reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

:-)Anetko dziękuję za szczegółowy obraz pobytu Nikodema w szkole...to super, że on się tak dobrze tam zaklimatyzował...:-):-):tak:To bardzo ważne, ponieważ potem konsekwencją nie akeptacji przez środowisko, mogą być niepowodzenia i trudności szkolne! :baffled:Mam nadzieję, że Oliwka też dobrze się tam odnajdzie...:confused::szok::tak:
Ale mam jeszcze jedno pytanie do ciebie? Czy jak przyjedziemy do NL jeszcze w tym roku to Oliwka bedzie mogła odrazu pójść do szkoły czy będę musiała czekać i posłac ją tam od nowego semestru??? I czy potrzebne sa jakieś dodatkowe dokumenty oprócz altu urodzenia do załatwienia formalności w szkole?:confused::sorry2:

Dobej nocki...!
i do rana, bo ja znowu zryw o 7.00 i do przedszkola szorujemy...Szkoda, że pogoda nie napawa optymistycznie....!Ale cóż to już jutro zaczyna się kalendarzowa jesień....:dry::-:)crazy:

reklama
Dzień doberek!

Pauka ja myśle,że od razu ją zapiszesz i pójdzie do szkoły...:tak:
Nie zdążyłam wam powiedzieć przed wyjazdem, ale zapisałam Karinke do przedszkola.
I tez myślałyśmy z tą moją holenderką że długo będziemy czekać na miejsce...a tu niespodzianka!:-p
Od 1-go października będziemy się prowadzać do "Kober Kindercentra"...
Nie muszę chyba opisywać,że moja mała to aż skakała pod sufit ze szczęścia!:-D
Z tego co się doczytałam to razem Secillą zostałam uhonorowana tytułem wielkiej forumowej gaduły?Hi hi...:szok::-D:sorry2:
Ja to zabardzo nie odpoczęłam - ale było miło i rodzinnie momentami...Sencilla za to napewno sobie dychnie,ale należy się jej!:rofl2:
Ja już uciekam-śniadanko i do pracy!
Miłego dnia dziewczyny...

Hejka :crazy:
Aniu gratuluje działeczki :-)i super ze tak szybciutko załatwiłaś to przedszkole mi to narazie jakoś to wszystko się nie klei w tej Holandii ciągle coś momentami mam już dość dobrze że już jutro jadę do Polski to może nabiorę dystansu do tego wszystkiego:szok:tylko się przeziębilam i jak pomyśle o tej drodze :szok:mam nadzieję że mały się nie zarazi .
niunia_2008 malutka slicznie wygląda w okularkach :-)też się wczoraj rozglądałam za sukienką ale jakoś nic nie ma i jednak w PL będę kupowała mam na to tylko jeden dzień ale mam nadzieję ze coś znajdę a jeszcze muszę fryzjera zaliczyć:-)
do pózniej .........idę się leczyć :crazy:

Cześć dziewczyny

Agnes kuruj się, kuruj... niezły kawałek drogi masz przed sobą ;-)Ale spotkanie z rodzinką na pewno postawi Cię na nogi :-) Wybaw sie porządnie na weselichu :tak:

Pauka, zeby zapisać mala do szkoly powinnaś mieć jej nr BSN ( otrzymuje sie go przy zameldowaniu w Nl) i nr ubezpieczenia. praktycznie tego samego dnia lub następnego po zapisaniu dziecko idzie do szkoly.

Aniu gratki za tak szybkie dostanie sie Karinki do przedszkola, poszło wam to ekspresowo :-) Działeczki również gratuluje i szczerze zazdroszcze ;-)

Aneta, wybierasz sie na te lekcje jezyka do moeder centrum? Mozesz jeszcze sie do "Intop" zapisać.

Tyle ostatnio postów naprodukowałyscie ,ze nie pamietam co komu miałam napisać.
Milego dnia wszystkim zycze :-)

hej:-)

co tu taka cisza???? gdzie sa nasze gaduły???:-)
kiedys nie nadążałam z czytaniem postów a teraz pustka.....

pewnie wszystkie zajęte jesteście....
u nas wyglada na cieplutko, wiec jak wiki sie obdzi i zje obiadek idziemy do parku:tak: zosatło duzo chleba do karmienia ptaszków i kaczuszek ;-)

witam,
Aniu, ja rowniez gratuluje dzialeczki i swietnie, ze Karinka juz niedlugo pojdzie do przedszkola... :-) widze, ze nie tylko ja zaliczam fryzjera, bedac w Polsce... :tak:
Agnes, wracaj szybko do zdrowka... udanych wakacji Ci zycze i wytancuj sie na weselisku... :-D
PaulinaAnna, rowniez sie kuruj... i powodzenia z tescikiem... :tak:
Twiggless, jak tam po weselu? udalo Ci sie znalezc jakas kreacje?
Niunia, jak Ci sie mieszka na nowym mieszkanku? juz sie zaklimatyzowalas?

