reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

TheHague no wlasnie obie na raz i cyrk 'podwojny' bo jak by inaczej.Nie dosc ze urodzilo mi sie podwojne szczescie to teraz zeby beda im podwojnie szly?? Nie za duzo tego podwojnego szczescia??:-D
Daje max 3 dni i musza sie przebic,bo dziasla twarde i juz prawie przezroczyste i dwie ladne biale kreseczki widac ale jeszcze nie czuc...szybcej kurka,bo nie wyrobie.Cieplego nic nie chce,wszystko najlepiej w plynie bo kawalki ja draznia,prawie nic nie je,smokiem tez pluje a smoka od butli ciagnie bokiem a w drugi bok wpycha palce.

P.S. WSZYSTKIM SERDECZNIE DZIEKUJE ZA ZYCZENIA!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Mamo Z&M wszystkiego najlepszego.
Iskierko chyba jestesmy w podobnym wieku
:-).
TheHague śliczny synek:tak:. My póki co dogrzewamy sie kominkiem ale za chwile pewnie trzeba bedzie ogrzewania właczyc, chociaz moj syn powyzej 15 stopni biega z krótkim rekawkiem:szok:.

Ania wiesz co, ja mam termostat w nocy na 19,5 ustawiony, bo fajnie sie spi, ale w dzien juz mam na 20-20,5 bo bym ja sama nie wytrzymala z zimna :-D ale tez pewnie zalezy od tego jak szczelne jest mieszkanie, u mnie to chyba rodzaj G bedzie, bo ja sypialnie moja mam na poddaszu i od dachu strasznie ciagnie, za slabo jest ocieplone.. :baffled:

A dzisiaj sobie kliklam na mieszkanie wybudowane w tym roku, rodzaj A, wiec musi byc tam cieplusienko.. :-) i mam miejsce bardzo wysokie, wiec licze na list od nich i na to ze osoba przede mna nie przyjdzie albo sie nie zgodzi i cos jej sie nie spodoba :-D oby :-D nie bedziemy wtedy musieli brac hipoteki :tak:

Majkamc, tak...zaliczam się do grona wielkich szczęściar z tym, że mogę sama zajmować się swoim dzieckiem i nie muszę wracać do pracy. Mój mąż ma dobrze płatną pracę i starcza na wszystko, a Janek jest przy mamie. Byłam tak z ciekawości w jednym z przedszkoli (Montessori) i widziałam szkraby w różnym wieku, w tym takie 2-3 miesięczne. Aż się serce z żalu ścisnęło:-( No i tutaj w NL mają coś w rodzaju drewnianych klatek (łóżeczka zamykane od góry na kluczyk) dla maluszków do spania. Bardzo mi się to źle skojarzyło:-(

A u mnie z nowości....Od najbliższego poniedziałku zaczynam naukę jezyka holenderskiego. Po 2 latach mieszkania w Holandii!!!:szok: heheh:-D ...ale lepiej późno...

I rozpoczęłam intensywne ćwiczenia, gimnastykę. Co prawda aż rok po urodzeniu Janka, ale też lepiej późno niż...:-D Zaraziła mnie koleżanka, która jest wielką fanką sportu.

Iguana to gratuluje zapalu, ja ciagle zbieram sie do biegania lub przynajmniej pogrania na wii ale jakos.. nie mam za bardzo na to ochoty, samemu tak ciezko sie zebrac :-D

Moze ktoras z forumowiczek chcialaby pobiegac lub na silownie sie wybrac? :-D haha :-p

kocham glos Beyonce, a teraz ma takie sliczne piosenki...
To jedna z moich ulubionych..:tak:
Beyonce I Was Here Official Video(fanmade) - YouTube

Ostatnia edycja:
TheHague, u nas w nocy 18 w dzien 19,5 ; póki co bez ogrzewania.Mieszkamy w domu. Starszy syn ma sypialnie na poddaszu ale mamy ocieplone wiec nie jest zle. Za to młodszy ze szkoły przychodzi porozpinany i porozbierany i od progu woła, ze mu goraco, co zreszta znaczy ze zjadłby lody albo mrozone owoce:-).Fajnie wygladamy ja w polarze z herbata, on w krotkim rękawku wcinajacy lody.
Iguana gratuluje decyzji o nauce holenderskiego, ja jakoś nie moge sie zmóc, w koncu kto wie ile jeszcze bedziemy tu mieszkac:-)

Dzien dobry...

widze ze jestem na czasie z nauka holenderskiego /zaraz przyjdzie korepetytor/;-)i bieganiem /kupilam sobie w niedziele na singellop fajne nike i biegam rano wyprowadzajac psa:-D/

my grzejemy tylko od 18.00 do 22.00 tak na 20 stopni a potem skrecam na 18-17... wychodzac do pracy wylaczam wogole do 15
Mamo Z&M - wszystkiego najlepszego...spoznione ale prosto z serca!;-)
Wspolczuje wszystkim /o sobie/ wyrzynajacych sie zabkow:-):sorry2: - niech szybko i bezbolesnie wychodza!!!

a ja mam pytanie do zorientowanych / bo caly czas zmienieja:confused:/ czy zeby dostac kase na dziecko trzeba byc zameldowanym czy juz nie trzeba?:nerd: moja znajoma jest w ciazy w PL jej facet tu pracuje:tak: ale mieszkanie maja bez meldunku wg mnie nie dostana kasy na dziecko? czy sie myle...:confused:

milego dnia

reklama
dzien dobry!!

u mnie narazie spokoj z zabkami jeden wyszedl i nie zapowiada sie na wiecej.
Wczoraj byismy w Cb Filip ma 8 kg i 70 cm a tak poza tym wszystko jest ok.

Nie pamietam kto pytal o zlobki ale moja znajoma miala praktyki w zlobku w Haarlemie i mowi ze to jest masakra. w zlobkch maja podobno godziny na karmienie na przewijanie itp i np o godzinie 11 jest pora przewijania a dziecko o 10.30 zrobi kupe to musi czekac do 11. Mam nadzieje ze nie wszedzie tak jest.

A u nas ogrzewanie chodzi tylko jak ja wychodze do pracy bo moj maz nalezy do cieplolubnych. Bez ogrzewania mam w domu 21 stopni a moj T wlacza na 23.

Do góry