reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Sencilla 7-8e:szok: to mogą wołać od rodzinki holenderskiej:angry:
Ja jak opiekowałam się dziewczynką to zaproponowałam 550e za miesiąc od pon-pt po 11godz z wyżywieniem czyli 2,5e za godzinę - śmieszne pieniądze, ale jak bym 3-4e dostała to byłabym zadowolona. Bardzo długo wystawiałam ogłoszenie, lecz każdej mamie wydawało się za dużo i zrezygnowałam.
KamilaRotterdam to mniej wiecej będziemy o tej samej porze w domku w PL:) Ciekawa jestem czy Katowicka nadal w remoncie?

reklama
Sencilla!
Ja to bym chetnie przyszła, posprzątała i potem jakąś kwakę z tobą wypiła....:-D
Pranko wstawiłam, gary umyłam - czas nakarmić dzieciaki!
Dalej nie wiem co na obiad,ale mąż się własnie zdeklarował że wróci wcześniej i cos upichci!:tak:
Anteko2222 pamiętam tą twoją historię z opieką...coś się posunęło w tej sprawie?
Pewnie nic dalej kogoś wykorzystuję...wstrętna baba!:baffled::wściekła/y::angry:
Pędę dalej...

Ja zaproponowalam dziewczynie 4 euro za 11 godzin dwa-trzy razy w tygodniu. Wyszloby to 352 euro za miesiac za dwa dni, 528 za trzy dni. Wydaje mi sie to w porzadku, ale potencjalne kandydatki smieszy moja propozycja. A moze to ja nie mam poczucia humoru? :sorry2::confused:

SENCILLA no i reszta BB gdzie wy szukacie tych opiekunek???tak gdzies czy njest gdzies jakies ogloszenie czy co-bo ja niedlugo tez bede musiala cos znalesc i to juz w przyszlym msc no i czy za taka opiekunke zwracaja tez bo za zlobek tak z tego co wiem jak to wyglada w tej sprawie..

Hejka:-):-):-):-)

Mama Mikoaja pztaam w aptece o te tabletki ale bez recepty nie chcieli mi sprzedac jutro pochodze po innych i zobacze juy kiedys tak mialam w jednej nie chcieli a w innej bez problemu :-)
poczytaam co pisalyscie o opiekunkach i jestem w szoku ja jakies 2 lata temu tam pracowaam za 4 euro na godzine i musialam ostro zapierdzielac a tu prosze 7 :szok:a to Polki czy Holenderki
ja wlasciwie tez bede chciala isc do pracy i tez pewnie bede miala ten problem
moi ynajomi kiedys mieli dziewczyne z PL placili jej 500 e na miesiac i mieszkanie i jedzenie:tak:
moje dziecko mnie dzis zaskoczylo zasna bez placzu :szok::happy2::happy2::happy2:
a ja juy prawie spakowana jutro tylko posprzatac i moge jechac :-)
cos mi sie porobilo yupelnie ynaki mi sie popryestawialy

Troche spoznione zyczonka dla malej MARYSI i Anihaven!Duzo zdrowia i radosci.Wiem ,wiem musze uwazac koncze juz jazde na rowerze ,strasznie sie wystraszylam i to dalo mi do myslenia.pozdrawiam

Czesć babeczki :-)

Kolejny piekny i słoneczny dzień przed nami :-)
Moje dziecie wstało oczywiscie o 6 rano:baffled: i padam już na twarz, kiedy on zacznie wstawać o przyzwoitej godzinie????

Miłego dnia kobitki

reklama
Hej kobitki!

Moi tez juz biegają od 7.00:-) ale za to w nocy dobrze spali...
Ja to dzisiaj sama nie wiem od czego zacząć...tyle mam do zrobienia.:-(
Jakoś ta będzie...:tak:
Beauty - jak dawno cię nie było z nami...
Karola dzięki za życzenia,to miło z twojej strony...Dbaj o siebie...
Moja znajoma ciężarna na piątek miała termin...dalej siedzi w domu.Co prawda była juz w szpitalu ale ją odesłali do domku, bo skurcze się pojawiają i znikają.:zawstydzona/y::confused:
A mąż jej siedzi z nią jak na bombie...:-):-DTo bedzei chłopiec...ok 4 kg
Idę umyć sobie włoski....
Pa

Do góry