reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam w słoneczny ranek :-) Dzień zapowiada się pięknie :tak:

Ania z mojego małego też jest niezły kombinator tyle, że on sobie kuchnie upodobał i namiętnie włącza mikrofalę i udaje kucharza:-D

Natka, rozejrzyj się dookoła, moze mieszkają w twojej miejscowości jakieś Polki? Chociaż cieżko jest poznać teraz kogoś bezinteresownego :baffled:

Idę się na zakupy szykować coby wyrobić się do 10 z wyjściem, co przy moich dzieciakach nie jest takie proste ;-)
Miłego dnia

reklama
beauty masz racje. byłam z mała w czwartek w C&A i mówiłam cos do niej i jakkis gościu nas usłyszał i wyobraź sobie to był polak i podszedł do nas i zaczął się mnie pytac o jakąś kurtke zimową ze niby jej ceny nie widzi a mu sie podoba i chcialby ją kupić i czy ja niewiem gdzie jest ta cena:szok::szok::szok: chcialam byc miła bo to polak,ale potem zaczął łazić za nami no to sie już wystraszyłam troche,a potem znów wlazł do jakiegoś sklepu za nami i mówi ze szuka jakiegoś mieszkania na kilka dni bo nie ma gdzie mieszkać.... ale on chyba byl chory bo sie dziwnie zachowywał.. miałam takiego stracha jak wracałam z Zosia do domu ze chyba juz nie zapuszcze sie na miasto.

Witajcie Mamuski
ja na moment, korzystajac z blogiego snu Tosi. Dzis dzien zaczal sie dla mnie o.. 1 w nocy :tak::szok: Pocieszam sie, ze dzieci pojda kiedys na studia i bede se mogla spac do woli, haha! :-D
Wybieramy sie zaraz poogladac zwierzatka do kinderboerderij.
Twigless, ja mieszkam w Hoorn :tak:
buziaki na dzien dobry, milego dnia!

Witamy...

NATKA to my razem dwa ciule tutaj ja tez nie umiem slowa po holendersku troche rozumiem ale nie umiem sie wyslowic ,moze tak mi tu ciezko wolalabym do PL wrocic nie mam tu znajomych zadnych jeszcze te problemy z mieszkaniem to wszystko sklada sie na moje mysli o powrocie tylko Jacek moj napewno nie wroci do PL i co??? mam ostatnio podle dni jakis nie ciekawy nastroj nawet mi sie pisac niechce niewiem czy to juz depresja????

milego dnia dziewuszki..:laugh2::szok::-D

NATKA w jakich rejonach Holandi jestes moze zaczniemy wspolonie sie uczyc??-zartuje ale moze niedlaeko?

Agnes dojechala do Holandi cala i zdrowa jest gdzies tu w moich okolicach ale niewiem dokladnie gdzie,miala ciezki pierwszy dzien ale mowi ze juz ok...:rofl2::wściekła/y::-)

Witam jaka tu piekna pogoda dzis! Zaraz idziemy na spacer nad morze ,a moze sie troszke poopalamy.Moj malutki pol nocy buszowal w brzuszku.MILEGO DNIA

witajcie! My po spacerku, Tosia sie caly czas darla w wozku. Nie znosi byc w wozku, a to moja wina, bo ja nauczylismy spac w hamaku na balkonie :zawstydzona/y: Ania, wyslalam Ci zdjecie ;-)
U nas pogoda wspaniala, widze ze u Was wszystkich tez?
Ania, na urlop jedziemy do mnie, do Stalowej Woli, a pozniej chyba do meza do czech. Albo odwrotnie, jeszcze nie wiemy, bo musimy do skoordynowac z chrzem Tosi. Cudnie macie z ta dzialka pod lasem!! PO prostu bomba! Marzy sie nam cos takiego... :rofl2:
Dzisiaj Antosia konczy 2 miesiace :tak: ale ten czas leci! Twigless, wybieracie sie do nas? Antos z Antosia koniecznie musza sie poznac!!
Gratulacje dla Agi, za udany przyjazd. Oby im sie wszystko ulozylo!!

Ja tez z tym holenderskim to nie bardzo- checi do nauki to moze i mam, ale czasu brak.. Rok temu, jak tu przyjechalismy, to byl dla mnie jak chinski. Teraz juz co nieco kumam, nawet sklecic jakies proste zdania probuje. Na szczescie tu wszyscy, poczawszy od bobasa, skonczywszy na leciwym staruszku, gadaja po angielsku :tak:

Hej dziewczynki..

Właśnie wróciłam do domku po pracy...składałam te ubrania i prasowałam i końca widać nie było...:laugh2::rofl2:
Dzwoniłam do tego biuro od lotów i... pani mnie poinformowała, że za Ernesta też muszę zaplacić...:baffled::angry:
W sumie wyszło ok 360 zł w obie strony...w tym za Erniego 25e.
Dziwne, bo wszędzie czytam że dzieci do 2 lat mają za darmo na kolanach rodziców..:baffled::crazy:
Sencilla ściskam Antosie mocno,mocno...I buziaki od nas!
Już dwa miesiące minęły???:szok::-D:-)

Z tym językiem to jest u mnie tak;
Jak tu przyjechałam dukałam po ang, i języka sie nieuczyłam bo i po co na te pare miesięcy-tak było w planach...Potem poznałam małżona tutaj i...dalej sie nie uczyłam,bo tonący brzytwy sie chwyta a ja miałam ten swój ang....
Głupia byłam.:sorry2:
I tak minąło ... o zgrozo!4 lata a ja mówie po ang...hol rozumiem na tyle że oglądam filmy itp;a jak cos to mąż podpowie,bo....on umie holenderski...sam się nauczył...:nerd::-D

No i tak wygląda moja sytuacja!Ide coś przekąsić...:tak:
Pa...

reklama
Do góry