reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Dzien dobry...

Hague i co dal ci juz spokoj ten natret?:-D a tak swoja droga to powiem wam ze moja znajoma tez miala ta hustawke i mala tak sie do tych wibracji przyzwyczaila:tak: ze mowy nie bylo o lezeniu na kocyku czy w lozeczku:szok::eek: bo nic jej nie poruszalo..nawet jak drgania wylaczyla to sie darla:-) - no ale kazde dziecko inne...

moi tez zlobka nie zaliczyli- gasthouder 2 razy w tyg po 6 godzin bo pracowalam ale tam bylo jak u babci...:laugh2:wiec nei mialam oporow...

pije kawke i ide wieszac pranko bo juz sie odwirowalo..;-)

milego dnia...ja chyba wieczorkiem bede bo mam dzisiaj dluuuuuuuugi dzien!

reklama
Ania nie dal, ale zgodzil sie na moja cene lol, i na co mu to bylo hahahah:-D takze jutro przyjedzie ja odebrac. i nawet mi w mailu napisal ze i tak cena niewysoka, bo w innych ogloszeniach stoi ona od 80 do 100e. a na poczatku pisal ze niby wysoka cena, haha masakra z tymi holendrami :laugh2: wezmie jeszcze ode mnie kolyske za free, bo Tomek juz z niej wyrosl i teraz w boxie czasami sie bawi, wiec lezy, kurzy sie i zajmuje miejsce.
takze interes zrobilam :-D musze sie polowy gratow z domu pozbyc, jeszcze z dzieciecych to mi tylko rogal zalega i ciuszki. Swoja droga to zostawilam sobie 3 reklamowki ubranek :-D hahaha dobrze ze one uniwersalne, to obojetnie czy kiedys bedzie maly czy mala:tak:
A Tomek za bardzo sie nie przyzwyczail do niej, z dnia na dzien przestal sie na niej bujac i jakos nie widze zeby mu brakowalo tej hustawki. zreszta on tez w niej calymi dniami nie siedzial, wkladalam tam go przewaznie jak chcialam isc do toalety albo cos ugotowac. :tak:

Ostatnie 2 dni pracy.... Jak ja to wytrzymam? :-D

HAGUE Tymek mial miec robione usg a zobili rtg.Ja nie chcialam sie zgodzic ale uparli sie ze on juz za duzy i ze tylko do 5 m robia usg.W necie wyczytalam ze nie ma ograniczen wiekowych do usg przeciez i u doroslych sie robi tylko rtg nie mozna robic u maluchow do 4 m.z.Oni maja tu nowoczesne sprzety i nie dawali oslonki Tymkowi .pan widzial ze sie boie i wytlumaczyl mi ze to tyle promieniowania co po godzinie pzrebywania na dworze.Ja jako niemowle mialam robione takie rtg no i mam wlasnie problemsy z jajnikami.ogolnie to mysle ze taniej wychodzi rtg wiec to dlatego ach ...

Ostatnia edycja:
Dzien dobry:-)

Nie bylo mnie pare dni bo na dworze ladna pogoda i na plazy sie wygrzewamy.
Ktos pytal o ladna plaze a wiec ja moge polecic u nas na Wijku (wijk aan zee) juz niunia tutaj byla i sie jej podobalo.
A tak poza tym to musze pomagac mojej mamie bo wrocila i wlasnie zaraz jade do niej.

hejka
nie ma szans na doczytanie
całe wakacje spędziliśmy w Pl (pomęczyliśmy obie babcie a w między czasie pobawiliśmy sie na weselu) teraz próbuję się znowu wkręcić w Hol życie i codzienną rutynę
wakacji jeszcze nie skończylismy bo za miesiąc na wczasy:-D

A ja mówię witam ...
Już spakowani jesteśmy i jutro fruuuuu....
Mam nadzieję że wytrzymamy z Tymkiem tak dlugi lot....
Pozdrowionka i korzystajcie z pogody, w weekend podobno ma byc ładnie a więc śmigiem nad jeziora i nad morze...
Ktoś pytal o ladne plaże...ogólnie w NL sa piekne plaże, szkoda że można się na nich tak rzadko opalać:tak::-D...Mi do tej pory najbardziej podobały się plaże w prowincji Zeeland. Jesli chodzi o moje okolice to Katwijk,Bergen, Castricium an Zee.
Stanowczo odradzam Ijmulden-plaża ładna ale ten widok na kominy to jakaś porażka, Zandvort-ze względu na dojazd,jesli pogoda dopisze to w drodze powrotnej w niezłym korku można się nastać, i Schevingen również odradzam bo tłum na deptaku i klimat jak dla mnie nie mój-zbyt lansiarski...

W tamtym tygodniu byliśmy na plaży w Hoek van Holland. Pięknie tam i fajny widok na rafinerię :-). Piasek drobniutki, jak w Polsce. Jak jutro będzie ładna pogoda, to znowu pojedziemy.

Co do plaż to mi się podobało w Kijkduin, bardo spokojnie w sam raz na spacer z dzieckiem, mało ludzi, dużo latawców, troche zieleni, można zaparkować bardzo blisko plaży, pyszne lody:-D

Mam pytanie do mam, które już świętowały pierwszy roczek swoich pociech. Przypomnijcie co przygotowałyście, jak ozdobiłyście mieszkanie itd. Ostatnio troche myślę nad tym i chciałabym coś przygotować Janeczkowi, oczywiście w ramach rozsądku, ale aby było kolorowo:-D

reklama
Hej Dziewczyny! :) Zostaję w PL póki co. Kuba za tydzień wraca do Holandii i musi spłacić autko bo kupiliśmy 4 letnią vectrę. Ja z racji tego, że zostaję chyba zrobię sobie jeszcze roczne studia podyplomowe i możliwe, że będę miała pracę 2 razy w tygodniu. Zobaczymy jak Misia będzie się sprawować bez Tatusia bo póki co to Tatusiowa jest strasznie.

Iguana co do urodzin to u mnie było duuuuużo balonów ze wstążkami i nic po za tym :) najważniejszy tort i goście! :)

Do góry