reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

witam popoludniowo

ale przygarowałam z młodym !!! spalismy trzy godziny i ja w sumie moglabym dalej sie polozyc - to chyba od tej pogody...

co do auta to wg prawa po pol roku stalego meldunku nalezy przrejstowac auto na holendesrkie blachy i wymienic prawo jazdy... teraz w mojej okolicji jest akcja na polskie auta - gliniarze sprawdzaja robią łapanki zwlaszcza na Veilingu (duza giełda kwiatowa, gdzie pracuje duzo Polaków) i za pierwysm razem jest upomnienie a potem mandaty odpowiedznio wysokie... kolega dostał pierwszy mandat w tej akcji na kilkaset euro... wiec nie widze zeby to sie oplacalo tzn robic oplaty w PL i placic mandaty w NL...

reklama
twiggless ma racje trzeba po poł roku przerejestrować auto a jak jeżdzi się na holenderskich blachach to ma się pół roku i jak jest auto na ciebie zmienić prawko na NL .:tak:
Muszę się pochwalic dziś był test łyżeczkowy i mamy pierwszą lewą jedynkę :-):-):-):-)

a teraz ja was zasypię fotkami: :-D nie bądzcie złe że tak dużo ....
tu z tatą

tu z mamą

wygłupi się z tatą

mama masz chrupka bo ja już nie chcę

a tu moje dziecko tak sobie usneło

pozdrawiam!!!!!!!!!

No właśnie a jak się ma kontrakt tylko na rok czasu to nie jest chyba meldunek na stałe..:baffled::nerd::-D
Ale rzeczy tu się można dowiedzieć...co prawda ja miałabym czas do grudnia!
Warto jednak sie wcześniej zorientować co i jak!:tak:
Olgunia zdjęcia z plaży super - maleńka słodziutka,aż się schrupać by chciało!
Moi już w piżamach - baraszkują z tatusiem...
Rozpadało się i senna sie zrobiłam...i grillek się nam nie udał...:zawstydzona/y::laugh2:
Anetko gdzie się zaszyłaś?Wszystko w porządku?:sorry2:
I gdzie reszta kobitek...czyżby wszystkie zaszyły się w domowych czeluściach?:-D
pa....

Dzięki wielkie dziewczynki ;-);-);-)czyli narazie muszę być tutaj bez meldunku i właściwie to dobrze bo na wiosnę planujemy ślub to i tak będę zmieniała nazwisko więc już sobie poczekam:-):-)
Ja też dzisiaj jestem jakas senna chyba ta pogoda :crazy:
moje dziecie też baraszkuje z tatusiem a ja mogę sobie spokojnie poklikac
przez caly dzień nie mogę się doczekać wieczoru bo mam trochę wytchnienia od małego :-):-):-)
miłego wieczorku i spokojnej nocki;-);-);-)

Załączniki

• holandia 080.JPG
    holandia 080.JPG
    85,8 KB · Wyświetleń: 26
Hejka wieczorową porą, mały śpi i mam chwilke dla siebie. Zaraz idę na swoje seriale :rofl2:

Dziewczyny, majac tutaj samochód na Pl blachach ma sie pół roku na przerejestrowanie go ( nie opłaca sie ) od momentu zameldowania. Meldunek to meldunek, nie ma znaczenia czy ma sie kontrakt na 3 m-ce, rok czy 5 lat. Nie ma czegoś takiego jak meldunek stały.
Prawka nie trzeba wymieniac na Nl, na to mamy jeszcze dużo czasu( o ile dobrze pamiętam to 10 lat). W tamtym roku w gazetach był nawet do wyciecia przepis prawny mówiacy o tym, bo niestety ale tutejsi urzednicy- policjanci nie mają często pojecia co i jak ...

Zeby zarejestrować auto na zółtych blachach trzeba mieć meldunek poświadczony na UITREKSEL , który wydaje geemente ( koszt 11,80), dokument tożsamości i dokumenty od samochodu i to wszystko :) nic sie w tym temacie nie zmieniło. W zeszłym tygodniu rejestrowałam po raz 3 samochód i procedura zawsze była ta sama. Nie potrzeba żadnych dokumentów z PL.

