reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Anna, zabila mnie cena biletu kolejowego.. :no::tak:
a o jakie przedszkole chodzi? o kinderdagverblijf czy peuterspeelzaal? podejrzewam, ze o peuterspeelzaal.
W duzych miastach moga byc kolejki bardzo duze, moja znajoma z amsterdamu zapisala do Kinderdagverblijf (day care) dziecko, jak byla w ciazy..
A Ty chcesz poslac TYmka do przedszkola? idziesz do pracy?

o peuterspeelzaal (bo pewnie o to chodzi) pisalam juz kiedys, ale chetnie sie powtorze ;)
jesli oczywiscie Cie to interesuje.

Ostatnia edycja:
reklama
AnnaJ co ja Ci moge powiedziec o szkole... :sorry2: nie wiem jak w Amsterdamie, podejrzewam ze podobnie jak w Den Haag, do DOBREJ szkoly czeka sie w kolejce...4 lata. Niezle co?? ja juz sie rozgladam za szkola dla Tomka, bo nie chce go poslac do byle jakiej, co po niej tylko do zawodowki mozna isc.. Ale wybor jest ciezki, nie powiem ze nie :baffled:

The Hague, a o jakiej szkole myslisz?
u nas zapisac dziecko mozna, jak skonczy 2 lata, ale w praktyce wyglada to tak, ze rodzice zapisuja, jak dziecko ma 3 lata.

Sencilla ja bym chciala do katolickiej montessori. jak Tomek sie do jakiejs dostanie, to czeka nas przeprowadzka blizej szkoly. tylko nie wiem co robic, bo planujemy sie wyniesc do Limburgii.. i teraz jestem w wielkiej kropce. Mysle ze tutaj go zapisze, a za jakis czas tez tam, w razie czego z jednej zrezygnujemy i juz.

Sencilla ja do pracy sie na razie nie rwe:-D...jak mozesz to mi wyloz kawe na lawe z tym wszystkim bo ja tego nie ogarniam...chcialabym Tymka do przedszkola poslac ze wzgledow spolecznych...;))) Jak by przyszlo co do czego to jeszcze nad miedzynarodowym sie zastanowie, choc czy przedszkole jest to nie wiem...ale jak szkola to pewnie dla malych tez maja...
Taka stronke mi podali...Voorschool - Stadsdeel Zuid
peuterspeelzaal to jest przedszkole? Do jakiego wieku dzieci do niego chodza?
1. Czy tam musze sie zapisywac czy mam jakis"rejon" i jestem przydzielana z gory?
2. Ile dni w tygodniu?
3.Czy sa prywatne i panstwowe? Czy wszystkie tak samo platne?

reklama
annaJ- nie zrob takiego bledu co ja, myslalam ze tyle tych szkol w amsterdamie to mam czas na zapisanie a przyjdzie co do czego to szkola nie zapisze bo nie ten kod z dzielnicy jaka obejmuje. mi jedna szkola do ktorej mam 800metrow odmowila bo i tak pierszenstwo maja inne kody:wściekła/y: warto zarezerwowac sobie miejsce predzej w dobrej szkole:tak: mi duzo pomogli w GGD, dostalam od nich ksiazke ze szkolami i przedszkolami.

juz napisalam wiadomosc do PL szkoly, zobaczymy co odpisza.. mi bardzo zalezy na polskim poniewaz wiem ze chce tam wrocic tylko nie wiem kiedy to bedzie a nie chce by wiki miala duze braki- choc 2godzinki co dwa tygodnie to zdecydowanie za malo na nauke jezyka:baffled:

Do góry