reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Gosia no to niezly kociol :-D u nas na szczescie wszystko poszlo zgodnie z planem, teraz czekam na akt chrztu, ale to zglosze sie po niego po wakacjach.
Astrid na witaminie k napisane jest t/m 12 w, takze nie mozna podawac dluzej. Mi tez zostala polowa buteleczki, oddalam kolezance ktora jest teraz w ciazy, mimo ze data waznosci jest do 2014 roku ( i kto wie moze zas bede mama w tym czasie hehehehehhehe), to nie kosztuje to az tyle pieniedzy zebym to musiala trzymac. a jak Ty nie masz komu oddac, to idz do pierwszej lepszej apteki i powiedz ze zostalo Ci tyle witamny k i chcesz ja oddac, oni juz beda wiedzieli co z tym zrobic :tak:
nana widze ze tutaj o tych bioderkach napisalas, dobrze ze Tymkowi nic nie jest powaznego z bioderkami (nie ma dysplazji), a jak robili mu zdjecie to na narzady plciowe zalozyli taka oslonke zeby ich nie przeswietlic? bo bez tego nie mozna wykonywac zdjec, jest to szkodliwe promieniowanie. Moja kolezanka nawet nie wiedziala i zdjecie dziecku zrobili bez tej oslonki :szok: ja bym sie wtedy nie zgodzila na takie badanie :wściekła/y: mam nadzieje, ze Tymek mial taka oslonke. Ja zawsze jak osobiscie szlam na zdjecia to zawsze dostawalam cos zeby pozakrywali przed promieniami x moje jajniki. Powiedz jak bylo u Tymka????

Ja dzis bylam na rozmowie o prace, i bede teraz od wrzesnia pracowala o 4h tygodniowo wiecej. 10 godzin na tydzien, dla mnie to masakra, tymbardziej ze cala ciaze i 3 miesiace po sie lenilam :-D dobrze ze chociaz wstawac wczas nie musze:cool2: no i na kazdej rozmowie o prace mowia ze moj nl jest miodzio i ze mysleli ze ja dluzej w nl niz 4 lata:-D wybralam sobie najlepsza propozycje, najblizej domu i najlepiej platna, ciekawe czy pozwola mi ja wykonywac w domu jak sie przeprowadze do zuid limburg:confused: ale narazie sie nie pytam i nic nie wspominam ze przeprowadzka blizej jak dalej, pewnego dnia ich zaskocze hahahaha:-D

Hague GRATULUJEMY:-):tak:... ja tez ma 10 h na legalu... dla mnie wystarczajaco plus inne i jeszcze inne jak prasowanie - chyba sie te baby zmowily wczoraj bo wszystkie sobie dzisiaj o mnie przypomnialy.:confused:.. weekend przy desce... :shocked2:chyba ze sie poswiece i piatek zabaluje z zelazkiem:-D

Aniu dzieki, ja to bym poprasowac mogla :tak: chyba sobie dam ogloszenie, w domu prasowanie bo po ludziach nie chce mi sie jezdzic:-D i bede miala oko na Tomeczka:cool2:

Zastanawiam sie czy isc na b1 - nt2 programma II:confused: u nas juz platne zrobili :dry: co myslicie o tym? w sumie to biuro mnie przyjelo bez problemu bo twierdza ze moj nl jest super, ale jakbym kiedys chciala isc w takim kierunku, to b1 chyba sie przyda, bo inni moga problemy robic :confused: ciekawe:confused: w sumie to i tak by sie przydalo w koncu na studia isc..:confused2:

Ja GENERALNie LUBIE PRASOWAC..:-) obiad sie gotuje ;-)dzieci brykaja a kasa leci i ...serial tez:-D
No studia mi sie marza ale chyba jeszcze poczekam ze dwa lata jak maly pojdzie do szkoly hi hi...:cool2:

No faktycznie, to ma długą datę ważności...pewnie do tego czasu będzie z nami drugi maluch :cool2:.

Co do studiów... ja mam dość do odwołania. Nie spieszy mi się na kolejne :p. W tym tygodniu wątpię, że będzie mi się chciało wrócić do nauki holenderskiego. Teściowa mnie tak przegoniła po okolicy itd., że muszę się totalnie odmóżdżyć.

A co się robi z niezużytymi lekami?

Ja oddaję zawsze do apteki:tak:

Pogoda śliczna. My zaliczyliśmy dzisiaj basen, a potem Janek padł aż na 2 godziny:szok:..to wysprzątałam w tym czasie mieszkanie;-) Teraz zasuwamy na basen 2 razy w tygodniu.

Właśnie jesteśmy na etapie wybierania szkoły, peuterzaal oraz voorschool dla Janka. Coś już nam wpadło w oko, ale przejdziemy się najpierw obejrzeć na żywo.

Iguana ja tez musze sie za szkola rozejrzec:szok: czas oczekiwania w Hadze jest ponoc bardzo dlugi :dry: a kupilas ten kosz na zabawki w intertoys?

Astrid no to szybko planujecie kolejne :-D a przy kolejnej ciazy tez planujesz w chacjendzie odpoczywac czy Majule dacie do zlobka i bedziesz cos kombinowac? ja sie ciagle zastanawiam co w takiej sytuacji zrobic :confused:

A ja na studia bym chciala isc, bo do nl wyjechalam zaraz po maturze i nie bylo jak, a teraz czuje sie na silach by studiowac w innym jezyku niz polski :tak: tylko to durne b2 musze miec zaliczone.:dry: bo a2/b1 juz zrobilam (programma I), ale chcac studiowac musze zaliczyc b2 (programma II):confused2: no i pita zbita :-D
Musze isc na open dag w uczelni i obadac sprawe, bo chcialabym isc na prawo (moje marzenie :D) ale nie wiem jak tu jest z iloscia miejsc a iloscia starajacych sie na 1 miejsce:zawstydzona/y: Moja kumpela (Polka) w tym roku lub rok temu skonczyla tutaj wlasnie tez prawo i mowila ze super jest ta uczelnia :tak:

reklama
Do góry