reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam!
Ja tylko an chwilkę,choć dzisiaj mam wolny dzień...Pędę zaraz do szpitala z koleżanką co ma termin na wrzesień, bo ustalamy znieczulenie....:tak::-D
Dzięki dziewczyny za pomoc w sprawie biletów...:tak:
Później się tam rozejrze...
A teraz śniadanko i zmykam!:-)
Będę później....pa

reklama
ja dzisiejszy dzien zaczynam od placzu. Cholera, chyba przechodzimy kryzys malzenski. Wnerwil mnie malz, a nielatwo mozna mnie wnerwic... ZAwsze czekam na weekend, aby byc razem, a w tym tygodniu po raz pierwszy wolalabym, aby go nie bylo... :zawstydzona/y::no:

bry dzień

magdalena ROC Amsterdam
ja nie podchodziłam do egazminu bo o obywatelstwo starac sie nie bede i na uniwerek tez sie nie wybieram... a z pracą to jest róznie jezeli całą rozmowe kwalifikacyjną przeprowadzisz po holendersku i pracodawcy bedzie na tobie zalezec to i bez papierka dostaniesz pracę...
Sencilla wysyłam Ci przytulaska
h030.gif
na pewno niedługo znow relacje miedzy Wami wróca na dawny tor...

dzieki dziewczyny za wsparcie :tak: jakas nerwowa chyba ostatnio jestem... za duzo rzeczy na mej skolatanej glowie :laugh2:;-)
W kinderboerderij bylo super, dzis znowu bylysmy. Marys uwielbia te wszystkie zwierzaki, choc przed glosem pawia i indyka czym predzej umyka!! Haha, ale mnie na wierszoklectwo wzielo... :sorry2::zawstydzona/y:
Twigless, a ten ROC A-dam to w Sloterdijk jest?
A kiedy wracasz z POlandii?
Ania, dziewczyny dobrze radza, trzeba miec karte platnicza (np. Visa, MasterCard). Na stronie wybierasz lot i liczbe osob, a pozniej to juz proscizna.

Ostatnia edycja:
Hej kobitki...
Właśnie wróciłam do domu...:szok::crazy:
W tym szpitalu to zwariować można...dwie godziny :angry::wściekła/y: tam kisłyśmy z dwójką moich rozbieganych dzieci :-D;-)!
A do tego anestozjolog operował i musiałyśmy czekać... chwilkę!:rofl2:
Na szczęscie juz wszystko pozałatwiane i pozostaje czekać na dzidziusia!

Co do tej strony z lotami to byłam tam rano...faktycznie z wstępnych obliczeń wyszło taniej niż tam!Ale reszta dla mnie czarna magia..narazie!:laugh2::-:)rofl2:
Muszę na spokojnie nad tym usiąść,może wieczorkiem.:tak:

Sencilla nie martw się - ja wiem,że ci teraz ciężej z dwójką...
I jesteś bardziej rozdrażniona i zmęczona...ja to też przerabiałam.
Nie martw się kłótnią, my do dzisiaj mamy spięcia, bo ja też czasami mam dość. Dzieci, praca i dom... i nic innego!:crazy:
Faceci tego nie mogę pojąć, ale wypad na ryby zawsze rozumieją.:wściekła/y::-D
Takie nasze życie...ale już niedługo pójdą na studia to odpoczniemy...:-)
Przytulam cię też mocno...buziaki!

Sencilla ja chodziłam w Amstelveen bo miałam najbliżej i wtedy tez było taniutko w porownaniu i innymi szkołami bo ROC dostawał dofinansowania z Gemeente. Ja płaciłam 100 € na rok + druga 100€ za ksiązki, ćwicznia i płyty w tej chwili ten kurs kosztuje ok 600€...
o ile sie nie myle osrodki ROC znajdziesz w kazdym wiekszym miescie...
a do NL wracam 17 sierpnia...

aniahaven widze ze u Ciebie też dzionek mija na wysokich obrotach;-)

Hej!
Pisałam i pisałam i się skasowało!:wściekła/y::crazy:
Ja mam karte z ABNAMRO i tam też są te znaczki Visa,M.C.
Nie wiem o co chodziło z tymi kartami,o których pisałyście...
Wytłumaczycie mi?:sorry2:
Twiggless - dla mnie doba czasami to mało, ale nie tylko mnie się tak zdarza,co?
Wam,też?:rofl2:
A jeszcze jak sobie poczytałam o tych wszystkich kursach,sesjach i studiach naczytałam...to wypadało by przeorganizować życie i to gdzieś upchnąć!:-:)laugh2:
Czas coś zrobić z tym swoim językiem!:-D;-)
Dobrze,że dzis mąż wrócił wcześniej i gotuje obiadek!:tak::laugh2:
pa

I chyba poproszę moją holenderkę o zapłacenie mi tej rezerwacji...:-(
Juz wiem o co wam chodziło, chyba...:rofl2::szok:
Z moją karta tego nie da sie zrobić...:-:)baffled::sorry2:
Ale dobra wiadomość w sumie wyszło w obie strony coś...107 e..
Śpijcie dobrze...

reklama
Witam !Wszystkie kobitki ciezarne mieszkajace w Holandii,jestem w 32tc mieszkam w Drunen (25km od Tilburga) zycze wszystkim wszystkiego najleprzego .Jak bedziecie miec jakies pytanka wiecie gdzie mozecie mnie znalezc,jak sie czujecie dziewczyny pozdrawiam pa Venety.

Ostatnia edycja:
Do góry