reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Aniu zdrowka dla Karinki niech sie szybko goi, taki pech poczatek wakacji i takie cos :-(

Sencilla teraz mi dalas pomysl ze to by bylo dobre do PL jak pojedziemy na wakacje, chcemy wziasc nosidelko ale to tyle miejsca zajmuje tylko ze wlasnie jak bedzie goraco to on sie upiecze no i on bedzie prawie 4 miechy mial to nie za duze juz takie dziecko do chusty :confused:

Iguana udanego urlopu :tak:

no i wszystkim z poludnia Holandii zycze UDANYCH WAKACJI !!!!!!!

reklama
Karola chuste kupilam na marktplaats za... 15 eueo :)
jestem zachwycona! poza tym na forum chustowym chusty.info czytaam, ze chusty tkane najlepsze sa wlasnie uzywane, bo sa juz "zlamane". Probowalam teraz wiazanie "krzeselkowe" i od razu sie udalo :)
malutka tez szczesliwa, bo nareszczie wszystko widzi :)

po holend. nazywa sie to DRAAGDOEK.
ta babeczka od ktorej kupilam mowila, ze dawala dzieciaczka do tej chusty do 2 lat :) sa rozne wiazania, na necie duzo informacji jest,jak kogo wiazac :) nawet na rowerze z nim jezdzila w tej chuscie! :D haha

Anna, jedziemy do polski na 6 tygodni :) moze byc upalnie, ale co tam, damy rade, najwyzej w samego bodziaka ja tam wsadze :)

tu kilka wiazan, z tej striny korzystalam

http://polekont.pl/instrukcja-wiazania-chust-tkanych/

Ostatnia edycja:
Dziekuje za te slowa pociechy...Karinka ma sie dobrze - nawet paracetamolu nie chciala na wieczor...:sorry2:

Iguana zapomnialam ci zyczyc udanych wakacji:tak: my kochane spotykamy sie w sobote 7 lipca tak?
Ktos sie wylamuje czy wszyscy bede oprocz Sencilli bo jedzie do PL?:confused: - piszcie jak to widzicie, moze cos zorganizujemy? czy wsio w swoim zakresie?:sorry2::-)

Aniu ja napisze w sobote lub w niedziele czy bede bo jutro sie wybieramy do ksiedza polskiego, jak nam nie wypali to w niedziele do holenderskiego idziemy i nie wiemy jaki nam termin na chrzest wybierze :baffled: w weekend jeszcze gosci bede miala, ale mam nadzieje ze w razie czego sie wyrwe choc na troche :tak:

Sencilla ja nie planuje nosic w chuscie, to nie interesowalam sie tym nigdy, napisalam tylko jak to wedlug mnie jest :tak: ale w praktyce moze byc inaczej oczywiscie :sorry2:

reklama
wiem wiem, Hague ;)
po prostu warto poczytac o czyms, czego nie wiemy, ja tez nie bylam przekonana do chust, ale sie troche podowiadywalam.
oczywiscie wszystko zalezy od osobistych preferencji, ja jestem super happy ;)
wyjade w niedziele po Mame na lotnisko z mala w chuscie, ale bedzie fajnie :)

GOsia, moja babeczka akurat niedaleko mieszkala, ale przeciez mozna przeslac poczta. POczytaj na chusty.info, tam jest wszystko o rodzajach chust i o rozmiarach, super kopalnia informacji :)
dla noworodkow i najmniejszych dzieci sa chusty elastyczne, ale bardziej poleca sie tkane, na dluzej starczaja i wg ostatnich informacji sa one lepsze dla kregoslupa niemowlecia.
ale dlugasna ta chusta, ma 5,50 metra :) zrobilam fote komorka, pozniej wstawie ;)

Ostatnia edycja:
Do góry