reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam wszystkich!
Widzę,ze znowu nas przybyło!Super!;-)
No właśnie aOla mam taki mały problem z rezerwacja przez internet...Ktos mi pomoże?!:sorry2::zawstydzona/y::-(
Chodzi o to,że wszystko ok ale jak przychodzi do ostatniej fazy to informuje mnie że co jest z tym Numer CVV ?bo tam nic nie mogę wpisać...:baffled:
i jeszcz,ze przeliczenie kursów walut nie jest możliwe dla tej waluty i ze mam wybrać inna a ja przecież płace w euro...help,hulp!:baffled::sorry2::zawstydzona/y::-(
Z wózkiem to nie wiem jak to jest..ja nie biorę bo mam w Polsce jeszcze jeden.
Mam wyszło 107 euro w dwie strony...:happy:
Zdrówka dla maleńkiej...
Sencilla później cię poinstruuje co z tymi zdjęciami...ok?;-)
Tak jade tylko na 2 dni -zrobić papiery i do domku...mąż zostaję z Karinką!
Podziwiam cię...cały dzień z dwoma ślicznotkami ...jak ja!
Ja dzis zostawiłam Karcie z wujkiem.I poszlam z Ernim do pracy...fajnie tak.
Jakoś inaczej!:rofl2: no wiesz...o co mi chodzi!
Muszę ją wyeksportować do przedszkola, jest już wystarczająco duża i się dogaduje!:-D
Niunia nie smuć się!Czasami zmiany są na lepsze...mieszkanko będzie fajniejsze i jak bliżej centrum to więcej możliwości nawiązywania znajomości...
Trochę optymizmu...

Pozdrawiam.......... i czekam na wskazówki co do tej rezerwacji!

reklama
hey dziewczyny,

witam nowe mamusie na forum (Venety i Niunie)... fajnie ze jestescie... :tak: tylko dlaczego wszystkie mieszkacie daleko odemnie... :confused:
twiggles, ja chodzilam do Noorderpoortcollege Groningen... oplaty byly prawie takie same jak u Ciebie... plus oplata za ksiazki, plyty itd... no a teraz ta cala przyjemnosc kosztuje 400€ za semestr :szok:... wiec chyba mialysmy troche szczescia... ;-) a jezeli chodzi o prace, to roznie z nia bywa...
aniahaven, fajnie, ze juz wiesz o co chodzi z tymi kartami... ;-)a Ty tylko na dwa dni lecisz?
aOla, jesli chodzi o wozki to bedziesz mogla go odebrac z tasmy... :tak:a gdzie Ty mieszkasz w Polsce? dla Twojej pociechy polecam Peuterspeelzaal... tam mozesz poslac dziecko od drugiego roku zycia... dwa razy w tygodniu, po 2,5 godziny (przynajmniej u mnie w miescie tak jest)... ale w niektorych salach sa rowniez listy oczekujacych, wiec czasem nie tak latwo jest dostac sie od razu... :tak:
Venety, gratuluje bycia w ciazy... ciesz sie ta wspaniala chwila... :-) na kiedy masz termin?
niunia, rowniez gratuluje coreczki... :-) ale widze, ze Ty jakos nie jestes zadowolona z przeprowadzki?

pozdrowionka...

muszę przyznać że z ta przeprowadzką to bedzie troche roboty, wkońcu tyle rzeczy trzeba spakować rozpakować a z malutką nie będzie mi tak łatwo.. ale widzę też plusy:-)
troche tu w holandii jest tych mamusiek z polski.
a planujecie tu zostać na stałe?
my z mężem chcemy tu być przez kilka lat, chciałabyc żeby Wiktoria chodziła do polskiej szkoły..

magdalena12 jestem z czestochowy Kurcze wolałabym żeby mi wózek podstawili pod schody bo tak przynajmniej jedno mam w wózku Ale jakoś dam radę :tak:

aOLA, w amsterdamie to musialam dopiero na tasmie odebrac wozek, i to bylo dla mnie b. klopotliwe, bo z samolotu musiam do tasmy przejsc z mala chyba jeszcze 2 kilometry.. ;-) a w eindhoven to oddaja wozek tez na tasme, ale to jest b. bliziutko. Przynajmniej ja mialam blisko.

Kobitki!
Już sobie poradziłam z tą rezerwacją...na szczęście!:-D:sorry2:
Sencilla dzięki za dobre chęci...:tak:
W sumie wyszło 113,65e w dwie strony z bagażem...Przywioze sobie trochę rzeczy z Polski np;kiełbaskę.
Chyba nie ma żadnych przepisów zabraniających...?:sorry2::baffled::szok::zawstydzona/y:
Magdalena ja tylko na dwa dni...czwartek wylot, w piatek mam notariusza a w sobote rano lece z powrotem...
Mąż zostaje z Kariną tutaj a w poniedziałek oboje idziemy do pracy...
Nie ma lekko:zawstydzona/y:, ale i tak się ze zobacze rodzinkę i babcie!:-D
Niunia nie martw sie ja się pakowałam z dwójką maluchów i dało się...poradzisz sobie!
Idę kuchcić obiad,bo dziś moja kolej!;-)
Pa....

Hej dziewczyny!
W końcu się udało zrobić te rezerwację:-D...coś jednak mi komputer szwankował i jakies bzdury wyskakiwały...:crazy:
Zaczęłam od początku i ... poszło!
Lece kobitki we wrześniu...:-D
Magadalena tak jak tylko na dwa dni...:tak:
W czwartek wylot,piatek notariusz i sobota z powrotem...:sorry2:
I tak sie ciesze, bo zobacze rodzinkę!:-):-):-)
I jakieś zakupy sobie przywioze...:-D są jakiś przepisy odnosnie żywności?:confused:
Niunia dasz rade, ja pakowałam się z dwójką już nie raz...Powodzenia!

Uciekam do kuchni robić obiad, bo dzis moja kolej!:tak:;-)
Pa

bry wieczór
dziecie mi padło o 20tej az dziwnie jakos podczas tego urlopu ze tak szybko poszło... ale z w dzien spał tylko 20 min a wstał z rana o 7:30... w dzien sie wyhasał w Hoplandzie (cos w stylu zamkniety malpi gaj) a popłudniu szalał w ogrodzie... ciekawe o ktorej mi zrobi jutro pobudke...

witam nowe mamusie

Sencilla ty znasz dziewczyny dluzej niz ja wiec uzyj swojego daru przekonywania, bo fajnie by było sie spotkać w wiekszym gronie...

aniahaven fajnie ze juz sobie poradzilas z tymi lotami i naprawde tanio wychodzi... moja mama w kwietniu jechała do mnie z przewoznikiem i tylko w jedną stronę zapłaciła stówe... szkoda ze nie ma połczen z Amsterdamu do Gdanska....

magdalena to znaczy ze wybrałysmy sie do szkoly w dobrym czasie...;-)

tak sobie
a065.gif
gdzie jest Ma-Rita bo cos jej tu dlugo nie widziałam?? czyzby tez wybyła na wakacje??

reklama
hej dziewuchy
ja wlasnie skonczylam prasowanie i padam.. cierpie ostatnio na calodobowa BEZ-sennosc...hihi, ciekawe dlaczego?? :confused::-):-D
Twigless, gratuluje spiacego bobasa!! :tak: Ma-Rita jest w PL.A jestes na NK?
buziaki na dobranoc, mozg mam zlasowany i nic juz dzis nie wymysle... :nerd:

Do góry