reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Hej:-);-):-)

Dawidek zasnął więc ja mogę spokojnie wypić drugą kawkę :-)
wyszłam z nim na spacer ale po piętnastu minutach wróciliśmy bo taki wiatr i zimno jest a niby słońce świeci :baffled: u was też tak zimno bo ja mam już dość odkąd tu przyjechałam to na palcach mogłabym policzyć naprawdę ciepłe dni :baffled:

obiadek mam już prawie zrobiony jeszcze tylko ziemniaki obiorę :tak:
mam nadzieję że ten mój diablik trochę pośpi ;-)to może i ja bym zrobiła te racuchy bo narobiłyscie mi takiego smaka że szok:szok:a mialam się odchudzać przed weselem ale co tam może od jutra:-)
narka kobietki:happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy:

Załączniki

• holandia 012.JPG
    holandia 012.JPG
    87,2 KB · Wyświetleń: 28
reklama
Ania, już kiedyś pisałam. Na moim osiedlu jest "moeder centrum" i tam Holenderki uczą jezyka za symboliczną opłatą tj, 1 euro\ lekcja. Namiary na to dostałam w swoim CB. W sumie fajna sprawa, przez półtorej godziny małym zajmują się opiekunki a ja się uczę :-)

Kurcze niedługo po Jule do szkoły trzeba isć , jeśli chodzi o obiad to jeszcze nawet pomysła nie mam:zawstydzona/y:

Beauty widze,że od słów przeszłaś do czynów...I jak ci idzie nauka?:nerd:
Agnes u nas też nie za ciekawie, trochę zimno ale właśnie się wybieram z moimi na zwierzaki...Słonko świeci to pojedziemy rowerkiem...
Mały to aż podskakuje z radości na siodełku - tak lubi pędzić rowerem!:-D
Racuchy były pycha - wszystkie wcieliśmy nic tacie nie zastawiliśmy...:sorry2:
Pa pa...

czesc laski

w koncu sie doczłapałam do kompa...

a ja na razie nie jade do PL bo po 7tyg wakacji mam dość...

a u nas znów akcja zęby... mlody skrzeczy, buczy i wpycha całe dłonie do gardła...
po poludniu spał tylko 30 min i obudzil sie z placzem i zapewne bólem...
a poza tym dziś od rana jezdizlismy odbierac zdjecia z sesji... wyszły super i znow wydalam na nie wiecej niz przewidzialam ale są takie słodkie ze nie mogłam nie wziąć... wybuliłam za nie razem 150€ a i tak wszystkich nie wziełam... jakbym wzieła oba całe komplety to bym uszczupliła konto na ponad 400€:szok: cenią się cFaniaki...

jak mlody da mi troche przy scanie postac to je poskanuje... mam wkleic wszystkie czy tyko pare??? bo nie chce Was znow zawalic fotkami jesli nie macie ochcty ich ogladac...

witam,

ale narobilyscie mi smaka tymi racuchami, jutro postaram sie je zrobic... tylko mam nadzieje, ze wyjda smaczne... bo to bedzie moj debiut... :zawstydzona/y:
agnes i natka witam (znowu) w kraju tulipanow... natka, jak bylo na wakacjach?
pauka, fajna fotka... sympatyczna masz rodzinke...
beauty, a TY jestes na NK?
twiggless, jak najbardziej dodawaj fotki... mysle, ze kazda z przyjemnoscia je obejrzy... ;-)

Witam Was
Znów się rozpisałyście:tak:
Sencilla przykro mi, że odwołali Twój lot:-(
Pauk_a śliczna z Was rodzinka:-D
Natka jak po urlopie?
Ania dzielna ta Twoja córeczka:tak::-). Ja byłam na kontroli u dentysty z Nikodemem w PL i ma wszystkie zdrowe zęby:-) i też spisał się na medal.
Beauty Niko powiedział mi wczoraj, że on kocha szkołę:-), a dziś powiedział, że chce iść do szkoły dziś jeszcze raz:-D. Niko zaklimatyzował się w szkole i to jest najważniejsze. Ostatnio zdradził mi w tajemnicy, że ma nową koleżankę Berfrit (nie wiem czy dobrze napisałam).
Beauty prześlij mi prywatną wiadomość z adresem gdzie chodzisz na naukę niderlandzkiego i co potrzebowałaś, aby się tam zapisać.
Oli się nam pochorował i dziś obudził się w nocy z 20 razy :(, ma temperature 39stopni i nie mogę mu jej zbić paracetamolem:(

Beauty mój tata ma przerzuty:frown::no2::sad::hmm:. Jak byłam na urlopie w PL to dowiedziałam się od lekarza, że tata nie ma szans na wyleczenie i bardzo mało czasu mu zostało... . Tata nic już nie je, leży pod tlenem w łóżku i nie wstaje, z dnia na dzień jest coraz gorzej, a ja tutaj...

Ostatnia edycja:
Aneta, bardzo mi przykroJa tez to przechodzilam,, moj Tato nie zyje.. Glowa do gory, jesli moge cos takiego w ogole w tej sytuacji napisac...
A co z tym spotkankiem nr2?
Beauty, ja tez chce takie moeder centrum u mnie!:tak:

Aneta, strasznie mi przykro :-(, wyobrażam sobie co teraz przeżywasz, heh.....chyba żadne słowa w takiej sytuacji nie mogą pocieszyć...Trzymaj sie jakoś
Oli miał już trzydniówkę? Jeżeli ma tylko gorączkę to obserwuj go jeszcze jutro , a jak ma dodatkowe atrakcje to idźcie do lekarza. Zrob mu też okłady z letniej wody na główkę, kark, pachwiny i stopy. Jak Jula mi mocno gorączkowała i paracetamol nie pomagał to okłady sie sprawdziły.

Twiggless, dawaj wszystkie fotki :tak:
Natka, pocieszę Cię :happy:, z tym przewijaniem, czyszczeniem noska, ubieraniem będzie coraz... gorzej;-)Zosia jest już coraz starsza i coraz bardziej mobilna, wiec nie ma czasu na spokojne lezenie przy zabiegach.

Magda , jak najbardziej jestem na NK:tak:

spadam przed TV, potem jeszcze zajżę do Was;-)

reklama
beauty Oli ma straszny katar do tego i kaszel, a u lekarza domowego dziś byliśmy i usłyszeliśmy standardowo "przejdzie samo":crazy:. Pani doktor była bardzo zdziwona, że podałam małemu witaminę C - czy tutaj się dzieciom nie podaje?
Niko miał temperaturę tylko jeden dzień, pozostał tylko katar. Zastosowaliśmy domowy sposób: mleko, miód i czosnek, więc jest już lepiej, ale Oliemu nie mogę czosnku podać, więc się męczy biedaczek:wściekła/y:.
beauty ja Cię kiedyś szukałam na NK i nie znalazłam:no:, więc proszę mnie odszukać.
miłej nocy
dobranoc

Do góry