reklama
karola82_82
mama slicznego Michałka
Witam niedzielnie
ale dzis przyjemnie ,nie za cieplo a sloneczko swieci U nas tez wczoraj popadalo i jest swiezo
Gosiu fajnie ,ze tak zwiedzacie Mi sie marzy przyczepa kempingowa i tak zwiedzac europe
Iguana no tak w pl dzis mam byc 35 stFanjnie ale nie dla mnie i malej...:-)
My dzis sie wybieramy do primarku i tam polazic po centrumPuki jeszcze mam sily
ale dzis przyjemnie ,nie za cieplo a sloneczko swieci U nas tez wczoraj popadalo i jest swiezo
Gosiu fajnie ,ze tak zwiedzacie Mi sie marzy przyczepa kempingowa i tak zwiedzac europe
Iguana no tak w pl dzis mam byc 35 stFanjnie ale nie dla mnie i malej...:-)
My dzis sie wybieramy do primarku i tam polazic po centrumPuki jeszcze mam sily
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
dzień dobry
no piękna pogoda....
karola82 u mnie tez jest świezo bo popralam w koncu firanki heheheh
musze tez cos wymyslec zeby w domu nie siedziec....
Iguana korzystaj ze słonca bo nie wiadomo co bedzie jak wrócisz
no piękna pogoda....
karola82 u mnie tez jest świezo bo popralam w koncu firanki heheheh
musze tez cos wymyslec zeby w domu nie siedziec....
Iguana korzystaj ze słonca bo nie wiadomo co bedzie jak wrócisz
Dzien dobry..
u nas tez piekne slonko- wczoraj swietowalismy imieniki mamy grillem i wlasnie na zakonczenie spadl deszcz
Iskierka ty jeszcze tu?
Gosiu mozesz wstawic to miejsce maasduinendo naszego watku..? zeby bylo latwiej znalezc,,,
u nas tez piekne slonko- wczoraj swietowalismy imieniki mamy grillem i wlasnie na zakonczenie spadl deszcz
Iskierka ty jeszcze tu?
Gosiu mozesz wstawic to miejsce maasduinendo naszego watku..? zeby bylo latwiej znalezc,,,
Iskierka71
Fanka BB :)
Jeszcze jeszcze - witam serdecznie.Iskierka ty jeszcze tu?
Jutro się już pewnie nie zamelduję, ale dziś jeszcze tak
Mam dziś prawdziwe wakacje - wszystko za mnie robią:-).
ja mam odpoczywac przed godziną W
bylismy dzis u ksiedza polskiego. niestety nic sie nie dowiedzielismy.. pytal czemu nie dzwonilam na podany numer. dzwonilam, ale nikt nie odbiera, a on na to, ze moglam sie na sekretarke nagrac nie mam w zwyczaju gadac do siebie, wiec pytam ksiedza kiedy bedzie dostepny pod tym telefonem bo ja nie bede 30 razy dzwonic, a chce to zalatwic jak najszybciej, bo w lipcu familia ma urlopy. kazal dzwonic jutro kolo 17, to wtedy sie wszystkiego dowiem. mam nadzieje, ze wszystkiego. poki co, nie wie jeszcze ze nie mamy slubu i kazal nam z naszych parafii wybrac zaswiadczenia ze tamta parafia sie zgadza na chrzest i zaswiadczenia dla chrzestnych, ze chrzestnymi moga byc. chrzestny bedzie holendrem, nie wiem czy w hol kosciolach tez takie zaswiadczenia wydaja, mam nadzieje, ze tak no i pewnie czeka nas wycieczka do rotterdamu do jego kancelarii jakby na miejscu nie mogl mi powiedziec o ktorej mozemy sie na spotkanie umowic, tylko ze musze dzwonic. no ok, moze nie mial agendy ze soba.. w sumie to prawie na darmo sie fatygowalismy. w miedzy czasie wyslalam maila do hol parafii na rijswijku, jak u pl ksiedza nie wyjdzie, to mysle ze nl ksiadz sie bez problemu zgodzi, rozmawialam z kolezanka, ona 7 lipca bedzie chrzcila synka i w nl parafii nie wymagaja zadnych dokumentow, ani zaswiadczen. i nie maja prawa odmowic chrztu, obojetnie czy rodzice maja slub czy nie.
Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
Szkoda, że Wam się nie udało. My musimy do niego iść, żeby nam dał zaświadczenie, że się zgadza na chrzciny w PL, czy coś takiego. Póki co, jakoś mi się nie spieszy,bo chrzciny planujemy w grudniu.bylismy dzis u ksiedza polskiego. niestety nic sie nie dowiedzielismy.. pytal czemu nie dzwonilam na podany numer. dzwonilam, ale nikt nie odbiera, a on na to, ze moglam sie na sekretarke nagrac nie mam w zwyczaju gadac do siebie, wiec pytam ksiedza kiedy bedzie dostepny pod tym telefonem bo ja nie bede 30 razy dzwonic, a chce to zalatwic jak najszybciej, bo w lipcu familia ma urlopy. kazal dzwonic jutro kolo 17, to wtedy sie wszystkiego dowiem. mam nadzieje, ze wszystkiego. poki co, nie wie jeszcze ze nie mamy slubu i kazal nam z naszych parafii wybrac zaswiadczenia ze tamta parafia sie zgadza na chrzest i zaswiadczenia dla chrzestnych, ze chrzestnymi moga byc. chrzestny bedzie holendrem, nie wiem czy w hol kosciolach tez takie zaswiadczenia wydaja, mam nadzieje, ze tak no i pewnie czeka nas wycieczka do rotterdamu do jego kancelarii jakby na miejscu nie mogl mi powiedziec o ktorej mozemy sie na spotkanie umowic, tylko ze musze dzwonic. no ok, moze nie mial agendy ze soba.. w sumie to prawie na darmo sie fatygowalismy. w miedzy czasie wyslalam maila do hol parafii na rijswijku, jak u pl ksiedza nie wyjdzie, to mysle ze nl ksiadz sie bez problemu zgodzi, rozmawialam z kolezanka, ona 7 lipca bedzie chrzcila synka i w nl parafii nie wymagaja zadnych dokumentow, ani zaswiadczen. i nie maja prawa odmowic chrztu, obojetnie czy rodzice maja slub czy nie.
Astrid po co wam to zaswiadczenie?? jestescie zapisani do parafii rotterdam?? z tego co wiem to nic takiego nie musicie od niego brac, bo skoro przyjeliscie wszystkie sakramenty w pl to co ksiadz z pl kosciola w rott ma do tego?
reklama
Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
Astrid po co wam to zaswiadczenie?? jestescie zapisani do parafii rotterdam?? z tego co wiem to nic takiego nie musicie od niego brac, bo skoro przyjeliscie wszystkie sakramenty w pl to co ksiadz z pl kosciola w rott ma do tego?
O, to super. Znajoma nas widocznie w błąd wprowadziła . Nie jesteśmy zapisani do tej parafii, bo nie wiążemy przyszłości z Rotterdamem, więc po co się zapisywać. To fajnie, że nie musimy niczego brać.