reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
dziewczynki zdjecie malej wkleilam na "pogaduchach".
Ja te badania robilam bo sie balam, ze moze byc cos nie tak, przewrazliwiony czlowiek ze mnie:tak:
Milej nocy, papa

Ja sie troche tripowalam ze nie zdazylismy na te badania, ale juz mi przeszlo , mam nadzieje, ze nasz Adas urodzi sie zdrowym chlopczykiem :)
co ma byc to i tak bedzie.

pozdrawiam po kolacji i ciescie , na szczescie popadalo i delektujemy sie chlodem z dworu!

ewelinka, super ta Twoja dziewczynka, wydaje sie taka duza, jak ona sie tam u Ciebie zmiescila ? Ile cm po urodzeniu ?

hej laski!!
Ayni ona to malenstwo 51cm i 2830 wazy, wiec wyglada na duza babe:-)

No i dzis pochmurno a mial byc grill:-(, a moze nie bedzie padac:tak:
Milego ranka

dzien dobry dziewczynki...

ja juz ciasto wyciagnelaz z piekarnika:-D / dzis pogoda super:dry: czyt. slonca nie ma:cool:wiec zabieram sie za porzadki bo co nieco sie nazbieralo hihi wiecie jak jest jak goraco:-D
Ewelinka ide pooglada twoje malenstwo:tak:aaaaaaaaaaaa jaka cudowna!

Anna czekamy na foteczki - witaj ...

Ostatnia edycja:
A ja sie tym razem bardzo ciesze z pogody :-) zlapalo mnie jakies przeziebienie z goraczka bolem miesni i stawow i w tym upale myslalam ze zdechne :dry: wczoraj caly dzien przesiedzielismy w domu. Dzisiaj juz troche lepiej bylam w pracy wypocilam sie to moze juz bedzie po wszystkim :tak: zaraz lece na zakupy i Daanka gdzies wyprowadzic bo wczoraj caly dzien przed TV albo kompem :shocked2:

Anna witaj i czekam tez na foto :tak:

Milka ja tez niedawno wyrywalam zeba ale mi to zwrocili moze poprostu wyslij deklaracje do ubezpieczlni i wtedy zobaczysz. U nas tylko nie zwrocili za tzw. rozmowe wstepna u dentysty ktora kosztowala 35E za osobe a najsmieszniejsze bylo ze Daankowi ktoremu policzyl zeby tez go skasowal 35e :szok:

Co prawda mi Hague odpowiedziała... ale wolałabym się jeszcze upewnić. Czy któraś z Was ma okulary i korzysta z okulisty? Co prawda mi tam się na wizytę nie śpieszy, bo chodzę raz w roku, ale wolałabym wiedzieć tak na 100%, czy muszę mieć skierowanie, czy nie. W PL nie potrzeba, więc pytam.

Astrid trzeba mieć skierowanie.... wiem bo moj mąz miał cos z okiem ale skierowania nie dostał.... lekarka domowa go leczyła ;) jak sobie raz skierowanie załatwisz to potem z okulistą mozesz sobie ustalać np co roku kontrole i nie musisz za kazdym razem latać po skierowanie ;)

Astrid mojemu B sprawdzil wzrok pan w sklepie (optyk). Zalozyl mu te okularki i zmienial szkielka:-) Niewiem czy to lekarz czy kto, ale soczewki udalo sie dobrac idealnie. Okulary tez mozna zrobic, tylko akurat w jego przypadku byloby to za drogie tu w nl. Pojechalismy do pl i tam bez badan, bez problemu zrobili je. Trzeba bylo podac tylko jakie szkla i juz. Dla mnie to dziwne bylo. Kiedyz trzeba bylo miec recepte, a teraz nic:-)

reklama
tak, wzrok mozna zbadać u optyka i zrobić tam okulary :) u mojego męza wykazało minimalna wade wzroku ale jeszcze okularów nie robilismy ;)

Do góry