reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam Was
agasta brzusio przeuroczy:tak:
aOLA ja kupuje pampersy z Etosa 4 za 8,19, szt 43 (o ile dobrze pamiętam). Firmy Pampers pampersów nie znosimy, używaliśmy jak Oli był malutki i ciągle siusiu bokami wylatywało:-(.
Jeśli mąż jest ubezpieczony to malutka jest darmowo ubezpieczona z tatą, ale należy to zgłosić. My jesteśmy ubezpieczeni w Menzis i za Oliego i Nikusia nie płacimy.
niunia nie wiem czy opłaca Ci się kupować wanienkę? My jak przyjechaliśmy do NL to Oli miał 5,5 miesiąca i kąpaliśmy go w dużej wannie na pieluszce tetrowej, a teraz już dawno bez pieluszki. Raz nawet wykąpaliśmy go pod prysznicem - podobało mu się jak diabli:-D
Karola miłego urlopu:tak::tak::tak:
aniahaven jak dziś było w pracy? Ciężko? Oli ma 9 miesięcy i skończył mi się któregoś dnia soczek (herbatki nie chce pić:-(), więc właśnie zrobiłam mu taki rozrabiany z wodą Hortexu (z PL) i go wysypało:-:)-:)-(
Ma-Rita pewnie siedzi przy księgach popijając read bulla:-D
Miłego wieczoru:)

reklama
Witam Was
agasta brzusio przeuroczy:tak:
aOLA ja kupuje pampersy z Etosa 4 za 8,19, szt 43 (o ile dobrze pamiętam). Firmy Pampers pampersów nie znosimy, używaliśmy jak Oli był malutki i ciągle siusiu bokami wylatywało:-(.
Jeśli mąż jest ubezpieczony to malutka jest darmowo ubezpieczona z tatą, ale należy to zgłosić. My jesteśmy ubezpieczeni w Menzis i za Oliego i Nikusia nie płacimy.
niunia nie wiem czy opłaca Ci się kupować wanienkę? My jak przyjechaliśmy do NL to Oli miał 5,5 miesiąca i kąpaliśmy go w dużej wannie na pieluszce tetrowej, a teraz już dawno bez pieluszki. Raz nawet wykąpaliśmy go pod prysznicem - podobało mu się jak diabli:-D
Karola miłego urlopu:tak::tak::tak:
aniahaven jak dziś było w pracy? Ciężko? Oli ma 9 miesięcy i skończył mi się któregoś dnia soczek (herbatki nie chce pić:-(), więc właśnie zrobiłam mu taki rozrabiany z wodą Hortexu (z PL) i go wysypało:-:)-:)-(
Miłego wieczoru:)

wanienke juz kupilam bo niestety mamy tutaj tylko prysznic wiec sie nam przydaje:-) my niestety musimy sami sie ubezpieczać:baffled:
moja wiki tez nie lub herbatek, a tutaj niestety maja mały wybór soczków, co juz pisałam. mam nadzieje ze jej nie zbrzydna:-D
teraz musze poszukać nocniczek bo mama każe mi już wysadzać 7miesieczna córeczke... choć niekiedy wydaje mi sie że to wczesnie..

wysadzac 7-miesieczne dziecko?? :szok: Hmmm...
Nie pisze ostatnio, bom niezle zagoniona, ale jestem z Wami duchem :)
Paulina, ja nawet nie wiedzialam, ze dzwonilas... Sorry... Moj maz ma czasem moj telefon w pracy, pewnie dzwonilas wtedy.. Bardzo Cie przepraszam!
Aniu, nie przejmuj sie ta kartka, poprosze wlascicielke tamtego mieszkania, aby mi ja przyslala. Wiem, ze mialas dobre intencje! :) I ciesze sie, ze nasza karteczka doszla!

Ostatnia edycja:
Hej ....

Jestem tylko na minutkę, bo grillujemy z sąsiadami!:-D
Mały zasął mi na kolanach więc jedno mam z głowy....
U mnie dziś zakręcony dzień...:zawstydzona/y:
Anetko2222 w pracy było okropnie...męcząco...ponad 8 godzin wszystko w biegu,ale zdążyłam!:-D:-D:-D
Za to jak przyszlam do domu to zasnęlam na trzy godziny kamiennym snem...:-D
Nie pamiętam kiedy spałam po południu - chyba w pierwszej ciązy!:rofl2:
Razem ze mną pozasypiały dzieci,wstaliśmy o 19.00 więc stąd to opóźnienie dzisiaj...
Co do soków to ja kupóje mu soki w AH albo Etosie i zwią się Vruchtenmix np
i za 0,5l płaciłam 0.98e;-)
Ja tak jak Sencilla zrobiłam oczy :szok: z tym wysadzaniem...
Ja mojego wciąż nie sadzam - nocnik traktujemy jak zabawke do siadania i uczymy się odróżnić moment siusiania - jak chodzi bez pieluchy!
Nawet ostatnio zakumał że jak się leje po nogach to TO JEST SIUSIU!:-D
Karina tez tak się uczyła i w wieku 16/17 mies sama potrafiła się załatwić...
Al eto indywidualne zapatrzenie na sprawe siusiania...;-)
Jeśli kartka nie dojdzie wysle ci drugą...:sorry2:
MaRita jak ci idzie?Potrzebujesz extra dostawy Redbulla?:-)
Miłej nocki dziewuszki...
Do jutra!

