reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

wiesz co, mi nawet jakby ktos powiedzial ze mam tomka wkladac na 3 godziny dziennie do lezaczka to bym tego nie zrobila, no chyba mam swoj rozum :no:

reklama
Tak ale jakby ci powiedzieli ze np po tym przejdzie mu wzmozone napiecie i nie bedzie odginal sie do tylu ,do tego tlumaczyli mi to na lalce .No jeszcze refluks, bylam z nim u fizjoterapeutki w szpitalu i tez mi tak zalecala bo zeby mu sie nie ulewalo .Jak lezal na plasko to sie krztusil.Nam poprostu to zalecali jako metode terapeutyczna no a teraz wiem ze to bzdura

Witam się:-)
Znow gorąca dyskusja?
Na leżaczkach-bujjaczkach sie nie znam, nigdy nie miala i chyba nie kupię (chyba, bo nie wiem na 100%)

Nana, co do refluksu to moala rację - dziecka ktore ma problewmy z ulewaniem nie powinno klaśc sie calkiem plasko na pleckach. Można mu podlożyć cos pod plecki, ale nie koniecznie trzeba klasc go do leżaczka.
Cóż, co kraj to obyczaj, co lekarz to inna opinia:-D

Ostatnio czytałam troche o eko jedzonku dla maluszków. I oprócz kaszek Holle (ktore na marginesie bardzo polecam), o których była już mowa na tym forum.....znalazłam jeszcze kaszki firmy Nominal - NOMINA, tak jak Holle są z pełnego przemiału, ekologiczne i bez cukru, maltodekstryny i innych polepszaczy. W dodatku są smakowe.

NOMINAL - greenMAMA

No my z tem refluksem to sie mielismy .Cuda robilismy no ale pomoglo dopiero jak zmienilismy mleko na Pepti.

chyba zadna z nas nie kladzie dziecka w bujaczku na caly lub pol dnia:cool2:wiec mysle ze jak posiedzi raz lub dwa dziennnie po pare min to mu nic nie bedzie:cool2::tak:Na pewno nie bede malej sadzala od narodzin ,tylko po jakichs 2,3 mies:tak:

Za chodzikami tez nie jestem ,a sasiedzi przyniesli i to jeszcze taki metr na metr:eek: jest w piwnicy:tak:

Tak tak uzywalismy nazywa sie AR jest z dodatkiem maczki chleba swietojanskiego .No ale nam logopeda powiedziala ze tam jest tego zagestnika malo wiec kazala stosowac normalne mleko i dokupywac zagestnik to sie nazywa NUTRITON .No wiec uzywamy to do dzis tylko ze z PEPTI .Probowalismy tez mleka z apteki Emfamil tez AR tam z kolei zagestnikiem jest ryz.Mial lozeczko z jednej strony podwyzszone i to wszystko nie wiele dawalo.Bo glowna przyczyna ulewania byla alergia .Teraz jest ok na szczescie ale jakby ktos mial pytania chetnie pomoge bo znam temat:-)

reklama
Mi Tomek w ogole nie ulewa, ale ostatnio przestudiowalam wszystkie rodzaje nutrilona hehehe :-D szkoda, ze tutaj tylko nutrilon, friso i jeszcze jakies albertheijnowe i kruidvatowe mleka :no: nie to co w pl, wydaje mi sie, ze wiekszy wybor..:confused: ze sloiczkami tak samo, ja sie tylko w polskim sklepie zaopatruje:happy2:

Do góry