reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Witam niedzielnie:tak:
ale dzis przyjemnie ,nie za cieplo a sloneczko swieci:tak: U nas tez wczoraj popadalo i jest swiezo:tak:

Gosiu fajnie ,ze tak zwiedzacie :tak:Mi sie marzy przyczepa kempingowa i tak zwiedzac europe:tak:

Iguana no tak w pl dzis mam byc 35 st:tak:Fanjnie ale nie dla mnie i malej...:-)

My dzis sie wybieramy do primarku i tam polazic po centrum:tak:Puki jeszcze mam sily:-D

dzień dobry :)

no piękna pogoda....

karola82 u mnie tez jest świezo bo popralam w koncu firanki heheheh

musze tez cos wymyslec zeby w domu nie siedziec....

Iguana korzystaj ze słonca bo nie wiadomo co bedzie jak wrócisz ;)

Dzien dobry..

u nas tez piekne slonko- wczoraj swietowalismy imieniki mamy grillem i wlasnie na zakonczenie spadl deszcz:tak:
Iskierka ty jeszcze tu?:rofl2:
Gosiu mozesz wstawic to miejsce maasduinendo naszego watku..:tak:? zeby bylo latwiej znalezc,,,

bylismy dzis u ksiedza polskiego. niestety nic sie nie dowiedzielismy.. pytal czemu nie dzwonilam na podany numer. dzwonilam, ale nikt nie odbiera, a on na to, ze moglam sie na sekretarke nagrac:baffled: nie mam w zwyczaju gadac do siebie, wiec pytam ksiedza kiedy bedzie dostepny pod tym telefonem bo ja nie bede 30 razy dzwonic, a chce to zalatwic jak najszybciej, bo w lipcu familia ma urlopy. kazal dzwonic jutro kolo 17, to wtedy sie wszystkiego dowiem. mam nadzieje, ze wszystkiego. poki co, nie wie jeszcze ze nie mamy slubu i kazal nam z naszych parafii wybrac zaswiadczenia ze tamta parafia sie zgadza na chrzest i zaswiadczenia dla chrzestnych, ze chrzestnymi moga byc. chrzestny bedzie holendrem, nie wiem czy w hol kosciolach tez takie zaswiadczenia wydaja, mam nadzieje, ze tak:confused2: no i pewnie czeka nas wycieczka do rotterdamu do jego kancelarii :confused2: jakby na miejscu nie mogl mi powiedziec o ktorej mozemy sie na spotkanie umowic, tylko ze musze dzwonic. no ok, moze nie mial agendy ze soba.. w sumie to prawie na darmo sie fatygowalismy. w miedzy czasie wyslalam maila do hol parafii na rijswijku, jak u pl ksiedza nie wyjdzie, to mysle ze nl ksiadz sie bez problemu zgodzi, rozmawialam z kolezanka, ona 7 lipca bedzie chrzcila synka i w nl parafii nie wymagaja zadnych dokumentow, ani zaswiadczen. i nie maja prawa odmowic chrztu, obojetnie czy rodzice maja slub czy nie.

bylismy dzis u ksiedza polskiego. niestety nic sie nie dowiedzielismy.. pytal czemu nie dzwonilam na podany numer. dzwonilam, ale nikt nie odbiera, a on na to, ze moglam sie na sekretarke nagrac:baffled: nie mam w zwyczaju gadac do siebie, wiec pytam ksiedza kiedy bedzie dostepny pod tym telefonem bo ja nie bede 30 razy dzwonic, a chce to zalatwic jak najszybciej, bo w lipcu familia ma urlopy. kazal dzwonic jutro kolo 17, to wtedy sie wszystkiego dowiem. mam nadzieje, ze wszystkiego. poki co, nie wie jeszcze ze nie mamy slubu i kazal nam z naszych parafii wybrac zaswiadczenia ze tamta parafia sie zgadza na chrzest i zaswiadczenia dla chrzestnych, ze chrzestnymi moga byc. chrzestny bedzie holendrem, nie wiem czy w hol kosciolach tez takie zaswiadczenia wydaja, mam nadzieje, ze tak:confused2: no i pewnie czeka nas wycieczka do rotterdamu do jego kancelarii :confused2: jakby na miejscu nie mogl mi powiedziec o ktorej mozemy sie na spotkanie umowic, tylko ze musze dzwonic. no ok, moze nie mial agendy ze soba.. w sumie to prawie na darmo sie fatygowalismy. w miedzy czasie wyslalam maila do hol parafii na rijswijku, jak u pl ksiedza nie wyjdzie, to mysle ze nl ksiadz sie bez problemu zgodzi, rozmawialam z kolezanka, ona 7 lipca bedzie chrzcila synka i w nl parafii nie wymagaja zadnych dokumentow, ani zaswiadczen. i nie maja prawa odmowic chrztu, obojetnie czy rodzice maja slub czy nie.
Szkoda, że Wam się nie udało. My musimy do niego iść, żeby nam dał zaświadczenie, że się zgadza na chrzciny w PL, czy coś takiego. Póki co, jakoś mi się nie spieszy,bo chrzciny planujemy w grudniu.

Astrid po co wam to zaswiadczenie?? jestescie zapisani do parafii rotterdam?? z tego co wiem to nic takiego nie musicie od niego brac, bo skoro przyjeliscie wszystkie sakramenty w pl to co ksiadz z pl kosciola w rott ma do tego?

reklama
Astrid po co wam to zaswiadczenie?? jestescie zapisani do parafii rotterdam?? z tego co wiem to nic takiego nie musicie od niego brac, bo skoro przyjeliscie wszystkie sakramenty w pl to co ksiadz z pl kosciola w rott ma do tego?

O, to super. Znajoma nas widocznie w błąd wprowadziła :baffled:. Nie jesteśmy zapisani do tej parafii, bo nie wiążemy przyszłości z Rotterdamem, więc po co się zapisywać. To fajnie, że nie musimy niczego brać.

Do góry