reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

dziewczynki wpisujcie swoje menu obiadowe może coś od was zgapię:-D:-D

bry dzien

ja własnie upiekłam sobie kurczęce nogi tzw udka w piekarniku z marchewką... proste i bez roboty... a moj m. z racje ze nie lubi udek zrobił sobie spagetti...

ale dziś pogoda do spania, chlopaki dali mi pospac i wstałam o 11tej ale juz teraz mogłabym iśc na kolejną drzemkę...

reklama
mam pytanie o przedszkole-żłobek tzn to coś na godziny parę dni w tygodniu;-) jak to dokładnie wygląda? ile wczesniej trzeba dziecko zapisać i jak szukać takich instytucji? Myśle żeby puścić Piotrusia od nowego roku-skończy wtedy 3latka

Witam kobietki!

Ja to dziś buty pogubiłam w żartach oczywiście!:-D
Rano pognałam do pracy...z pracy do domu...z domu po samochód na parking...i pojechałam do Eindhoven bo musiałam podrzucić siostrzyczkę na lotnisko.
Pojechała do domu moja sister:wściekła/y::-( a była tu trzy miesiące...więc mam wrażenie jakby mi ręki brakowało...:-:)zawstydzona/y::sorry2:
Dotarłam w końcu do domeczku i wciełam pizze, bo taka głodna byłam!
Maluchy czas podróży przespały i nie marudziły, zdziwione tylko że Basi w samochodzie nie ma a mama ciągle jedzie..:-D
Lecę ogarnąć trochę chatkę i wykąpać dzieciaki!
Do później...

Modlitwa wieczorna kobiety :

Ojcze nasz, który jesteś w niebie
Mam taką prośbę wielką dziś do Ciebie
Daj mi faceta i ma być bogaty
Ma mieć Ferrari - za cash nie na raty
Duże mieszkanie, a najlepiej willę
Ma mnie wciąż słuchać, nie tylko przez w chwilę
Ma mnie zadowalać kiedy mam ochotę
Śniadanie mi robić - nie tylko w sobotę
Oglądać romansy, biżuterię kupić
W życiu mym nie będzie mogł się nigdy upić
Nie chce nigdy widzieć jego własnej matki
Ja wydaję kasę - on płaci podatki
On nie ma kolegów - ja mam koleżanki
Kont ma mieć on wiele - okoliczne banki
Złotych kart bez liku, czeków co nie miara
Jak mi to załatwisz - wzrośnie moja wiara ;)

p.s to tak na poprawe humoru!:-D

Hej dziewczynki
ostatnio rzadko pisze bo buty gubie co dzien, jak Ania dzis :)
Widzisz Aniu, moja Mama tez dzis leci do domu, wlasnie wyjechala na lotnisko, i tak mi zal... :zawstydzona/y::-(
A my mielismy zaplanowane wakacje, mielismy leciec z amsterdamu liniami centralwings, zaplacilismy za bilety i... wczoraj odwolali nasz lot :crazy:
Pewnie nam kasy nie zwroca, bo to "pseudo-tanie" linie,wiec sie wymiguja od odpowiedzialnosci, jak loty anuluja. No nic, jedziemy samochodem, 19 wrzesnia, wtedy tez chyba lecisz do Polski ANiu, prawda?:confused:

Tak mi przykro Sencilla z powodu tego lotu:zawstydzona/y:...i oczywiście że mama ci wyjechała!:-(
Mama to co innego jak siostra, która całymi dniami pracuje i widziałam ją praktycznie dopiero późnym wieczorem.
Ale zadowolona pojechała kasy sobie na studia zarobiła - planowała 1000e a zarobiła ponad 3000e...:-DNiech się dziecko cieszy!!!
Ja wylatuję 18 września o 12.00
Mam nadzieję,że ta kasę ci zwrócą pomimo wszystko...Szkoda by było...:-(
Pozdrawiam...

hello!

To znowu ja...;-)
Mój dzien też intensywny, już od rana na pełnym gazie...;-):-D Najpierw Oliwkę wyszykować do przedszkola i zaprowadzić, potem zakupy, obiadek, znowu spacerek z Majką, potem po Oliwkę i do parku, bo mojej stokrotce mało zabawy i trzeba się jeszcze bardziej wyszaleć...No i tak do wieczora! OK 19.30 do domu, kolacja, kąpanie i dzieciaki do spania...A mi już nogi do d.... wchodzą!:-):tak:

Co do obiadku to dzisiaj zrobiłam pomidorową ze świeżych pomidorów i do tego racuszki...Mniam! Oczywiście pisałam wcześniej, że zapraszam, jeśli macie ochotę, ale jak zwykle nie doszło, bo mój net leci sobie w kulki!

Załączam zdjęcie naszej rodzinki w niedzielę na działeczce u dziadków:

Ostatnia edycja:
Aniu możesz mi napisać jakimi liniami latacie i ile kosztuje przelot i ile to trwa?
Chcę porównać czy płaca się jechać busem czy polecieć...

Dzień dobry koleżanki!

Pauka zdjęcie super a maleństwo do schrupania...Śliczna rodzinka!:-D
Ja latam z wizzair i lot z Eindhoven do Katowic z małym i bagażem + opłaty lotniskowe itp wyszło 113ew dwie strony!:tak::-)
Lot trwa dwie godzinki...a busem do mnie jedzie się 22 godziny - więc bez porównania...:baffled::rofl2:
My dziś mamy wizyte u dentysty małej - ona już się cieszy,bo będzie lakowanie a to jej się kojarzy z lakierowaniem paznokci...:laugh2:
Więc nie ma oporów i się nie broni przed zabiegami...
Potem umówiłyśmy się na zwierzaczki ze znojomą i jej synkiem.:-D
Ale mi narobiłaś smaka na te racuszki...chyba sobie dzisiaj zrobimy...:-p:tak:
Na razie...

reklama
witam:-)
wczoraj posiedzialam u sąsiadki i zamiast jej pomóc się pakować poplotkowałyśmy:-D

co ja dzisiaj mam wymyslic na obiad?:szok: u nas to zawsze moja mama gotuje bo ja jakos nie mam do tego ręki.... robie gdy musze;-)

aniu- modlitwa super:tak::-):rofl2:

samolotem szybciutko bedziecie w domku, my zawsze samochodem bo w polsce bez samochodu ciezko sie obejsc:baffled: i szczerz jeszcze nie lecialam samolotem i chyba bym sie bała:confused:

miłego dnia dziewczyny;-)

Do góry