Witam serdecznie:)
Jestem nowa na tym forum i chciałabym sie zapoznać z mamami, które mieszkają w Holandii...:-)
Mój mąż jest od miesiąca w Holandii w okolicach Bredy :-(i mam zamiar za jakiś czas dojechać do niego, gdy tylko załatwi wszystkie formalności i mieszkanie. :tak:Mamy dwie śliczne córeczki Oliwkę (4 lata) i Maję (7 tygodni):happy: i szczerze mówiąc martwię sie tym, jak sobie dam radę w Holandii i mam sporo watpliwości dotyczących tego, czy wyjeżdżać, kiedy Maja nie przeszła jeszcze pierwszych szczepień obowiązkowych...:baffled:
Może któraś z Was dziewczyny mogłaby mi wyjaśnić jak wygląda sprawa z szczepieniami dzieci, gdzie powinnam to zgłosić i wogóle jak dajecie sobie radę z takimi codziennymi sprawami związanymi z waszymi pociechami, np. przedszkole itp. Proszę pomóżcie, bo ta niepewność mnie zżera...:-(

Pozdrawiam Was goraco:);-)

Ostatnia edycja:
Hej hej w ten sobotni poranek!

Witam cie na naszym forum pauko_22!To super, że przyjeżdżasz i to w moje okolice!:tak:
Hurra, nareszcie ktoś...:-D blisko mnie!!!
Ja właśnie mieszkam w Bredzie i już ci tłumacze co z tymi szczepieniami...
Musisz zabrać kopie karty szczepień małej i oddać do biura konsultacyjnego...
Oni sprawdzają jakie szczepienia miałaś,jakich ci brakuję i założą karte szczepień...Proste...
Co do przedszkola to musisz zorientować się na miejscu po prostu ich odwiedzając...Mam nadzieję,że nie będziesz długo czekać na miejsce...
Twoja córeczka ma 4 lata....tutaj w tym wieku zaczynają coś w rodzaju szkoły.
Nie powinno być problemy z miejscem...tylko na początu pójdzie do klasy gdzie pouczy się języka.;-)
Pytaj o co chcesz - dziewczyny tytaj posiadają bezcenną wiedzę!:-D:-)
Uciekam na zakupy,miłego dnia kobitki...

Witam Panie :-)

Ja tradycyjnie przywitac sie i zmykam do papierzyskow ;-)

Nawet mi nie wspominajcie Red Bulla :baffled: Od tego swinstwa zaczyna mi szwankowac zoladek :baffled: No ale aby do wtorku ;-):-D

Pauka WITAMY SERDECZNIE!!! Pisz duzo i pytaj o wszystko :tak::-)

A gdzie sie podziewaja Magdalena,MamaMikolaja i Agnes??? Dawno nie pisaly :confused::confused:

Pola a TY zyjesz jeszcze????

Milej soboty kobietki :-)

Hej dzieczyny.

Witam serdecznie w naszym gronie nową mamusię :-)

A dla wszystkich przyszłych mamusiek, podaję spis stronek, gdzie można skorzystać z darmowych pakiecików. A jak za darmo, to czemu by nie skorzystać...

Nie wiem czy temat był tu już gdzieś poruszany czy nie. Jeżeli tak, to przepraszam...

http://www.testnet.nl/cap...93848qz&style=1
Vraag de gratis Zwangerkadoos aan! - Etos
http://www.babyenmama.nl/...ndex.php?loc=27
http://www.c1000.nl/defau...008+9%3A35%3A01
http://www.plussupermarkt...EAB1257583ED391
Welkom op EM-T.NL
http://www.felicitatiedie....asp&hoogte=420
http://www.logos-reclame....oorte-intro.htm
BabyPoint
Rejoice - Christelijke Felicitatiedienst
Welkom bij Biobim van Joannusmolen - Stap voor stap de beste biologische voeding voor je baby
Mutsje cadeau - Rainbowbabies

Do listy zostaną jeszcze dadane linki stron, gdzie np. przy zamówieniu katalogu z artykułami dziecięcymi, dostaje się skarpeteczki dla bobaska gratis.

Osobiście mam już w domku pakiecik z Etosa. Co wchodziło w skład napisze później. Teraz już lecę, bo mam klientkę :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry z rana :)

Zaraz pije kawke i zmykam buszować po sklepach. Jula pojechała do Polandii na dwa tyg. i chcę jej w tym czasie zmienić meble i wystrój w pokoju. mam nadzieję że nam sie uda :rofl2: niespodzianka.

Ma-Rita, trzymaj się dziewczyno jeszcze troszkę i będziesz to miała za sobą. Trzymam kciuki, a zamiat red bulla zjedz sobie czekoladę :-)

Któraś z Was pisala ze przywozi mleko z Pl, ja też dawałam małemu Nan , ale po przyjeździe tutaj przerzuciłam sie na Friso i uważam że jest dużo lepsze smakowo i zapachowo.

Na początku jak tu byłam to też za kazdym razem dostawałam całe torby z rarytasami z PL, teraz role sie odwróciły, praktycznie nic z Pl poza niektórymi lekami nie ściągam ale sporo artykułow wysyłam rodzince.

Pauka witam Cię serdecznie:-), jeśli chodzi o szczepienia Ania już Ci napisała co i jak. Oliwka będzie już chodzić do szkoły, ale pierwsze dwa lata to tak jak nasze przedszkole, także nie ma sie czym stresować;-). Co do dawania sobie rady tutaj to jest kwestia indywidualna, zależy jak się tutaj zaaklimatyzujesz. Generalnie "dla chcacego nic trudnego" ;-)

Do góry