reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Anetko współczuję.
Z językiem mam podobne problemy, na szczęście córka mowi prawie perfect więc często się nią wyręczam. Ale to staje się już męczące dla obu stron....
Ja juz chyba do pracy nie pójdę. A przynjamniej przestanę się stresować, że nie dzwonią. Byłam dziś u księgowej z pismen z UWV i wiem, że mam zasilek do 18 maja 2012. Moge sobie pracować w niepełnym wymierze godzin i co 4 tyg podawać do UWV ile godzin pracowalam. I za te godziny zasilku nie otrzymam, a generalnie będą mi płacić ok 55€ brutto (nie pamiętam dokladnie, a nie chce mi się sprawdzać). Kokosy to nie są, ale przynajmniej nie muszę się stresować.
Oczywiscie jak zadzwonią ze praca jest to pójdę. Nie będę cały czas siedziala w domciu skoro mam możliwosc popracować choć troszkę nie tracąc zasiłku.

Anetko, a u ciebie w poracy to mus tak chodzić? Nie macie ludzi do pracy czy jak?

reklama
dzien dobry...

Karola zebys wiedziala ze ten czas biegnie jak oszalaly:zawstydzona/y:wczoraj spotkalam moja kolezanke i ...w szoku byla ze Vitor juz jest taki duzy:szok::-D - wiec cieszmy sie ich dziecinstwem ile sie da;-):tak:

Iskierko chyba maly chochlik ci sie wkradl do zdania że mam zasilek do 18 maja 2012 pewnie chodzilo ci o 2013 tak?:tak: ja bym na twoim miejscu tez sie nie stresowala.. jest to jest nie to nie:sorry2:

Anetko ja nie place za tego pana ktory zwie sie PIET bo jest wolontariuszem i ...udziela korepatycji za darmo i nawet do mnie dojezdza gratis z Bredy:tak: Nazywaja sie Taalmaatjes i napewno u was tez mozesz kogos takiego znalezc Taalmaatjes aan huis — Humanitas

my wczoraj mielismy aktiv dag - najpierw logopedie;-) potem do pracy, po drodze zahaczylismy o pizzernie haah a po pracy spedzilismy cudowne popoludnie na basenie...:tak:

milego dnia

Hejka dziewczyny
niedawno wróciliśmy z urlopu z Polski i dlatego tyle nie pisałam.
u nas dobrze, Szymon zdrowy, w Polsce się wybawił, wyszalał z kuzynami, ale już chciał wrócić, tak się cieszył jak już wyjeżdżaliśmy i całą drogę był grzeczny, nawet nie marudził a jechaliśmy 16 godzin.Powiedzieliśmy sobie że to już ostatni raz taki wypad autem do Polski bo szkoda się tyle godzin męczyć, następnym razem pewnie polecimy.W dodatku jak byliśmy na urlopie ukradli nam przyczepę tu w holandii, szkoda straszna, ponoć w podobnym czasie ukradli jeszcze trzy podobne.
Dziewczyny mam do was pytanie napewno któraś z was wie, w Pl miałam wymrażaną nadżerkę i muszę się zgłosić na kontrolę miesiąc po zabiegu, czy mogę iść do domowego lekarza czy muszę się umawiać z ginekologiem?Bo kompletnie nie mam pojęcia.

A tak wogóle piękną mamy dziś pogodę:):-)
Pozdrawiam!

Dobry wieczór
Iskierko chyba maly chochlik ci sie wkradl do zdania że mam zasilek do 18 maja 2012 pewnie chodzilo ci o 2013 tak?:tak: ja bym na twoim miejscu tez sie nie stresowala.. jest to jest nie to nie:sorry2:
Aniu masz rację, byka walnęłam. Do maja 2013 oczywiscie :)
Clauditka witaj ponownie. Może teraz będzie nam dane wreszcie się napic razem tej kawy?:tak:

moje tez juz spia z duzym poslizgiem dzisiaj :rofl2: a ja zdycham juz od kilku dni goraczka mnie trzyma a do tego taki kaszel ze pluca chyba wypluje :wściekła/y: sypie sie......
udanej niedzieli wam zycze :tak:

Dobry wieczor.
Ja dziś miałam troszkę pracowity i troszkę problemowy dzień.
Problemowy, bo moja Olivcia się dziś zbuntowala i w ogóle nie chciała ssać piersi ani spać w ciagu dnia. Musiałam mleko odciagać i karmic ją butelką. Spała po 15 minut. na domiar złego strasznie ją dziś wysypało, buźka cała czerwona i oczka jakby popuchnięte od płaczu. Przeanalizowallam swoją dietę i winowajcą okazały się lody, a raczej to czym te lody były polane - sos z owoców "leśnych" (maliny, jeżyny, truskawki).
Na szczęście do zabawiania dzieciatka było nas troje i każdy miał dziś swoje "5 minut" na to by zabłysnąć talentem wychowawczym
laugh.gif

Teraz dziecię śpi, a mama buszuje w necie.
Pracowicie też było bo musiałam nadgonić troszkę w moim hafcie i zacząć nowy. Mam zamówienie na 1 poduszkę z misiem, a moje dzieci prosiły o obrazek z misiem dla mamy ich kolegi która będzie rodzić na poczatku listopada.
Pamiętacie moje Irysy?
Pochwale się, a co
wink2.gif

Zobacz załącznik 508995

reklama
dzien dobry...

Iskierka bardzo ladne - irysy to jedne z moich ulubionych kwiatow!:tak:
Karola ale ci dobrze...:-p o 20.00 cisza w domu - pozazdroscic... moja panna stwierdzila kiedys ze jest juz prawie dorosla:-D wiec moze dluuuzej niz jej bracia lazic po domu hahaha.... a poza tym wakacje wiec...same rozumiecie...;-)

Gosienko zdrowka!!! laduj sie do lozka i wygrzewaj:tak:

milego dnia..............

Do góry