reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Czesć dziewczyny
Daaawno sie tak nie wyspałam :-), dzieć zrobił mi niespodziankę i wstalismy 9:15 :rofl2:

Aneta, ekstremalnej metamorfozy jej nie robiliśmy, ale to tak miło jak dziecko się z byle pierdoły cieszy, ze az chce sie ja rozpieszczać :-)

Ania, moj maly mówi bardzo dużo, ale tylko w sobie zrozumiałym jezyku :rofl2:. Z normalnych słów to tylko mama, tata i nie. Powtarzać nie chce, też pamietam że jula w jego wieku ładnie mówiła, ale jak to mówią każde dziecko jest inne i ja mam tego ekstremalny przykład w domu :-D

Pomysłu na obiad brak...co to są kotlety po kowalsku?

p.s. mój e-mail kulinia@gmail.com

reklama
hey mamuski,

Manuel rowniez mowi bardzo duzo po swojemu... czasem nawe nie potrafimy z mezem tego dokladnie powtorzyc, co on powiedzial... :-D a ze slowek "normalnych" potrafi powiedziec... mama, papa, baba, dada, daj, nie, tak... ja, auto, aap, appel... no, baby, go, cat... :tak::-) oraz: nonna (babcia, po wlosku) i mio (moje), nauczyl sie od swojego kuzyneczka, podczas wspolnych zabaw... :tak::-D :rofl2: ... to chyba jego caly zasob slow, chyba, ze cos przeoczylam... :zawstydzona/y:

ja zamowilam sobie zestaw do nauki czytania z Genialny Maluch... :tak: koniec tego tygodnia, poczatek przyszlego, powinnam go otrzymac... wiec my rowniez wkrotce zaczynamy z czytaniem... :tak: :-) zobaczymy co z tego wyjdzie... mielismy juz zaczac wczesniej, ale w lipcu i sierpniu bylismy na wakacjach i zawsze cos nam wypadalo, wiec zdecydowalam zaczac od wrzesnia, zeby nie robic dluzszych przerw w nauce... :tak:

sencilla, a TY juz zaczelas od miesiaca? i jakie sa Twoje wrazenia na dzien dzisiejszy? uczysz obie dziewczynki, czy narazie tylko Marysie?

beauty, nasze pociechy sa prawie w takim samym wieku... :-D pomiedzy nimi jest tylko 6 dni roznicy... :tak: moj Manuel urodzil sie 12 kwietnia... :tak: kurcze, musze w koncu jakis suwaczek dolaczyc... :zawstydzona/y:

milego dnia dziewczynki... ;-)

Załączniki

• 019.jpg
    019.jpg
    51,1 KB · Wyświetleń: 20
  • 024.jpg
    024.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 21
Hej hej....

My właśnie wróciliśmy z pracy, pogoda wstretna ale weekend podobno ma być piękny!:-D:-D:-D
Co do obiadu to u dzis też mięsko duszone,brokułki i kalafiorek na parze + ziemniaczki....
Erni też gada po swojemu i takie tam podstawy - już sie martwiłam,że to tylko mój taki niemowa...:nerd::laugh2:
Ja tez Anetko gadam do niego całymi dniami jak do Kariny...z ta różnicą że ona miała czas na słuchanie mnie a on jest wciaż czymś zajety i nie umie się skupić na powtarzniu jakiś maminych głupot.:rofl2::wściekła/y::-)
Wszystko co chce to umie mi pokazać albo zaprowadzić i wytłumaczyć po swojemu....To po co się uczyć...łobuz!:-D
No właśnie co to kotlety po kowalsku, hi hi.
I jak sie czujesz po nieprzespanej nocy?
Na razie

witajcie dziewuszki!
ale sie rozpisalyscie :)
a ja nie nadazam Wam odpisywac.. POstaram sie dzis wieczor, ten program do literek nazywa sie Adobe InDesign CS3. mOzna sobie sciagnac wersje probna, ktora dziala miesiac. A co robic pozniej, to Wam powiem :) :tak:
Pauka, co do szczepionek, to tutaj naprawde wszystko maja zorganizowane, nawet jak dzieciatko ma wczesniej jakies szczepienia w polsce (jak bylo w przyp. Marysi), to oni to fajnie tutaj skoordynuja, aby mialo wszystkie i w odpowiednim czasie :tak: O nic sie nie trzeba martwic!! :-D
MIlego popoludnia, ja wlasnie siadam do herbatki zurawinowej, bo leb mi peka.. :angry: Marysia ma marudny czas...:baffled:

HEJ
czytam was i czytam i nie mam weny do pisania Milion spraw do załatwienia przed wyjazdem

na weselu było super u teściów.........hymmmm........chcieli dac małej ogórkową i kiełbasę
new_scared.gif
ale przynajmniej Piotruś się wyszalał z kuzyneczkami a na weselu tancował jak szalony aż padł o.....21
new_splash.gif

Rafał już w Hol wczoraj pojechał a my mamy samolot w piatek brrrrr jestem podekscytowana i wystraszona

aniahaven czy Ty jesteś w ciąży?

cd szczepionek.
jesli ja nie będę na razie zameldowana ani dzieci to czzy pod ubezpieczeniem męża będę mogła zaliczyć szczepienia dla nich?

aOla nieżartuj!sobie ze mnie...:-D:-D:-D
Ja na razie nie planuję i staram się nie być hi hi...
To moja koleżanka jest w ciąży i z nią byłam u położnej jeśli o to ci chodziło.....
Co do szczepionek to mnie się zdaje,że tak.To nie ważne pod którym z rodziców ubezpieczone są dzieciaczki...:-)
Sencilla herbatka żurawinowa dobra jest też na problemy moczowe...czy ty już się dobrze czyjesz po tych twoich przejściach....?:sorry2:
Biore sie za obiad...pa.

ania no własnie coś pisałaś o USG więc pomyślałam.......
co do szczepionek to chyba jednak pojae tylko do świąt i moze już razem wrócimy Ja bym wolała jednak tutaj Mój już kończy szkołę językową więc może znalazł by pracę w spedycji-tak jak w hol no i jakby sie dało to chetnie skorzystam z ich darmowych szczepien ;-)

U mnie obiad prawie ready...:-D
Ziemniaczki tylko za chwile wstawie,mięsko sie dusi...mój m.wraca o 18.30 dopiero - wiec chwila dla mnie!:-)
Dzieciaki się bawią same...więc dychnę sobie na sekudę.
aOla zazdroszczę ci że masz taką perspektywe rychłego powrotu...:sorry2:
Ja wlaśnie obmyślam plan gdzie Karcie do szkoły zapisać...I może Erniego na pare godzin w tygodniu dla języka...;-)
Lecę sie wyciagnąć na kanapie...

Witam wieczorem :happy:

Padnieta jestem jak pies Pluto :baffled: Choc w sumie zaliczylam dzis tylko silownie, solarium i ploty z kolezanka...
Beauty, Aneta wyslalam Wam ksiazke Domana.

Sencilla czekam na szczegoly w sprawie robienia literek w Adobe :tak:

reklama
Ma-Rita, dziękuję za maila :-). Teraz jeszcze tylko znaleźć czas na spokojne przeczytanie książki :rofl2:

Kurcze za pare dni szkoła sie zacznie i na nowo w kieracie trzeba będzie chodzić, ale córa już sie doczekać nie może

Magdalena, Twój mały dużo już mówi :-) Mojemu dzisiaj doszło słowo hej albo ej :-)

Do góry