Pola, wszystkiego naj... najlepszego z okazji Twych urodzin... zdrowka, szczescia, spelnienia najskrytszych marzen oraz duzo milosci... :-):tak::rofl2:

Załączniki

• 011.jpg
    011.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 21
mam jeszcze pytanko do dziewczyn, ktore juz nie karmia piersia i podaja mleko w proszku... czy w tym przypadku dajecie rowniez swoim pociechom
witaminke D ?? :confused:

milego dzionka... ;-)

dzien dobry po weekendzie...

wesele sie udało ale do polskiego to mu duzo brakowalo... to bylo moje juz 4 wesele w holenderskiej wersji wiec sie niczego nadzwyczjanego nie spodziewalam... kreacje na kilka kodzin przed imprezką kupiałam ale w ostaniej chwili zmieniłam swoje zdanie i zamiast slicznej sukienki balowej wybrałam komplet eleganckich spodni z bluzką, bo stwierdzilam ze to jeszcze kiedys zaloze na inna okazje a sukienka by tylko w szafie wisiała... Antos dobrze zniosł wieczor i nocke z babcią wiec tym bardziej maialam powody do radosci... a reszta weekendu minęla nam w rodzinnej atmosferze przy grillu...

Aniahaven dobrze ze szczesliwie dolecialas i wrocilas i super ze udalo ci sie z przedszkolem dla córci

Magdalena ja daje Antkowi mleko modyfikowane dwa razy dziennie i nie daje wit D, w mleku jest juz odpowiedznia jej ilosc... ale jak jest dzien kiedy dostanie tylko zwykle krowie to wtedy podaje mu osobno wit D

Solenizantkom urodzinowym składam najlepsze zyczonka, duzo szczescia, miłosci, pociechy z dzieci i mężów i wogole wszsytkiego co tylo sobie zażyczycie...

Witam poweekendowo :-)

No coz... na naszym forum to calkiem normalne, ze zdarzaja sie takie chwilowe "cisze" :-D Na szczescie nie trwaja one dlugo i szybko wszystko wraca do normy :tak:

Droga Polu przyjmij najserdeczniejsze urodzinowe zyczenia

Paulina kuruj sie kobieto. A swoja droga to super pore wybraliscie na kempingowanie ;-):-D

Ania gratuluje dzialeczki :tak:

Beauty a gdzie Ty sie podziwalas??? Zagladaj do nas czesciej :tak:

Aneta czytalam, ze Niko super zaadoptowal sie w szkole :-) Dzielny chlopiec z niego :tak::-)

Magdalena ja odkad przeszlam na mleko modyfikowane (czyli odkad mlody skonczyl 4 miesiace) nie podaje wit. D. Wg mnie w mleku modyfikowanym jest wystarczajca ilosc witamin. W CB mi powiedziano, ze jesli zdecyduje sie calkowicie przejsc na mleko krowie to musze podawac wit. D.

reklama
Hej hej...
Jestem juz w domku i zajadam się pomidorówką...
Znów powietrze holenderskie zaostrza mój apetyt.:sorry2:
I ten rowerek oczywiście!:-D
Co do tego przedszkola Kariny to sama jestem w szoku:szok: że tak szybko.Podanie skladałam w zeszłą środe i nawet moja holenderka mi nie chciała wierzyć że to już odpowiedź przyszła!:rofl2:
Na razie mamy dwa dni ;poniedziałek rano i czwartek po południu...
Karina bardzo szczęśliwa.....i musimy się w kocu wybrać na zakupy bo po ostatnim przeglądzie niewiele zostało...:zawstydzona/y:
Ja wit.D mojemy synkowi podaję bo on pije tylko mleko krowie sporadycznie Friso.
Agnes wszystko się ułoży, nie martw się i baw się dobrze w Polsce..
Aneta i Bauty ale macie dobrze z tą szkołą - u mnie coś takiego nieistnieje...:wściekła/y:
Pani w konsultatiebiuro była bardzo zdziwiona...:no::wściekła/y:
Pola wszystkiego naj naj ... z okazji urodzinek!;-):-)
MaRita jak tam zakuwanie ci idzie?
A teraz uciekam do mojej cięzarnej koleżanki na kawkę...
Wszystko wskazywało na to że dziś zostanie mamą i ....sie zatrzymało!:crazy:
Do później...

Do góry