reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Sencilla wrzuc mi pisemko na maila to wieczorem zerkne :tak:
Maila od Ciebie nie dostalam, wiec na wszelki wypadek podaje moj adres:
gosiak-28@o2.pl

No prosze, jakie utalentowane kucharki na tym watku ;-):-) Rogale jak malowane :tak:Nic tylko sie obzerac :-D Ja nawet nie bede probowala ich piec, bo jak siebie znam to skonczy sie tylko na zmarnowanych skladnikach, a rogaliki podziela los innych ciast i wyladuja w koszu ;-)

Pedze po mlodego do zlobka :-)

Milego popoludnia moje panie :-)

reklama
Gingeros ja nigdzie nie widziałam takiego wózka w NL:no:
Aniu ja użyłam drożdży tych w proszku o których pisała twiggless:tak:. Jak dla mnie wychodzi mało bo zaledwie 40szt, następnym razem będę robiła z 2 porcji. Aniu ja jak jestem zła, albo nie mam dobrego nastroju to potrafię wywrócić chate do góry du.ą:tak:. Moja mama twierdzi, że ma to samo.
Aniu zdjęcie dodałam do fotosik.pl a później zaznaczyłam, zrobiłam kopiuj, wklej i gotowe.
Sencilla ten link przyda Ci się do tłumaczenia listów Google Translate# ja sobie z tym radzę świetnie;-)
Jak najbardziej Sencilla zapraszam:tak:. Email-a nie otrzymałam:no:

ale mi apatytu narobiłyście:-) jak tylko wróci mąż to pojedziemy do sklepu po składniki:tak::-) ciekawe czy znajde drożdże:-)
sencilla- a czasem nie bedzie to oplata za smieci?:-) wiem ze jesli ktos jest zameldowany to przychodzi rachunek do płacenia...
ania-zdjęcia dodaje przez "zarzadzanie załącznikami" wybieram zdjęcie z komputera, póżniej jest tam wyślij i troche niekiedy trzeba czekać aż sie załaduje.. wydaje mi sie to najłatwiejsze:-)

Seniclla ja emaila dostałam tylko mi sie nie chc otworzyć jak na razie...to wina raczej mojego komputera...;-)Dzięki śliczne!
MaRita dla ciebie też milego popołudnia a ile wój maly spędza w żłobku tygodniowo?
Anetko ja to na 100 procent musze zrobic z dwóch porcji.bo inaczej mąż mnie zje...:szok::-) a ile dałaś tych drożdży w proszku, 1 opakowanie?do tej proporcji...
On bardzo lubi wypieki a sam ostatnio pierwszy raz w życiu zrobił pączki!:-D
Super mu wyszły, naprawde...:rofl2:
A teraz pytanie postawowe co to jest "FOTOSIK.PL"? I link tez sobie skopiuje...
Na razie...

hello

widzę ze rogaliki robią furorę;-) u mnie sie prawie kończą więc chetnie sie do ktorej wprosze hihi

ale sie dziś nałaziłam o 10tej wyjechałam z domu i dopiero nie dawno wrociliśmy... bylismy w Hoofdorpie i Aalsmeer na zakupach. Wyciągnełam ze sobą teściową bo samej mi sie nie chciało łazić. Kupiłam Antosiowi śliczniutkie Nike i kaloszki, do tych ostatnich musi sie przyzwyczaic bo jeszcze w takich wysokich butkach nie chodził i sie troszki przewraca... Jeszcze pare ciuchów dla siebie tez wyrwałam...
Chyba musze częściej teściówke zabierac na takie wypady, bo za Antkowe zakupy nie dała mi zapłacić
icon_wink.gif

Aniahaven ja ci odpowiem do tej porcji co podane w przepisie ja wrzuciłam dwie torebki (tam nawet tez podałam ile trzeba wsypać)
a FOTOSIK tzn www.fotosik.pl to serwer na ktorym mozesz umieszczac swoje zdjecia po załozeniu sobie tam konta... potem kopiujesz odpowiedni kod od danej fotki i wklejasz na forum w odpowiedzi posta

Hi,hi Niunia tutaj niema chrupeczek tylko w sklepie polskim jeśli masz pod ręką.
Ja kiedyś podrzuciłam moim malym holendrom chrupki kukurydziane to ich jeść nie chcieli...:-D
A holenderka byla zaskoczona ze to dzieciom serwujemy...;-)
Taki inny to naród...

reklama
mam do was pytanie: czy wózki titanium baby są faktycznie holenderskie ?? gdzieś znalazłam na necie, że holenderskie to one są jedynie na allegro, a w rzeczywistości w Holandii ich nie znają :szok:

Gingeros znalazłam stronę głowną tej firmy w Holandii www.titaniumbaby.nl
i czy to marka typowo holenderska to nie wiem do końca, mogą tez być tylko przedstawicielem tutaj... ale na pewno adres kontaktowy jest w NL...
Titanium Baby
Postbus 120 KvK nr. 040.19.273
7800 AC EMMEN
mają ponad 100 punktów sprzedaży w calej Holandii (i to jest nawet dużo jak na taki mały kraj) wiec moze dla Holendrów nie jest to obca firma... jak dla mnie moim skromnym zdaniem np modele ich buggie's nie sa zachwycające... wolę moje stabilne troche cieższe Chicco przywiezione z Polski bo tu tego modelu w całej Holandii nie znalazłam;-)

Do góry