No to się pomądrzyłam i spadam na kanape przed TV;-)
Miłego wieczoru :-)

Witam Was kobitki
Witam nową mamusię:tak:
Rozpisałyście się kobitki, że miałam co nadrabiać:tak:
Mój Niko jakby mógł to oglądałby bajki cały dzień, ale mama nie pozwala:no:
twiggless, olgunia, pauk_a super fotki:tak:
Niko po 2 dnia w szkole się rozchorował, wczoraj dostał temperatury 38,5 i katar, przeleżał pół dnia, dostał leki i dziś nie chciał słyszeć, że nie pójdzie do szkoły:no: Uparł się, że już jest zdrowy i zaprowadziłam go do szkoły.
Oli od 3 dni ma jakieś kaprysy, że nic nie mogę w domu zrobić, wczoraj robiłam ruskie pierogi (po raz pierwszy, zawsze robię na słodko) z 5 godzin bo Oli płakał i za nic w świecie nie chciał zasnąć:wściekła/y:
aniahaven pytasz czy wszystko dobrze, więc odpowiem, że z dnia na dzień coraz gorzej niestety:wściekła/y::-:)frown:.
Co robicie dziś na obiadek, bo mi się pomysły wyczerpały:baffled:
My mamy auto, ale zakupione na teścia (mamy zniżki w opłatach), a mąż jest współwłaścicielem czy też musimy przerejestrować auto?
aOLA też kiedyś myślałam, aby pohandlować na allegro, ale przekalkulowałam, że się nie opłaca:no:
Miłego dnia;-)

Ostatnia edycja:
Dzień dodry :crazy::baffled::crazy:

U nas dziś nocka była fatalna :szok:mały wieczorem zasnął bez problemu ale obudził się przed północą i już nie chciał zostać w swoim łóżeczku musiałam go wziąść do nas do łóżka a i tam budził się co godzinę na cycka nie wiem co się dzieje czy się nie najada czy co w każdym razie jestem padnięta :crazy:
Ale mam dziś samochód to jedziemy obkupić małego na jesień i już na zimę bo o dziwo stwierdziłam że tu są tańsze ubranka niż w PL lepsze gatunkowo i ładniejsze przynajmniej dla chlopców ;-)takie jest moje zdanie oczywiście ;-)
co do obiadu też nie mam pomysłu a już dziś też muszę coś zrobić także dziewczynki wpisujcie swoje menu obiadowe może coś od was zgapię:-D:-D

miłego dnia życzę!!!!

Załączniki

• holandia 014.JPG
    holandia 014.JPG
    83,1 KB · Wyświetleń: 30
witajcie:-):-):-)

agnes74 ja też tak mówię że tu ciuchy są tańsze i lepsze niż w PL i tu sa fajne promocje:tak: a może małemu zęby idą i po prostu brał cyca żeby sobie dziasła podrapać?:confused:

ja dziś na obiad mam dewolaje ,ziemniaki i surówka:tak: zupy dziś nie robie bo mam lenia;-) ale za to juz sterte poprasowałam ciuchów:crazy:
pozdrawiam

witam dziewczeta,

my ubiegly weekend rowniez spedzilismy wyczerpujaco... a nawet go sobie troche przedluzylismy... :tak: jak juz wspominalam bylismy u siostry mojego meza, ktora mieszka w okolicach Den Haag... wyruszylismy w sobote raniutko i wrocilismy w poniedzialek... a ze pogoda byla piekna, zahaczylismy rowniez o morze w Scheveningen... :-) bylo swietnie... i mnostwo ludzi... :tak:
odwiedzilam rowniez ten polski sklep w Den Haag, Kamilski... zaopatrzylismy sie w chrupki kukurydziane, herbatki owocowe z Vitax... itp. :tak::-) oraz oczywiscie w ogorki kiszone, ktore tak uwielbiam... ;-)
chcialam jeszcze kupic kaszke dla Manuela z brokulami, za ktora on przepada, ale niestety takowej nie znalazlam.. :no:

reklama
co do ogladania TV, to Manuel prawie w ogole jej nie oglada... :no: nie to, zebym byla jakas wielka przeciwniczka ogladania TV przez dzieci (uwazam, ze max 1 h dziennie lub co drugi dzien jest wystarczajaca)... :tak: ale u nas tak to wyglada... Manuel nie nalega... a ja go nie zachecam... ;-)
natomiast Manuel bardzo duzo slucha muzyki... :tak: przyslu****e sie jej z duzym zainteresowaniem... :-) z czego oboje z mezem jestesmy bardzo zadowoleni... ;-) i tutaj bardzo polecam muzyke dla dzieci, ktorej autorem jest Raimond Lap... naprawde swietna muzyka dla niemowlakow i malych dzieciaczkow... :tak::happy: my do tej pory mamy: Lovely Baby Bach, L.B. Beethoven, L.B. Mozart oraz Baby Christmas 2... :tak: ale wciaz planujemy powiekszyc nasza kolekcje... ;-):-D

Ma-Rita i Paulina, serdecznie gratuluje podjecia decyzji powiekszenia rodzinki... :tak::tak: i zycze duzo, duzo szczescia... ;-)
milego dnia kobietki...

Do góry