reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

mieszkam między mogilnem a gnieznem. w holandii mieszkam w amsterdamie- chociaz nie planuje tutaj zostac na stałe.. myślimy tylko o domku takim z marzeń;-)
świderki-mmmmm.... ale niestety teraz musze schudnąć bo po dwutygodniowych wakacjach nazbieralo sie troche kilogramow a jeszcze nie zeszly mi wszystkie z ciazy:crazy:
kazdy taki wyjazd do polski jest kosztowny.... a my jezdzimy z nasza niunia na kazde szczepienia...

pozdrawiam, miłego dnia życze:-)

reklama
Hej hej...

Jest tu kto?:-D
Widzę,że nie tylko ja objadałam się świderkami!!!:sorry2::-D:-D
Mniam szkoda, że tu ich nie ma...a może z drugiej strony dobrze...Pewnie jadłabym codziennie!:-) A potem załamka :laugh2:!
Gdzie się wszystkie podziałyście?
Niunia a dlaczego ty jeździsz do Polski na szczepienia skoro można tu ją szczepić?:-:)szok:
To musi być bardzo męczące dla was...
Pędzę coś przekasić...paaaaaa!

tutaj nie orientuje sie gdzie i jak wygladaja te szczepionki:crazy: i slyszałam że jesli zaczełam serie to musi miec skończona w polsce poniewaz titaj maja jakiś inny harmonogram. nawet nie wiem czy tutaj maja wszystkie te same szczepionki...
przy okazji nakupuje wiki pampersow jedzonka itp:-)
troche jest meczące ale teraz mamy półroczną przerwe od zastrzyków, ale i tak do polski jedziemy- siostra ma wesele:happy: ale niestety tutaj nigdzie nie moge dostać sukienki dla siebie:-(
dzisiaj przyjezdza moja mama z polski:happy: no to przynajmniej bedę miala z kim chodzic na zakupy...

Hej niunia!

Tu moim zdaniem mają naprawdę kompetentną wiedzę o szczepieniach i dodatkowe serie też....:tak:
Musisz tylko wziąźć kopie karty szczepień z Polski i skonsultować tutaj.;-)
Potem oni ci wypiszą jakich ci brakuje i....po problemie!
Będziesz szczepić ją tutaj!:-D
Co do papmersów to ja jestem twoją odwrotnością :-) - ja woże pampersy do Polski!:-D:tak:
Bo tutejsze np.z Etosa wychodzą mi taniej niż mega pack orginalnych pampersów...:szok::rofl2::sorry2:
I kleiki ryżowe też - moja Karina je uwielbia!:-D
Zadroszczę ci tej wizyty mamy :zawstydzona/y:-mojej sąsiadki z dołu mama wraca jutro z jej dziećmi z Polski...Tylko moja wiecznie zapracowana w Austrii!:baffled:
Na razie...

co do pampersow to zawsze robimy zakupy w tesco i jakos mi sie wydaje ze jest taniej, mleko tez kupuje bo tutaj znalazlam NAN tylko 1 a nie ma 2 :crazy:
moja mama bardziej wraca niz odwiedza bo to dzieki niej wyjechalam z polski, mąż obecnie pracuje z moim tatą.. ja nie pracuje i zawsze lepiej jak moge z kims pogadać:)
co do szczepień to musze się dokładnie zorientować:tak:

Niunia!
Ja właśnie o Tesco mówiłam ha,ha!;-)
W Polsce paczka pampersów MPACK 49.99zł a tu ta sama ilość pampersów 5 euro (w promocji kupowałam w Etosie) więc samo przez sie mówi...:szok::-D
Co niektórzy pamietają że zakupiłam wtedy ponad 500 szt pampersów...takie były tanie!:rofl2::tak:
Dobrze ci że mame masz przy sobie...:zawstydzona/y:
A teraz naleśniczki skonsumujemy...

Niunia!
Obecna cena pampersów "4" w Etosie wynosi coś około 8,07e co i tak daje mniejsze koszty niż 42,99 e..
Ja używałam ich z Kariną i teraz też kupuję...:tak:
Nie odparzają i nie są alergiczne...Moje dzieciaki je uwielbiają...:-D;-)
Dzisiaj byliśmy na urodzinkach małej holenderki :-D Sophie!
Fajowo było...torcik różowy jak prinsesse przystało...mniam!
Miło spędziłam czas i posiedziałam sobie w końcu z Meike a nie szybko-szybko jak co dzień...;-)
Jutro mnie czeka chyba z 6 pralek do prasowania :rofl2::sorry2:...u niej, bo goście z Costa R. przyjeżdżają...:-D
Padam z nóg - dziasaj byłam po meble do mojego salonu z właścicielem...
I jak to facet to jeszcze tu.... to jeszcze tam i 2 h tylko śmignęły....:angry::baffled:
Dzieciaki już po kapieli...czas na opowieści!:laugh2:
Może jeszcze zdąże wpaść tutaj,pa.

bry wieczór

ja tez jeszcze do niedawna woziłam orginalne pamki z PL a podczas tej wizyty policzylismy z meżem ile to kosztuje to wyszło nam ze w NL jest taniej... przy okazji okazało sie ze takie gotowe mleczka w kartonikach Pijama Papje w Polsce są droższe o 100%:crazy: rowniez Sudocrem w NL jest tańszy i znalazlo by sie jeszcze wiele innych produktów...

jutro ostatni pełny dzionek naszych wakacji i zaplanowaliśmy go na plazy w Jantarze... a w sobotę juz WRACAMY z czego się bardzo cieszę...

reklama
Dobry wieczor i zarazem dobranoc :-D

Wpadam, zeby dac znac, ze zyje ;-)

No niestety, Polonia coraz drozsza :baffled: Konczy sie beztroskie szalenstwo po sklepach :-(

Twiggles ja tez doznalam szoku widzac w supermarkecie cene Pyjama Papje z Nestle- 8,99 zl :szok:. W Holandii place maksimum 1, 30 Euro. Mleko Bebilon 3 (odpowiednik Nutrilonu) kosztuje 44 zl. (w Holandii 10 Euro z centami). Poza tym zarcie sloiczkowe tez drozej wychodzi :no:

Do góry