Hej Dziewczyny,
Pytałam już jakiś tydzień temu na temat żłobków w Hadze. Oczywiście dostałam od razu odpowiedź :-)
Mój mały ma 4 miesiące i jeszcze jakoś mi szkoda go oddać pod opiekę "obcym ludziom", no ale przyjdzie w końcu na to czas. Myślę że w styczniu lub lutym wrócę do pracy , ale na pół etatu (póki co). No i w związku z tym chciałam zapytać jak tu jest w tych żłobkach. Czy któraś z Was wysłała już swojego szkraba do takiego żłobka? Czy dzieci tam chorują i w ogóle jak się opiekują takimi maluchami? Jakoś sobie nie wyobrażam tego momentu jak mój maluch zostanie sam, bez " maumusi".
A i jeszcze coś. Bo widziałam, że do takich żłobków można zapisać się przez internet. A czy można do kilku, w pobliżu mojego domu są ze 3 nawet 4 żłobki. Więc mogę przebierać ;-), chyba.
Czytałam gdzieś na innych forach, że są ogromne kolejki do takich przedszkoli ale ja znalazłam , że można dziecko zostawić u nich już dzisiaj. Pisało, że mają obecnie miejsca. Więc jako to jest?
Zazdroszczę dziewczyną, które mają pomoc swoich mamusiek , które mogą zostać w domu z maluchem i nie trzeba ich nigdzie oddawać. Po prostu jak dla mnie to od 2 lat do przedszkola mogą dzieci iść, a nie jak mają parę miesięcy
. No ale trzeba iść do pracy i trzeba się dostosować. Samo życie:-)
Jakby miała któraś ochotę odpisać to wielkie dzięki.
A czytając Wasze posty to jednoczę się z Wami. Ja też nie przespałam ani jednej nocy od ponad 4 miesięcy i podejrzewam , że zbyt szybko się to nie zmieni
. Co 2 godziny cycuś.
Uciekam , bo zaraz właśnie będzie ta druga godzina więc mleczarnia musi być w gotowości.
Dobrej nocki