reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Dzien dobry...

Hague i co dal ci juz spokoj ten natret?:-D a tak swoja droga to powiem wam ze moja znajoma tez miala ta hustawke i mala tak sie do tych wibracji przyzwyczaila:tak: ze mowy nie bylo o lezeniu na kocyku czy w lozeczku:szok::eek: bo nic jej nie poruszalo..nawet jak drgania wylaczyla to sie darla:-) - no ale kazde dziecko inne...

moi tez zlobka nie zaliczyli- gasthouder 2 razy w tyg po 6 godzin bo pracowalam ale tam bylo jak u babci...:laugh2:wiec nei mialam oporow...

pije kawke i ide wieszac pranko bo juz sie odwirowalo..;-)

milego dnia...ja chyba wieczorkiem bede bo mam dzisiaj dluuuuuuuugi dzien!

reklama
Ania nie dal, ale zgodzil sie na moja cene lol, i na co mu to bylo hahahah:-D takze jutro przyjedzie ja odebrac. i nawet mi w mailu napisal ze i tak cena niewysoka, bo w innych ogloszeniach stoi ona od 80 do 100e. a na poczatku pisal ze niby wysoka cena, haha masakra z tymi holendrami :laugh2: wezmie jeszcze ode mnie kolyske za free, bo Tomek juz z niej wyrosl i teraz w boxie czasami sie bawi, wiec lezy, kurzy sie i zajmuje miejsce.
takze interes zrobilam :-D musze sie polowy gratow z domu pozbyc, jeszcze z dzieciecych to mi tylko rogal zalega i ciuszki. Swoja droga to zostawilam sobie 3 reklamowki ubranek :-D hahaha dobrze ze one uniwersalne, to obojetnie czy kiedys bedzie maly czy mala:tak:
A Tomek za bardzo sie nie przyzwyczail do niej, z dnia na dzien przestal sie na niej bujac i jakos nie widze zeby mu brakowalo tej hustawki. zreszta on tez w niej calymi dniami nie siedzial, wkladalam tam go przewaznie jak chcialam isc do toalety albo cos ugotowac. :tak:

Ostatnie 2 dni pracy.... Jak ja to wytrzymam? :-D

HAGUE Tymek mial miec robione usg a zobili rtg.Ja nie chcialam sie zgodzic ale uparli sie ze on juz za duzy i ze tylko do 5 m robia usg.W necie wyczytalam ze nie ma ograniczen wiekowych do usg przeciez i u doroslych sie robi tylko rtg nie mozna robic u maluchow do 4 m.z.Oni maja tu nowoczesne sprzety i nie dawali oslonki Tymkowi .pan widzial ze sie boie i wytlumaczyl mi ze to tyle promieniowania co po godzinie pzrebywania na dworze.Ja jako niemowle mialam robione takie rtg no i mam wlasnie problemsy z jajnikami.ogolnie to mysle ze taniej wychodzi rtg wiec to dlatego ach ...

Ostatnia edycja:
Dzien dobry:-)

Nie bylo mnie pare dni bo na dworze ladna pogoda i na plazy sie wygrzewamy.
Ktos pytal o ladna plaze a wiec ja moge polecic u nas na Wijku (wijk aan zee) juz niunia tutaj byla i sie jej podobalo.
A tak poza tym to musze pomagac mojej mamie bo wrocila i wlasnie zaraz jade do niej.

hejka
nie ma szans na doczytanie
całe wakacje spędziliśmy w Pl (pomęczyliśmy obie babcie a w między czasie pobawiliśmy sie na weselu) teraz próbuję się znowu wkręcić w Hol życie i codzienną rutynę
wakacji jeszcze nie skończylismy bo za miesiąc na wczasy:-D

A ja mówię witam ...
Już spakowani jesteśmy i jutro fruuuuu....
Mam nadzieję że wytrzymamy z Tymkiem tak dlugi lot....
Pozdrowionka i korzystajcie z pogody, w weekend podobno ma byc ładnie a więc śmigiem nad jeziora i nad morze...
Ktoś pytal o ladne plaże...ogólnie w NL sa piekne plaże, szkoda że można się na nich tak rzadko opalać:tak::-D...Mi do tej pory najbardziej podobały się plaże w prowincji Zeeland. Jesli chodzi o moje okolice to Katwijk,Bergen, Castricium an Zee.
Stanowczo odradzam Ijmulden-plaża ładna ale ten widok na kominy to jakaś porażka, Zandvort-ze względu na dojazd,jesli pogoda dopisze to w drodze powrotnej w niezłym korku można się nastać, i Schevingen również odradzam bo tłum na deptaku i klimat jak dla mnie nie mój-zbyt lansiarski...

W tamtym tygodniu byliśmy na plaży w Hoek van Holland. Pięknie tam i fajny widok na rafinerię :-). Piasek drobniutki, jak w Polsce. Jak jutro będzie ładna pogoda, to znowu pojedziemy.

Co do plaż to mi się podobało w Kijkduin, bardo spokojnie w sam raz na spacer z dzieckiem, mało ludzi, dużo latawców, troche zieleni, można zaparkować bardzo blisko plaży, pyszne lody:-D

Mam pytanie do mam, które już świętowały pierwszy roczek swoich pociech. Przypomnijcie co przygotowałyście, jak ozdobiłyście mieszkanie itd. Ostatnio troche myślę nad tym i chciałabym coś przygotować Janeczkowi, oczywiście w ramach rozsądku, ale aby było kolorowo:-D

reklama
Hej Dziewczyny! :) Zostaję w PL póki co. Kuba za tydzień wraca do Holandii i musi spłacić autko bo kupiliśmy 4 letnią vectrę. Ja z racji tego, że zostaję chyba zrobię sobie jeszcze roczne studia podyplomowe i możliwe, że będę miała pracę 2 razy w tygodniu. Zobaczymy jak Misia będzie się sprawować bez Tatusia bo póki co to Tatusiowa jest strasznie.

Iguana co do urodzin to u mnie było duuuuużo balonów ze wstążkami i nic po za tym :) najważniejszy tort i goście! :)

Do góry