reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Hej kobitki!

Ja dzis tylko na chwilę, bo zaraz pędzę do pracy...:-D
Oj ciężko będzie dzisiaj - wieczorem mój szef dzwonił, żebym kogoś wzięła sobie do pomocy....;-)Ale kogo moglam znaleść o godz.23.00?:crazy:
No więc czeka mnie mnóstwo pracy...
MaRita jak ci idzie zakuwanie?:sorry2:Mózg przewietrzony po wakacjach to powinno ci wlatywać...:-D Czasami jednak jest na odwrót...Trzymam kciuki!;-)

No cóż...jeśli chodzi o Polandię to mój mąż stwierdził, że obecnie to jest tak droga jak Hiszpania albo inne państwo...np wakacyjnie.:zawstydzona/y::baffled:
I w przyszłym roku już napalił się na Szwecję...:-D
Uciekam,...do popołudnia...

reklama
Hej kobitki,
dziś mam wolne, więc już od rana buszuję po necie :-)

Przedwczoraj po raz pierwszy poczułam jak dzidzia kopie :tak:
Mimo, że to dopiero 19 tydzień już czuję.
Podczas USG i wizyty kontrolnej baby tak szalało, że babeczka stwierdziła, że rozbrykany malec będzie, i życzy nam żeby teraz się wyszalało bo jak po porodzie dalej tak będzie to z pewnością będziemy mieli co robić :-D

Dziś rano zrobiłam mojemu brzuszkowi pierwsze zdjęcie. Pochwalę się, a co mi tam.
19 tydz i 3 dni

dzięki,
a to moja dzidzia w 12 tyg i 2 dniu.
Za 2 tyg dadam świeże zdjęcie z USG, bo jedę na rozpoznanie płci :-)

Załączniki

• a.jpg
    a.jpg
    189,4 KB · Wyświetleń: 32
hej dziewczyny
no wlaśnie mam zamiar jechac do auchana po pampersy do hol i teraz mnie zaciekawiłyście.........kurcze nie wiem czy kupować Te z etosa są takie fajne? moja ma strasznie delikatna pisie i musi miec porządne pampersy a te oryginalne są najcieńsze ja mają się do etosowskich? też mają takie gumki z boku? i ile jest w opakowaniu 4 (w pampkach 72szt)bo cenowo wychodzą fajnie

mam parę pytań jeszcze
1.zupki gotuję sama (małej słoiczki nie smakują) i muszę na króliku-dostanę go w hol? mrożony lub świeży?
2. słoiczkowe daję tylko deserki-warto kupowac w PL czy polecacie jakieś NL?
3. a jak z soczkami?
4. jeśli chodzi o ich szczepienia to pewnie trzeba być zameldowanym (ja na razie nie jestem)?
5. no i ważna sprawa Mała jest alergikiem i często ją wysypuje Używam kosmetyków EMOLIUM sa one dostępne w NL - Jak jest z opieką takich maluszków-jakby ja bardzo wysypało to jak z lekarzem? (mąż jest zameldowany i ubezpieczony) i Jak jest z jedzeniem dla skazowców (alergia na mleko m.in.:-()
6. Alusia ma problemy z moczem-przy każdej gorączce muszę jej go badać-u nas do przychodni i gotowe a tam?

kurcze z synkiem byłam już tam tyle razy i nigdy nic nie potrzebowałam Ale on zdrów jak rydz a teraz mam strasznego stresa przez te choróbska Alusi

dziewczyny wielkie dzięki jeśli przez to przebrniecie i odpowiecie:-)

agasta ale śliczniutki i malusi

Witam ,gratuluje pieknego brzuszka i dzidzi,ja mialam taki brzuszek juz w 3 mies!A teraz juz jest wielki ,ze mi przeszkadza.Chyba juz pomalutku muszę kupowac wyprawke i inne rzeczy!Jestem cala w skowronkach,bo jutro wyjazd do pl.:tak:Dzis skonczylam prace na jakies 7 mies,i co ja bede robić:dry:?jakiej firmy pampersy sa tu najlepsze bo nie napisałyście?o nie musze sie pakowac a nie lubie tego robić.Ostatni raz sama ,bo w grudniu juz pojedziemy we 3! milego dnia!! pa:-)

sprawdzilam pampery w etosie za 47sztuk 8,19euro czyli jednak lepiej mi pozostac przy pampersach z polski....

co do pytan oala
<odpowiem na te co wiem>
2-deserki i inne małe słoiczki kosztuja w okolicy 98centow, czyli niektore oplaca sie kupic w polsce.
3- soczki 0,5l kosztuja 1,2euro i drozsze. cenowo wyjdzie to samo jednak tutaj maja maly wybór smaków :confused:
reszte niestety nie moge pomóc, ale ubezpieczenie córka powinna mieć swoje chyba że maż ma na całą rodzine. ja wykupuje w PZU i wynosi mnie okoo 80zł miesięcznie na osobe.

agasta-śliczniutki brzuszek i taki malutki.... mi wiekszy został po porodzie:crazy:

Witam wszystkie kobitki!

Jaki tu ruch się zrobił aż miło!!!:-D
Agasta brzusio super...aż przyjemnie popatrzeć!;-)
I zdjęcia takie czytelne-ślicznie.
A ty Karola masz tak jak ja...też już wcześnie wyczuwałam ruchy...:tak:
Miłego pakowania...ciesz się tą chwilą bo jak przyjdzie spakować całą rodzinę to dopiero to docenisz co masz teraz.:-):laugh2:
Niunia tak prawdę powiedziawszy to ja już nie patrze na ceny i nie porównuję...
Coś jest tańsze - coś droższe i tak wychodzi na to samo...:sorry2:
A zreszta jakbym miała po pieluchy jeżdzić do Polski, to bym dopiero zaoszczędziła...:-D Mieszkamy tu i tu się zaopatruję...
W Polsce jestem max.dwa razy w roku!wiec sama widzisz!
Mój synek nie jada już zupek ani deserków ze sklepu - wcina to co my...albo mu coś kuchce!:happy::rofl2:
Jedyne co mu kupuję to soki rozrabiane z wodą...I to tyle specjalności!:laugh2:
Pozdrawiam...popołudniowo!

reklama
własnie wrócilismy z spacerku, wiki jeszcze spi w wózku...
ja moge porownywac ceny ponieważ co miesiąc lub dwa jestem w polsce.. nawet nie mysle zeby tutaj zostac na stałe.. ale jedno mnie dziwi bo nie moge znalesc zadnego takiego specjalnego sklepu dla dzieci:baffled: wanienki ani łóżeczka trudno poszukać:angry: a musimy mieć wszystko tutaj i w polsce wiec nie opłaca się ciągle wozić...
mam nadzieje ze moja wiki niedługo bedzie mogła jadac z nami prawdziwe obiadki:-)

uciekam sprzatać bo niedługo mąz wróci;-)

Do góry