reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

dobry :)

i co smakowały rogaliki z kawką??? bo mi tak:tak:

Aneta Ania : przepisuje Wam przepisk Olguni
około 1 kg mąki
30dkg margaryny - przetopić i wystudzić
3 żółtka + 2 całe jajka - wymieszac i dodać
1 śmietene (ja uzylam 200ml slagroom)
3 łyzki cukru
7 dkg drożdży (ja uzyłam tych proszkowych Dr Oetker zielone opakowania - Gist Levure - wsypcie 2 paczuszki)
i troche zapachu (np wanilia)
wszystkie składniki ze sobą połaczyć i wymieszać,
ciasto wyrobić i wrzucić do zimnej wody, żeby wypłynęło
(mi osobiscie nie wypłyneło... a trzymałam je w tej wodzie ok 20 min)
po wyciągnieciu jeszcze zagniesc, podsypywac mąką i rozwałkowywac,
nadziewać dzemem lub powidłami
zawinete ułozyłam na blaszce i posmarowałam tymi niezużytmi białkami i posypałam odrobinką cukru...
piec w 200st ok 20 min, w zaleznosci od piekarnika...
ja sprawdzałam czy sa gotowe obserując ten posypany cukier, jak się rozuscił i przyzłocił a boki zarumieniły to wyjełam i juz były gotowe...
SMACZNEGO

reklama
Aniu bardzo mi przykro z powodu dziecka Twojej koleżanki:-:)sad::hmm::no2::frown:
twiggless dziękuję za przepis:tak:
Już myślałam, że zrobie te rogaliki dziś, a niestety nie mam drożdży i zapachu waniliowego, nawet nie wiem gdzie tego szukać jak to się nazywa? Chyba drożdże o których pisze twiggless widziałam w Jambo, ale pewna to ja nie jestem.

Oli obudził się o 6:20, więc znów sie nie wyspałam:no:

Powiedźcie mi jak jest wykładzina po holendersku, bo szukam na stronie ikea.nl, wpisuje voering i niestety nic nie ma, źle wpisuję? Dywany znalazłam, a wykładziny nie:crazy:
Miłego dnia życzę

cześć widze że moje rogaliki robią się słynne!:-):-):-):-)
ja dzis kupie produkty i też jutro zrobię:tak:
aneta drożdże powinny być w każdym sklepie spożywczym.

Olgunia wiem, wiem, że znajdę drożdże w każdym sklepie spożywczym, tylko chodziło mi, że nie wiem jak tego szukać w supermarkecie, tam gdzie mąka?proszek do pieczenia?
Już wiem jak są drożdże po holendersku Gist levure czy jakoś tam:tak:

mam do was pytanie: czy wózki titanium baby są faktycznie holenderskie ?? gdzieś znalazłam na necie, że holenderskie to one są jedynie na allegro, a w rzeczywistości w Holandii ich nie znają :szok:

Aneta ty to jestes szybka kucharka...:-):tak:
Jak wychodziłam z domu to pytałaś o przepis a jak wróciłam to rogaliki juz gotowe!:-D
A propos drożdze ja kupuje takie prawie jak polskie w tureckim sklepie...
A ty Anetko jakich uzyłaś tych w proszku?
Takiego mi smaka narobiłyście, że ja też napieke na weekend...
Ile wychodzi z tej proporcji?:-D:rofl2:
A poza tym mam pytanko?Jak wstawiacie te zdjecia na bieżąco np;z kawą albo rogalikami?:zawstydzona/y:
Jakieś instrukcje dacie - ja do takich rzeczy jestem....lewa.:sorry2:
My za to odwiedziliśmy kinderboederij i zaliczyliśmy 2-godzinny spacer w lesie!
Mały sie wyspał a mama nazbierała samych prawdziwków...:-D:-D:-D
Teraz będę zakładać je do wieczora...Baba to sobie zawsze robote znajdzie!;-)
Gingeros na twoje pytanie nie potrafie odpowiedzieć....:szok::-D
Pozdrawiam wszystkie...

reklama
jakie cudne rogale!! Anetko, mozemy sie wprosic? :-D
Dziewczeta, dotarl do Was moj mail?
Ma-Rita, czy moglabym Cie poprosic, abys zerknela na pismo, ktore do nas przyszlo z jakiegos urzedu? Mamy zaplacic 120 euro i nie wiemy za co.. :( Wyslalabym Ci je na maila,dobrze? bardzo bym Ci byla wdzieczna za pomoc... :zawstydzona/y:

Do góry