reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Mojej Zuzi pierwszy wyszedł 23-8 a drugi teraz w sobotę,Marta póki co ma 1 od zeszłego weekendu.Ale marudne na zęby były od kiedy skończyły 4 miesiące a samo przebicie się ząbków obeszło się bez cyrków,jakbym nie wymacała to nawet nie wiedzałabym że wyszły :-D Ta gorączka dzisiejsza to może ząbkowa... po 1 jakie następne idą? górne 1 ??

reklama
The Hague, mysle, ze wiek, w ktorym dziecko dostanie zabki nie ma wplywu na ich zdrowie w pozniejszym wieku. Moj brat dostal pierwszzego zeba, jak mial... 3 miesiace! to byl ewenement, mama opowiadala, ze pediatra nie mogla w to uwierzyc. I wyobraz sobie, choc to malo prawdopodobne, w zyciu nie mial ani jednej dziury! ma piekne, rowne, biale zeby.a ma 37 lat. Jego corka to samo, ma 13 lat, a tez nigdy nie miala dziury. Ja mialam zabki w wieku 5 miesiecy i tez mam zdrowe, rzadko musze cos robic u dentysty.

Ach, widzisz, Aniahaven, chyba jestem za duza gadula, aby moc dotrzymac taka "obietnice" ;)
Heh, a ja widzę jak moja Olivia się ślini i wpycha paluszki do buzi - właśnie jak na ząbkowanie... Generalnie jak dla mnie to to trochę za wcześnie, no ale zadne z moich dzieci nie rozwijało sie książkowo więc i to pewnie nie będzie ;-)

Iskierka, Tomek tak slinil sie i wkladal paluszki/piastki do buzi od okolo 3 miesiaca, a zab dopiero teraz wylazl, wiec moze jeszcze Olivia poczeka z tymi zabkami :-D:tak:

Moja się ślini i pożera paluszki... ząbów ni widu ni słychu... :-D. Ja miałam pierwsze zęby dopiero koło roczku. Do dziś jedyne co robiłam u dentysty, to lakowanie w podstawówce i zdejmowanie kamienia nazębnego.

tyle mam karmi na swiecie dzieci do np. 2 lat i nie slyszalam jeszcze zeby komus cycki zostaly odgryzione :-D dobrze ze Tomasz na butli jest, bo nie chcialabym tego poczuc na wlasnym sutku :-D

W sumie to juz nawet na butli nie jest, tylko z lyzeczki je (nawet mleko) - z tego sie ciesze, bo przynajmniej w przyszlosci nie bedziemy mieli problemu z odzwyczajeniem od butelki :-)

reklama
tyle mam karmi na swiecie dzieci do np. 2 lat i nie slyszalam jeszcze zeby komus cycki zostaly odgryzione :-D dobrze ze Tomasz na butli jest, bo nie chcialabym tego poczuc na wlasnym sutku :-D

W sumie to juz nawet na butli nie jest, tylko z lyzeczki je (nawet mleko) - z tego sie ciesze, bo przynajmniej w przyszlosci nie bedziemy mieli problemu z odzwyczajeniem od butelki :-)

Jak moje zostaną, to CIę poinformuję :-D. Wow mleko z łyżeczki... pamiętam, jak byłam mała to miałam fazę na picie herbaty z łyżeczki zamiast normalnie z kubka.

Do góry