reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

do puterspeelzaal można tez zapisac dziecko na program VWW-dla dzieci mających trudności z językiem czyli takich jak nasze Alicja chodziła 3x w tyg (a w pt 2razy) Do czesnego większość dopłaca państwo i nie ma znaczenie że ja nie pracowałam

oczywiście chciałabym zeby dzieci chodziły do najlepszej szkoły ale postawiliśmy przede wszystkim na naukę języka Nie wiem jak stoi w rankingu dzieci szkoła Gdzie to można sprawdzić?
Kolejną szkołę będziemy już szukac z lepszej pułki ;-) ale na to mamy jeszcze 6lat

reklama
ja mam szkole ulice obok wiec napewno mlody pojdzie tu jest przedszkole i podstawowka
a klub dla polskich dzieci mam w warmond jakies 10 km i mlody tam pojdzie napewno za cztery lata:-):-):-)

Witam sie jeszcze w dwupaku i melduję, że żyję....
ciekawe jak Iskierka...
No właśnie już ciut lepiej, moge chodzić bo kręgosłup tak strasznie nie boli, ale... dalej nic:baffled:
Mi sie podoba Montessori onderwijs i Dalton onderwijs, i raczej bede probowala Tomusia do tych szkol zapisac...
Mój syn chodzi do Dalton onderwijs 01-homepage - OBS De Achtsprong.
Podoba mi sie to, że nauczyciele zwracają uwagę na to, że ma problemy z nauką, że idzie mu gorzej od rówieśników, że dają mu szansę na poprawienie wyników, że interesują się czy nie ma dysleksjii. Nie jest przepychany na siłę z grupy do grupy ani gnębiony z powodu tego, ze ma gorsze oceny, czy ze jest Polakiem. Montessori nie znam, więc nie mogę się wypowiedzieć...

Ja do przedszkola musiam czekac 2 tyg na miejsce i placilam 100 euro miesiecznie za 3 dni w tygodniu. a do szkoly nie mialam problemu bo u nas na wsi tylko jedna szkola ;-)

Wczoraj wzielam sie w garsc i przepisalam Kube do innej szkoly. Milam znim dzisiaj isc, ale dzisiaj w jego straej szkoly maja Juffdag i szli na plaze wiec przelozylam na piatek.

Ja juz pisalam kiedys mialam do wyboru 2 szkoly jedna pod samym domem ale nie zapislam tam Kuby z 2 powodow:
1. przerwy miedzy 12 a 13
2. mix narodowosciowy gdzie przewazaja Turki ktorych nie darze sympatia.
A dziwi mnie najbardziej to ze to szkola katolicka a tam taki mix.

2. mix narodowosciowy gdzie przewazaja Turki ktorych nie darze sympatia.
A dziwi mnie najbardziej to ze to szkola katolicka a tam taki mix.

to jest wlasnie to, o czym wczoraj z Ayni rozmawialam. Ze muzulmanie zapisuja dzieci do katolickich szkol. Slyszlaam, ze po prostu jest tam lepszy poziom, niz w szkolach muzulmanskich.

mje dzieci chodza do szkoly montessori.

ja bardzo lubię dzieci szkołę. Nauczyciele są bardzo pomocni Dzieci mają specjalnie dla nich dodatkowe zajęcia z nauki języka Grupy małe (Piotr będzie teraz w 3grupie-7osób) W szkole oprócz moich dzieci w całej szkole jeden Turek w starszej grupie(i jak tu nie mieć uprzedzeń gdy jak mnie widzi i jest sam blisko to mówi"kur...a mać....." Widać czego go w domu uczą Niby się uśmiecha jak jest z grupą ale jak sam koło mnie to już daje przekaz.........
Jak lepiej poznam język to go podkabluje
no i szkoła 4m od domu :-)

reklama
Ja wlasnie chce Tomusia zapisac do katolickiej, bo nie chce zeby mi chodzil do grypy z jakimis turkami czy innymi takimi.wkurza mnie ich zachowanie, na ulicach zachowuja sie jakby z buszu wyskoczyli :baffled: nie chce zeby Tomek sie tak zachowywal :happy:

Do góry