reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
bry dzień

ja juz jestem spakowana HIP HIP HURA i nawet sprawnie mi to poszło... zadzwoniłam se po ciocie zeby mi Antosiem sie zajeła a ja uderzyłam do walizek... wyjazd przewidziany jest na pozne popołudnie i mam nadzieje ze rano zanim Antek sie obudzi bedziemy juz w domku...

zaraz spakuje jeszcze laptopa i wsio moge juz jechać
icon_wink.gif

takze do nastepnego poklikania juz z NL

;-)Witajcie dziewczyny:)
Dziękuję za takie gorące przyjęcie mnie do Waszego forumowego grona!:-)​

Moje wątpliwości co do tego bytowania w Holadii biorą się stąd, że kompletnie nie znam ich języka i boję się, że nie dam sobie rady w komunikowaniu się w tak ważnych sprawach jak załatwienie urządowych formalności a także podczas wizyt u lekarza...:-(
Bardzo chce pojechać do męża, bo uważam, że rodzina powinnam być razem, tym bardziej, że on wyjechał jak Maja miała zalednie niecałe 4 tygodnie....​

Aniahaven mąż pracuje w stocznie w Geertruidenbergu, z tego co wiem to blisko raczej do Bredy i możliwe że tam gdzieś wynajmie mieszkanie, żebyśmy mogły do niego dojechać.:-). Możesz mi napisać czy są tam jakieś szkoły uczące języka holenderskiego i czy ty sama się go uczysz, a może nauczyłaś? Mam nadzieję, ze jak już tam będę to będę mieć jakąś pokrewną duszę i w razie czego będę mogła liczyć na twoją pomoc...​

Pozdrawiam Was gorąco i uciekam się pakować, bo jadę jeszcze dzisiaj z dziećmi do rodziców, jakoś samemu w domu smutno....:-(​

Witamy nowe Mamusie i pozdrawiamy "stare"! ;) Mam pytanko do tych z Was, ktore rodzily tutaj.. Jak to zrobic ze "zgloszeniem" dziecka W Polsce? po jakim czasie po urodzeniu mozna to zrobic?

Pilne pytanie. Proszę o pomoc. Potrzebuję wyczerpującej odpowiedzi. Z góry dziękuję.

Jakiś czas temu zacząłem podejrzewać swoją żonę o zdradę. Skąd się dowiedziałem? No bo zachowywała się typowo dla takich
sytuacji. Gdy odbierałem telefon w domu, po drugiej stronie odkładano słuchawkę. Miała często spotkania z koleżankami,
niespodziewane wyjścia na kawę czy po książkę. Na pytanie "z kim z naszych wspólnych znajomych się spotyka", odpowiadała, że są
to nowe przyjaciółki i ja ich nie znam. Zazwyczaj czekam na taksówkę, którą ona wraca do domu, jednak żona wysiada kilkaset
metrów wcześniej i resztę drogi idzie na nogach, tak że nigdy nie widzę jakim samochodem przyjeżdża i z kim.

Kiedyś wziąłem jej komórkę, tylko aby zobaczyć która godzina. Wtedy ona po prostu dostała szału i zakazała dotykać jej telefonu.
Przez cały ten czas nie mogłem się zdecydować, by porozmawiać z nią o tym wszystkim. Pewnie nie dowiedziałbym się prawdy, gdyby
nie przypadek. Pewnej nocy żona niespodziewanie gdzieś wyszła. Ja się zainteresowałem, że coś nie tak.

Wyszedłem na zewnątrz. Postanowiłem schować się za motocyklem, skąd był doskonały widok na całą ulice, co pozwoliłoby mi
zobaczyć, do jakiego samochodu wsiądzie. Kucnąłem przy swoim motocyklu i nagle z niepokojem zauważyłem, że tarcze hamulcowe przy
przednim kole mają jakieś brunatne plamy, podobne do rdzy.

Proszę mi odpowiedzieć, czy ja mogę jeździć z takimi tarczami hamulcowymi, czy trzeba je stoczyć? Jeżeli natomiast trzeba ja
wymienić, to czy można zamontować tańszy zamiennik, a nie oryginalne, a jeżeli tak, to które najlepiej?

Witam Was kobitki
aOLA ostatnio mam mega doła...., ale rozbawiłaś mnie na maxa:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Witam nową mamusię:tak: Nasza rozłąka trwała aż 7miesięcy i uwarzam, że to zdecydowanie za długo. Znasz język angielski? Jeśli tak to z pewnością nie masz się o co martwić, a jeśli nie to nie jestem sama. Ja jakoś daję radę choć ciężko bez języka. Zamierzam iść na kurs holenderskiego w najbliższym czasie, ale jakoś się zabrać za to nie mogę:-:)-:)-(, bo problemów mase na głowie:wściekła/y:
twiggless miłej podróży:tak:
Sencilla wydaje mi się, że masz na to 3miesiące, ale pewna nie jestem.
beauty uwielbiam buszować po sklepach, ale bez męża:tak:
agasta mi udało się bez mojej znajomości języka wypełnić jeden kwestionariusz i otrzymałam balsam:-).
Ma-Rita trzymam kciuki za wtorek:tak:

Szafa i biurko kupione :-), padam z nóg, głowa mnie boli i coś się zaczyna chmurzyć:baffled:
Jak mały zaśnie to trzeba jeszcze wszystko poskręcać, a w tygodniu zrobić reszte...już sie nie mogę doczekać miny Julki:rofl2:

Ide na trzecią kawe, któraś się przyłączy???

beauty ja właśnie wypiłam cappucino:tak:. Za kawą nie przepadam, ewentualnie rozpuszczalną z dużą ilością mleka raz na pół roku:tak:
Upichciłam dziś bananowca, przepyszny:-p:-p:-p. Teraz gotuję rosołek na jutro.

Witam drogie Panie serdecznie. Chciałbym sie dowiedziec możliwie jak najwięcej szczegółów dotyczących porodu w Holandii ponieważ moja przyszła Żona zamierza rodzić nasze maleńswo w Holandii(pierwsze) i jestem rozbity wewnętrznie co mamy robic. Chce sie dowiedziec jak wygląda sprawa prowadzenia ciąży jakie są robione badania, jak jes po urodzeniu dziecka z szczepieniami itd. oraz jak wyglada sam porod w szpitalu. Prosze też w miarę możliwości o kontakt do polskich położnych i lekarzy w okolicach Lelystad i Almere z góry dziekuję i życzę pociech z milusińskich.

Przyszły Tatuś:)

reklama
Witamy serdecznie pierwszego mezczyzne na forum!! :tak: Super, przyda sie meskie spojrzenie na rzeczywistosc ;-)
Co do porodu w Holandii.. Ja rodzilam pierwsza coreczke w Polsce i nie wspominam tego najlepiej.. Druga rodzilam juz w Holandii, w Hoorn, 2 miesiace temu, i po prostu bylo rewelacyjnie..
Jesli poczytasz nasz watek, to na pewno dowiesz sie wielu ciekawych informacji! A jak znajde chwilke, to napisze cos wiecej. Zreszta wiele z nas mialoby cos do powiedzenia o rodzeniu w Holandii :tak:

Do góry