reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
annaJ postaram sie ci odpowiedziec
1- tak sa rejony, wszystko wg kodow
2- przedszkole mozesz sama wybrac ile dni w tygodniu ci odpowiada, niektore szkoly maja dostepne tylko 4dni w tygodniu, inne maja nawet 5dni w tygodniu-zazwyczaj jest to od 3 do 3,5 godziny dziennie.
3- wszysto zalezy jakie przedszkole wybierzesz ile bedzie godzin i od waszych dochodow. niekiedy rodzice nie musza placic jesli zobowiazuja sie raz w miesiacu zostac i pomagac opiekunce.

Mi sie podoba Montessori onderwijs i Dalton onderwijs, i raczej bede probowala Tomusia do tych szkol zapisac...

AnnaJ wiem ze sa rankingi szkol, nie pamietam, ale chyba na stronie gemeente?

znam w hadze jedna szkole miedzynarodowa, w ktorej miesiac nauki kosztuje tysiac euro, a po 7 roku zycia kwota siega 17 tysiecy.. dobre , co? :-)
sorrki, nie miedzynarodowa a brytyjska :D musialam edytowac..

Ostatnia edycja:
Dobry wieczor! Melduje sie! Na pewno WSZYSTKIE się za mną bardzo stesknilyscie hahaah ;P :) :) :)

U Nas wszystko wporzadku. Oczywiscie Miska juz katar zalapala. Witaj Polsko! :) Weekend byl piekny a teraz pogoda piekna Nas opuscila.. Ale mamy co robic :)

Dobrej nocy dla Was Kobitki!! :)

Dzien dobry !!!
Co do polski szkoly do ktorej chodza moje dziewczyny nazywa sie OOStoja miesci sie w Oos. Ucza nie tylko polskiego i religii ale rowniez troche historii kultury i obyczajow, tradycji polskiej, a po za tym mam okazje pogadac na zywo z polskimi mamami. Jest duzo malzenstw mieszanych gdzie dzieci nie mowily po polsku a teraz po roku zaczynaja. W tym roku zdobylismy w konkursie grupowym na wierszowisku pierwsze miejsce. Wszystko mozecie zobaczyc na stronce oostoi sa tez tam na zdieciach moje sroczki. Ja jestem zadowolona grupy sa nie duze kadra profesjonalna i przedewszystkim przyjazna dziecku. U nas jest tez klub malucha gdzie chodza dzieci od 0 do 4,5 roku zerowka gr.1 4,5 do 6 lat gr.2 od 6 do chyba 9 i gr.3 do 12 lat. Zycze wszystkim milego dnia

Ostatnia edycja:
dzien doberek...

Axe fajnie ze zagladnelas...:tak:ale ci dobrze! A katarkiem sie nie przejmuj pewnie zaraz jej przejdzie - moi tez czasami jakies niedyspozycje maja np;gardlowe hihi...:-D
Moi chodza do KBS De Zandberg - Home i jestem zadowolona poki co..jesli chodzi o przedszkola to ja nie mam rejonow wg kodow /nawet nie mieszkam w Bredzie/ a przedszkole wybieralam bo jest 50m od szkoly i mojej pracy:tak:wiec tak bylo mi latwiej i wygodniej...do nas chodza ludzie nawet z drugiej czesci miasta,ale pierszenstwo maja dzieci ktorych rodzenstwo juz jest w tej szkole;-)Pewnie inaczej jest w duzych aglomeracjach tak jak Niuniu piszesz...

paaaa

Witam

Jesli o szkoly chodzi to niedaleko nas sa 3 szkoly do których dziecko musisz zapisac jak sie urodzi:baffled::tak:Nie chcialam tam posylac Michala bo tam chodza dzieci z bogatych rodzin ,które wyjezdzaja w kazde wakacje na wczasy w rozne kierunki swiata:tak: Nas niestac zeby co 6 tyg gdzies jechac ..:blink: Widze ,ze tez przepisuja dzieci do mojej szkoly,jak babki u którch pracowalam mówily "program jest ten sam ,a reszta zalezy od zdolnosci dziecka " :tak:Oczywiscie towarzystwo tez jest wazne ,nie poslalabym Miska do szkoly co chodza prawie same turki lub inne rasy(od razu przepraszam ,jesli kogos urazilam). Michal jest zapisany juz z 2 lata :tak:W szkole maja pierwszenstwo dzieci z wijku:tak:

W tej szkole Peuterspeelzaal jest od 2,5 roku do 4 lat ( 4 razy w tyg =10godz) placi sie 20 e . Dla porównania w powyzszych szkolach 2 dni = 70e:tak:Mozna tez raz w tyg na 3 godz przyjsc z dzieckiem od 1,5 -2,5 lat:tak:za free:-D

Axe fajnie ,ze dotarlas :tak:Katar malej przejdzie:tak:

A mnie juz glowa boli ,przez ta pogode:baffled:
ciekawe jak Iskierka...

reklama
na stronach internetowych kazdej szkoly jest regulamin przyjmowania dzieci:tak:
my nic nie musielismy placic za 5dni w tygodniu w peuterspeelzaal, choc czasami zostawalam z opiekunka do pomocy.
kolezanka w amsterdamie placi 2euro miesiecznie i takze niekiedy musi zotac posyla mala 4dni w tygodniu.
a inna kolezanka w Ijmuiden za dwa dni w tygodniu placi 70euro.
wiec wszystko zalezy na jakie przedszkole sie trafi;-)

Do góry