reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

do puterspeelzaal można tez zapisac dziecko na program VWW-dla dzieci mających trudności z językiem czyli takich jak nasze Alicja chodziła 3x w tyg (a w pt 2razy) Do czesnego większość dopłaca państwo i nie ma znaczenie że ja nie pracowałam

oczywiście chciałabym zeby dzieci chodziły do najlepszej szkoły ale postawiliśmy przede wszystkim na naukę języka Nie wiem jak stoi w rankingu dzieci szkoła Gdzie to można sprawdzić?
Kolejną szkołę będziemy już szukac z lepszej pułki ;-) ale na to mamy jeszcze 6lat

reklama
ja mam szkole ulice obok wiec napewno mlody pojdzie tu jest przedszkole i podstawowka
a klub dla polskich dzieci mam w warmond jakies 10 km i mlody tam pojdzie napewno za cztery lata:-):-):-)

Witam sie jeszcze w dwupaku i melduję, że żyję....
ciekawe jak Iskierka...
No właśnie już ciut lepiej, moge chodzić bo kręgosłup tak strasznie nie boli, ale... dalej nic:baffled:
Mi sie podoba Montessori onderwijs i Dalton onderwijs, i raczej bede probowala Tomusia do tych szkol zapisac...
Mój syn chodzi do Dalton onderwijs 01-homepage - OBS De Achtsprong.
Podoba mi sie to, że nauczyciele zwracają uwagę na to, że ma problemy z nauką, że idzie mu gorzej od rówieśników, że dają mu szansę na poprawienie wyników, że interesują się czy nie ma dysleksjii. Nie jest przepychany na siłę z grupy do grupy ani gnębiony z powodu tego, ze ma gorsze oceny, czy ze jest Polakiem. Montessori nie znam, więc nie mogę się wypowiedzieć...

Ja do przedszkola musiam czekac 2 tyg na miejsce i placilam 100 euro miesiecznie za 3 dni w tygodniu. a do szkoly nie mialam problemu bo u nas na wsi tylko jedna szkola ;-)

Wczoraj wzielam sie w garsc i przepisalam Kube do innej szkoly. Milam znim dzisiaj isc, ale dzisiaj w jego straej szkoly maja Juffdag i szli na plaze wiec przelozylam na piatek.

Ja juz pisalam kiedys mialam do wyboru 2 szkoly jedna pod samym domem ale nie zapislam tam Kuby z 2 powodow:
1. przerwy miedzy 12 a 13
2. mix narodowosciowy gdzie przewazaja Turki ktorych nie darze sympatia.
A dziwi mnie najbardziej to ze to szkola katolicka a tam taki mix.

2. mix narodowosciowy gdzie przewazaja Turki ktorych nie darze sympatia.
A dziwi mnie najbardziej to ze to szkola katolicka a tam taki mix.

to jest wlasnie to, o czym wczoraj z Ayni rozmawialam. Ze muzulmanie zapisuja dzieci do katolickich szkol. Slyszlaam, ze po prostu jest tam lepszy poziom, niz w szkolach muzulmanskich.

mje dzieci chodza do szkoly montessori.

ja bardzo lubię dzieci szkołę. Nauczyciele są bardzo pomocni Dzieci mają specjalnie dla nich dodatkowe zajęcia z nauki języka Grupy małe (Piotr będzie teraz w 3grupie-7osób) W szkole oprócz moich dzieci w całej szkole jeden Turek w starszej grupie(i jak tu nie mieć uprzedzeń gdy jak mnie widzi i jest sam blisko to mówi"kur...a mać....." Widać czego go w domu uczą Niby się uśmiecha jak jest z grupą ale jak sam koło mnie to już daje przekaz.........
Jak lepiej poznam język to go podkabluje
no i szkoła 4m od domu :-)

reklama
Ja wlasnie chce Tomusia zapisac do katolickiej, bo nie chce zeby mi chodzil do grypy z jakimis turkami czy innymi takimi.wkurza mnie ich zachowanie, na ulicach zachowuja sie jakby z buszu wyskoczyli :baffled: nie chce zeby Tomek sie tak zachowywal :happy:

Do góry