reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

na mnie sasiedzi naslali skarbowke od zwierzat
ktos pokablowal ze slysza psa ale nas nie widuja z nim
facet przyszedl przedstawil sie i mowi ze chce sprawdzic stan mebli i czy mamy psa no to ja pokazalam mu ze mamy dzwonek w drzwiach szczekania psa hahaha
ale mial glupia mine odchaczyl brak zwierzat i sie zmyl :-):-):-)

reklama
Tylko ze u nas sytuacja byla tak niestabilna i nadal jest ze nie bylo wiadomo czy z dnia na dzien nie trzeba bedzie do polski wracac.W 2009 r kupilismy auto i wszystko zalatwilismy zgodnie z prawem nic nie oszukiwalismy ,nic nie kombinowalismy a teraz wymyslili nam kare 40 tys zl i sami nie wiemy za co ,w sierpniu jedziemy wyjasnic sprawe.Moja bacia skolei mowi ze" klamstwem caly swiat obejdziesz a na prawdzie za prog nie wyjdziesz" i badz tu madry:-D

sweety hahahaha nie no historia roku, dobre dobre

masz racje, duzo ludzi kombinuje a potem ździwienie ze trzeba oddac 2 tyś e czy coś....

nana19 może to tylko upomnienie, nie zawsze odrazu kare daja... ale juz was maja w systemie wiec jak cos to juz was nie ominie...

No ja tez mysle ze upomnienie .My raczej nigdy jakis kombinacji nie lubimy robic ...Wole zaplacic i spac spokojnie.

nana19 tylko pamietaj ze upomnienie jest tylko jedno, jesli nadal bedziecie jezdzic aute pl a was skontroluja to bedzie juz problem i to grubo finansowy..

bylo glosno w grudniu ze od stycznia wchodza oplaty za samochody na pl blachach jezeli wlasciciel jest tu zameldowany
i maja naliczac lata wstecz
ale jak mają naliczać wstecz jak np można być zameldowanym 2 lata, ale auto używać dopiero od 2 miesięcy?
nana ile Ci dali czasu na przerejestrowanie? lub na wywiezienie auta z nl?
sweety dobre z tym dzwonkiem hahaha

nie nie to narazie jest informacja .Nic tam nei jest napisane ze mamy kare czy cos .Porostu nas poinformowali ze skoro tu mieszkamy to mosimy placic podatek.
MADZIULA no nie bedziemy nic kombinowac tzreba to zalatwic bo ja chce spac spokojnie.Wlasnie czytam sobie ze mozna miec pl rejestracje i placic tu jakies podatk i jets ok .Tylko chyba drozej wychodzi

Nana o karach w pl nic jeszcze nie slyszalalm:sorry2: A tu jak to tylko upomnienie to macie jak dobzre pamietam 4 tyg na zjazd autem lub przerejestrowanie.

Moich znajomych rok temu dopadli na autostradzie i tez dostali upomnienie ,po 4 tyg juz tylko podjezdzali pod adres spr czy auto jest :tak: No i bylo ,i kara jak w morde strzelil:baffled::baffled:
takze dobrze przetlumaczcie sobie pismo ,zeby bylo wiadomo o co kaman:tak:
Ja jestem zdania ,ze w swoim kraju sie nie wywiniesz a co dopiero w obcym:sorry2: wole spac spokojnie...:tak:

ed
nana mozna ,mozna to chodzi o podatek drogowy:tak:
Cludziutka prtzeciez masz w papierach kiedy auto kupione:tak: W hol kiedys bylo tak ,ze po poø roku od meldunku musiisz auto przerejestrowac albo sprzedac:tak: terza nie wiem czy cos sie nie zmienilo ,podobno sie ostro za to biora:baffled:

Ostatnia edycja:
W pl mamy inna kare bo kupilismy auto a nie wiedza z kad mamy dochody .Teraz mosimy jechac i pokazac z kad mamy pieniadze na auto .Mam nadzieje ze sie wyjasni .My zdziwieni jestesmy bo mysllelismy ze wszystko jest ok .Kupilismy auto zaplacilismu akcyze w pl i mamy pismo z urzedu skarbowego ze jestemy zwolnienei z podatku .Pani tylko zapytala nas o dochody maz odpowiedzial ze pracuje za granica i tyle a teraz jest problem.Pzrezrzocam sie na rower :-)

Ostatnia edycja:
reklama
my tez na nl blachach jezdzimy, po co sobie robic niepotrzebnie problemy, skoro tutaj jest takie prawo to trzeba sie do niego dostosowac, no ale jak to mowia madry Polak po szkodzie :happy2: teraz nana zalatwcie to szybko zeby na was wysokiej kary nie nalozyli, bo oni naliczaja wstecz, czesto z odsetkami.. :baffled: najlepiej kupic jakies mniejsze na nl blachach jak wam zalezy na niskich oplatach, tu raczej nie oplaca sie miec ciezkiego auta na nl.

Do góry