reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Dzięki dziewczyny :-). Ja mam akurat po mamie takie tarcze oczne, które na wynikach wyglądają na jaskrę czy coś. Przez to jedna baba w PL mi kazała brać krople na to. Po 2 latach bulenia kasy na krople, moja mama się wkurzyła i mnie wysłała do kliniki prywatnej do Wrocławia. Tam minie przebadali wzdłuż i wszerz, potem kontrolnie moją mamę i wyszło, że tak my już mamy. Ciśnienie w gałce ocznej zawsze miałam dobre, ale kazali mi chodzić raz w roku do okulisty.

reklama
Dziewuszki wy moje mam pytanie jak dlugo moze utrzymywac sie zoltaczka u dzidzi????? Babka z kraamzorg kazala mi obserwowac i tyle???:szok:
Jeszcze gdzies wyczytalam ze nie mozna dostawiac dzidzi do cyca, prawda to, bo ja pierwszy raz to "uslyszalam"? A jak sie powiekszy, to gdzie mam dzwonic, lekarz czy polozna???
Zaznacze ze jest cala zolta.:tak:

Co do okulisty to nic nie wiem, ale kolezanka miala problem z okiem to domowy cos jej tam przepisal i tyle:tak:

Na szczęście wszystkie wyniki mam po angielsku. Jak będzie chciał mnie spławić, to mu powiem, że ja muszę mieć okulistę i mnie nie interesuje to :confused2:. Ja tak załatwiłam sobie endokrynologa i regularnie do niego chodzę.

I tak chyba będę musiała się zgłosić do huisartsa, bo może mi te czopki zmniejszyły tego hemoroida, ale go nie wypędziły :zawstydzona/y::-(. Już aż tak mnie tyłeczek nie boli, ale jak jest coś poważniejszego jeśli chodzi o ilość, to daje o sobie znać i krew jednak leci.

Dziewuszki wy moje mam pytanie jak dlugo moze utrzymywac sie zoltaczka u dzidzi????? Babka z kraamzorg kazala mi obserwowac i tyle???:szok:
Jeszcze gdzies wyczytalam ze nie mozna dostawiac dzidzi do cyca, prawda to, bo ja pierwszy raz to "uslyszalam"? A jak sie powiekszy, to gdzie mam dzwonic, lekarz czy polozna???
Zaznacze ze jest cala zolta.:tak:

Ewelinko tu pisza ze 2/3 tyg moze sie utrzymywac...Żółtaczka u noworodka - Nie ma powodów do niepokoju / Bobopedia / dzieci, ciąża, poród, pielęgnacja i wychowanie - portal dla rodziców ...u nas tez byla jakos 1,5 i znikla wiec spokojnie a w razie czego raczej domowy lekarz ci pomoze;-)

a ja dzis zaszalalam w MediaMarkt z moim M i kupilismy sobie wiekszy TV za jedyne 350euro:-D a do tego wytargalam na Marktplatsu kanape za 200e:tak:/ ladna nie? Marktplaats.nl > Bankstel te koop - Huis en Inrichting - Banken | Bankstellen

moi chlopcy na rybkach a my zajadamy pierogi ruskie:tak:milego wieczorku

Czesc dziewczyny:-)

Ewelina Milenka tez jeszcze troche jest zolta:tak: co do cyca to pierwsze slysze :sorry2: Mi polozna powiedziala ,zeby dawac mala na swiatlo dzienne ( nie slonce) :tak:

Aniu ale extra kanapa:szok::tak: tez chce taka:tak::tak:

Moj tata dzis przyjechal i Michalek przez pol dnia go meczyl:tak::-D:tak:

milego wieczorku

Ania ta kanapa jest swietna :szok: 200e to prawie jak za bezcen:szok::tak: a tv ile cali? tez bym nowy tv kupila:blink:

hihi...ja tez sie ucieszylam zwlaszcza ze nasza kanapa zrobila sie za mala:sorry2: haha jak 5-tka tv oglada:-) a jak sie rozgladalam to min.500euro trzeba wyrzucic i wcale nie za taka tylko z ruchomymi poduszkami:-p..
Hague tv ma 42 cale firmy LG... niechcielismy wiekszego bo mamy mala odleglosc miedzy scianami:-) wiec zle by sie ogladalo...

Karola moja mama dzis Victora tez meczyla a ja mialam spiocha pol dnia...:-D nienawidze takiej pogody bo mi sie nic nie chce...:no: taaakie plany mialam na dzis i...nawet nie ruszylam a teraz mama mnie jeszcze uraczyla piwem wiec... padam:-)

dobranoc..

p.s. Ewelina splaapbank jest w IKEA 412euro tez mi sie podobala a nawet na marktplatsu widzialam identyczna i poszla za 75 euro ale sie spoznilam... buuuuu

reklama
Aniu jak za 42 cale LG to TANIUTKO. ja mam samsung 40 cali i zaplacilam 600e :wściekła/y: a teraz takie tanioszki sa w sklepach ze glowa mala :tak: jakbym do pl nie jechala to bym juz tam w media cos wygrzebywala heheheh:-) ale musze poczekac do nastepnej wyplaty :cool:

Masz szczescie kobieto, takie fajne rzeczy za bezcen kupic :tak:

Do góry