reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam Was
beauty, aniahaven przepis tak na kotlety po kowalsku: schab pokrojony i przyprawiony (w moim przypadku przyprawy: złocisty kurczak, kebab, troszkę wegety i pieprz) obtaczam w panierce (2 razy są lepsze), smarzę je z cienkimi plastrami cebuli, w osobnym garnku pokrojone pieczarki na maśle z wegetą, upieczone kotlety rozkładam na dużym talerzu następnie na kotlet wkładam cebulę, pieczarki i żółty ser, wkładam je do mikrofali na troszkę, aby ser się rozpłynął i smaruję ketchupem - troszkę chaotycznie, ale jestem dziś już padnięta...

aniahaven po nieprzespanej nocy czuję się fatalnie:frown::hmm::sad::no2::hmm::hmm::hmm::hmm:. Rozmawiałam dziś z mamą chyba z godzinę przez telefon i jest mi troszkę lepiej, ale tylko troszkę:hmm:

Ma-Rita dziękuję

Dobranoc

reklama
kochane Ma-Rita, Ania i wszystkie zainteresowane,
kilka rzeczy na temat literek w telegraficznym skrocie:
jak sciagniecie ten program o ktorym pisalam, to mozna zrobic sobie szablony do drukowania literek. Moj maz takowe zrobil przed przystapieniem do drukowania i moge Wam wyslac przykladowy. TYlko prosze o podanie maila :)
POtem wazne jest, aby wiedziec, jak sobie poradzic z rysikiem, czy jak to tam sie nazywa, aby srodek literki nie wyszedl na koncu kartki.. :no: Jak sciagniecie program, to bedziecie wiedzialy, o co chodzi:tak: I tez wysle Wam jutro wieczorem plik z ustawieniami drukowania.
Czyli prosze o maile na priv, to wysle Wam wypociny mojego kochanego malzona. Jesli macie jeszcze jakies pytania, odpowiem :tak:

bry wieczór

sorki że tak ni gruszki ni z pietruszki ale ja z literkami jeszcze jestem w polu, musze najpierw poczytac...

Pogoda dziś była nieciekawa a mimo to dzionek minął super!
Były dwa spacerki a nawet spanie we wozeczku w ogrodzie... na szczescie deszczu u nas nie było...
ale za to były dwa wesołe brzdące:

a tu Wam zostawiam cosik na rano do kawki...
Olgunia mi dala przepisik i to moj pierwszy w zyciu wypiek...
do tej pory nawet spody biszkoptowe do ciasta kupowałam gotowe...

Ostatnia edycja:
twiggless rogaliki wyszły ci pewnie pyszne!!!
miło nam było u was teraz wy do nas przyjedziecie:-D teraz nauczę cię ciasta zaczniemy od najprostszego :tak:

nie wiem o co chodzi z tymi literkami:confused:

Dzień dobry wszystkim...

No nie, ja też chce przepis na takie rogaliki....:-DAż mi ślinka pociekła...hi hi.
Dziś ja sie nie wyspałam a to za sprawą bardzo smutnej historii mojej kolezanki z Polski...jak ją czytałam to ryczałam jak bóbr!:-:)sad:i nie mogłam w nocy spać i sie budziłam...Dziewczyna młodzsza o rok zaszła w ciąże i wszystko było ok,do któregoś badania.Lekarz kazał ciąże usunąć,bo dziecko urodzi się chore..ale drugi mówił co innego.Monika w końcu nie usunęła tej ciąży - chłopiec urodził się z tyloma chorobami że trudno wyliczyć...niewidzi,nierusza się karmiony sondą i miał żyć tylko 3 miesiące...dziś ma 16mies je łyżeczką i potrafi utrzymac zabawk w ręce...i tyle.Każdy następny dzien jest dla nich jescze jednym dniem spędzonym ze swoim synkiem...Znam ich oboje ze szkoły podstawowej,chodzili ze sobą od 4 klasy-taka to była wielka miłość.Nadal jest,tylko tera dzielą ją też na synka...:zawstydzona/y:
(...)
Ale wam wprowadziłam nastrój w ten czwartkowy poranek....
Wybaczcie...

witam!!!

aniahaven oj przykro mi z powodu twojej przyjaciółki:-( wielkie buziaki dla niej!!!
a u nas nawet noc minęła całkiem dobrze Seba obudził się dwa razy:-)

reklama
Dzięki dziewczyny za dobre słowo...
No ja sama nie potrafie sie otrząsnąć, bo ja widzę ich na NK to serce mi się kroi...
I nic nie można zrobić taka egzystencja...:-:)-:)-(
Idę na spacerek z dzieciami do lasu,muszę się przejść...
Miłego dnia kobitki...

Do góry