reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Mojej Zuzi pierwszy wyszedł 23-8 a drugi teraz w sobotę,Marta póki co ma 1 od zeszłego weekendu.Ale marudne na zęby były od kiedy skończyły 4 miesiące a samo przebicie się ząbków obeszło się bez cyrków,jakbym nie wymacała to nawet nie wiedzałabym że wyszły :-D Ta gorączka dzisiejsza to może ząbkowa... po 1 jakie następne idą? górne 1 ??

reklama
The Hague, mysle, ze wiek, w ktorym dziecko dostanie zabki nie ma wplywu na ich zdrowie w pozniejszym wieku. Moj brat dostal pierwszzego zeba, jak mial... 3 miesiace! to byl ewenement, mama opowiadala, ze pediatra nie mogla w to uwierzyc. I wyobraz sobie, choc to malo prawdopodobne, w zyciu nie mial ani jednej dziury! ma piekne, rowne, biale zeby.a ma 37 lat. Jego corka to samo, ma 13 lat, a tez nigdy nie miala dziury. Ja mialam zabki w wieku 5 miesiecy i tez mam zdrowe, rzadko musze cos robic u dentysty.

Ach, widzisz, Aniahaven, chyba jestem za duza gadula, aby moc dotrzymac taka "obietnice" ;)
Heh, a ja widzę jak moja Olivia się ślini i wpycha paluszki do buzi - właśnie jak na ząbkowanie... Generalnie jak dla mnie to to trochę za wcześnie, no ale zadne z moich dzieci nie rozwijało sie książkowo więc i to pewnie nie będzie ;-)

Iskierka, Tomek tak slinil sie i wkladal paluszki/piastki do buzi od okolo 3 miesiaca, a zab dopiero teraz wylazl, wiec moze jeszcze Olivia poczeka z tymi zabkami :-D:tak:

Moja się ślini i pożera paluszki... ząbów ni widu ni słychu... :-D. Ja miałam pierwsze zęby dopiero koło roczku. Do dziś jedyne co robiłam u dentysty, to lakowanie w podstawówce i zdejmowanie kamienia nazębnego.

tyle mam karmi na swiecie dzieci do np. 2 lat i nie slyszalam jeszcze zeby komus cycki zostaly odgryzione :-D dobrze ze Tomasz na butli jest, bo nie chcialabym tego poczuc na wlasnym sutku :-D

W sumie to juz nawet na butli nie jest, tylko z lyzeczki je (nawet mleko) - z tego sie ciesze, bo przynajmniej w przyszlosci nie bedziemy mieli problemu z odzwyczajeniem od butelki :-)

reklama
tyle mam karmi na swiecie dzieci do np. 2 lat i nie slyszalam jeszcze zeby komus cycki zostaly odgryzione :-D dobrze ze Tomasz na butli jest, bo nie chcialabym tego poczuc na wlasnym sutku :-D

W sumie to juz nawet na butli nie jest, tylko z lyzeczki je (nawet mleko) - z tego sie ciesze, bo przynajmniej w przyszlosci nie bedziemy mieli problemu z odzwyczajeniem od butelki :-)

Jak moje zostaną, to CIę poinformuję :-D. Wow mleko z łyżeczki... pamiętam, jak byłam mała to miałam fazę na picie herbaty z łyżeczki zamiast normalnie z kubka.

Do góry