reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Potrzebowalabym informacji o cesarce w nl tzn, jak sie tu trzeba przygotowac, ile dni sie spedza w szpitalu itp.
Jesli ktoras z was pomoglaby mi w tej kwestii bylabym bardzo wdzieczna.

W szpitalu spędza się 3-4 dni. a przygotować się...hmm...zadaj konkretne pytanie bo tak to mi nie przychodzi nic do glowy z przygotowywania się.Psychicznie napewno ...
Widzę po suwaczkach że masz jedno dziecko, tez przez CC rodziłaś?

Dziekuje Iskierko na odpowiedz jednak nie pisalas na tym watku o tym dlatego nic nie wiedzilam.

Ja juz mojego T wyprawilam do pracy i zaprosilam sobie do lozka mojego Kube z racji tego ze Filip dzis wyjatkowo spi w lozeczku.
A moj pies dostaje do glowy bo zamknelam drzwi do sypialni i lazi po panelach tymi pazurami. Wczoraj dostala cieczki i nie wiem co by bylo jakby mi porobila kropki na moim bialym dywanie :-)

anetka to pilnuj suczki żeby dywanu nie pobrudziła i zebyś "babcią" nie została:happy:...a tak a propo to moja koleżanka kiedyś suczce pampersa zakładała jak ta miała cieczkę....ona miala takiego małego ratlerka:laugh2:

Iskierka wiec trzymam kciuki zeby gladko poszlo :tak: daj tam czadu jutro ;-)

TheHAGUE a ja musze wziasc takie zaswiadczenia dla ksiedza w Polsce a tez tutaj nie jestem zapisana do parafii. Bede probowala najpierw u NL ksiedza mam nadzieje ze nie bedzie problemu

Ewwelinna jezeli masz wskazania medyczne wtedy w ostatnim miesiacu idziesz do ginekologa. Umawiacie termin operacji, kilka dni przed masz wywiad u anastezjologa o przebytych ewentualnych chorobach i uczuleniach, alergiach jesli takie masz. W danym dniu przyjezdzasz do szpitala oni cie badaja podlaczaja pod Ktg jezeli wszystko jest w porzadku to znieczulenie w kregoslop i pod noz. Pozniej idziesz na sale pooperacyjna i jak wszystkie wyniki masz dobre i zejdzie znieczulenie to wtedy jedziesz na swoja sale. Tam przywaza ci maluszka i juz zostajecie we dwoje. Ja ze szpitala wyszlam po dwoch dobach bo sie dorze czulam. Mam nadzieje ze ci troche rozjasnilam sytuacje.:-)

wyciagnelam wlasnie ciasto z brzoskwiniami, kto sie pisze ???:-)
aha i zdjecia mojego skarba Obraz 128-m.jpgObraz 140-m.jpgObraz 155-m.jpgObraz 164-m.jpgObraz 137-m.jpgObraz 162-m.jpg

Anna ja w pl mialam cc, ale nie wiem jak to tu wyglada, jakie znieczulenie,czy maz moze byc przy tobie i ile, kiedy sciagaja szwy, ile ubranek mam miec dla dzidzi, dla siebie itp

anetka moja ciocia zakladala psu majty (z dziurka na ogonek) z wkladka:-). Moj psiak tez dostanie niedlugo cieczke:eek:

Dzisiaj w Krakowie było bardzo gorąco, 33 stopnie C. Janek to jakoś znosi, ale w dzień rozebrałam go do samej pieluszki. W nocy ciągle się budzi na picie. Śpi teraz też w samej pieluszce, bo nie mógł zasnąć. Nawet sam bodziak na ramiączkach to było za dużo. Potem w nocy go w coś ubiorę.

Czesc dziewczyny

Jestem tutaj nowa, mam na imie Aleksandra, jestem w 30 tygodniu ciazy, mieszkam w Den Haag. Czy sa tu jakies mamy lub ciezarowki z Den Haag lub okolic?

Iguana wspołczuję upalów, ja uwielbiam jak temp. jest około 25-27 stopni, ładne sloneczko i bez wiatru co glowę urywa:-D.

Fajnie że mam blisko do morza, szkoda tylko że jest 7 dni w roku gdy da się na tej plaży wysiedzieć:sorry:

ewelina wszystko jak zwykle zależy od szpitala...standardowo przy cc daje się znieczulenie podpajęczynowkowe...chyba że masz jakieś wskazania do ogolnego lub do zewnątrzoponowego(prawie to samo co pp tylko zostaje w kręgosłupie cewnik, przez ktory Ci leki dostrzykują w razie potrzeby-takie znieczulenie przy porodach naturalnych dają).Lekarz wybierze z Toba najlepszy rodzaj znieczulenia dla Ciebie.
U mnie mąż mógł byc przy CC, i to od samego początku(nawet do znieczulenia go chcieli wołać ale ja wolalam żeby siedzieł w kącie).Jak już urodzi się dzidzuś to mąż zajmuje się dzieckiem i idą na sale a ciebie doprowadzają do porządku i później na poperacyją i na swoją salę.
Ubranek to zależy od Ciebie ile...ale myślę że na 3 dni dla dzidziusia, no bo zawsze może mąż coś przywieźć.
Środki higieniczne najczęściej sa w szpitalu(podklady,podpaski, pampersy dla dziecka).Dopytaj jeszcze u siebie w szpitalu co mają a czego nie.
Szwy zdejmowała już położna, jak byłam w domu po około 7 dniach.

reklama
Hoi Alexja!
30 tydzien, to juz blizej jak dalej, zdecydowanie:tak:
Ja jestem z Den Haag i jeszcze dwie 'ciezarowki' na forum :happy:

Do góry