wygadac i wyrzucic co tam czlowiekowi lezy na watrobie :tak: Popytam znajomych, moze przypadkiem ktos zna w Leiden jakas opiekunke.
A Holenderka nie wchodzi w gre??? Bo jesli tak to popatrz na maarktplaats albo na Flexmoeders.nl :: De makkelijkste vorm van kinderopvang . O ile sie nie myle Pola znalazla opiekunke do Mai wlasnie przez Flexmoeders. No i jeszcze gastouders (belastnig dofinansowuje, choc w przyszlym roku maja zwracac mniej niz teraz, ale zawsze cos).
No i pisz tutaj, jesli bedziesz miec jakiekolwiek problemy. Razem zawsze cos sie wymysli :tak:

Droga MaRito!!!!

Spełnienia wszystkich skrytych marzeń, w życiu pomyślnego toku zdarzeń, w realizacji celów wytrwałości i satysfakcji z codzienności....
z okazji urodzinek mnóstwo buziaków przesyłam ja :-D
A kaweczka pycha niewspominająć o ciachu!Mniam...
Uciekam na spacerek!Paaa..

Witam!!!!

Ma-Rita
w dniu tak pięknym i wspaniałym życzę Tobie sercem całym ,dużo szczęscia,pomyślności ,nie kończącej się miłości .................
ciacho i kawka mniam .........mniam......

ja już mam połowe spakowaną a tak mi się nie chce ze szok:szok: aż musiałam zrobić sobie przerwę na kawkę :-)ale nie jest zle dam radę :tak:już sie nie mogę doczekać wyjazdu a jutro mam nadzieje ze o tej porze już będe w PL w moim mieszkanku właściwie to muszę być bo na 14-tą jestem umówiona u fryzjera :-)

kobietki to do poklikania w PL :-):-)
życzę wam samych radosnych chwil z waszymi skarbeczkami:-):-):-)
pa...pa..pa...buziaczki:-):-):-):tak::tak::-):-)

Ma-Rita WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN, ZDROWIA SZCZĘŚCIA POMYSLNOŚCI, STO LAT ŻYCIA I RADOŚCI:-);-)

agnes- udanej podróży oraz pobytu w polsce:tak:

toola- zapraszam również do mnie do amsterdamu:tak: gdybym była cały czas w holandii to sama chetnie zajełabym sie Twoja córeczką ;-) jeśli tylko bede cos wiedziała o opiekunce to dam znać.. no i najważniejsze to żebys sie trzymała z córeczką, i jeśli tylko cos bede mogła pomóc to z chęcią służe pomocą:tak:

Ma-Rita wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia wszystkich nawet tych najskrytszych marzeń :-)

Toola, fajnie że sie w końcu odezwałaś. Szkoda jedynie ze az takie zmiany w waszym życiu zaszły, ale "nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło". Trzymajcie sie cieplutko, no i tak jak piszą dziewczyny zagladaj do nas częściej :-). A z Leiden to i do Hagi będziesz miała rzut beretem ;-).

Agnes, szerokiej i spokojnej drogi do Pl :-)

Ania co do moedercentrum, poszukaj w ksiażce telefonicznej adresów i przejdź sie tam, istnieje duże prawdopodobieństwo ze maja takie programy jezykowe jak te w Hadze. Generalnie te centra służa integracji kobiet z innych krajów. Próbowałam w necie coś dla Ciebie wyszperać ale one nie maja swoich stron internetowych :no:

reklama
Ma-Rita, zycze Ci wiary, ze wszystko ma sens... zycze Ci nadziei, ktora obudzi Twoje serce i z nowym zapalem pozwoli spojrzec na to, co juz gdzies przygaslo... zycze Ci milosci tak ogromnej, ze nie mozna jej zatrzymac dla siebie... a przede wszystkim, zycze Ci, aby kazdy kolejny dzien byl piekniejszy od poprzedniego...
moc usciskow i buziaczkow urodzinowych dla Ciebie !!

Toola, milo, ze znowu do nas wrocilas... :tak: i bardzo mi przykro z powodu Twojej sytuacji... :-( nie wiem co wiecej powiedziec... :no: :zawstydzona/y: trzymaj sie jakos... wazne, ze masz coreczke przy sobie... a ona z pewnoscia jest powodem, zeby odnalezc dalszy sens w zyciu... :tak::tak: duzo szczescia Wam zycze... :tak:

milego dnnia wszystkim... ;-)

Do góry