reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Madziula, a nad jakim sie zastanawiasz? moze zawezisz swoj wybor do 2,3 laktatorow? wtedy latwiej bedzie podjac decyzje :)

reklama
Madziula najpierw przemysl czy chcesz reczny czy elektryczny, a jak juz wybierzesz to poszukaj w necie opinii o paru firmach i porownaj :) ja nie uzywalam innego niz avent, ale bardzo mi odpowiada :tak:

no problem w tym ze wlasnie nie wiem czy reczny czy elektryczny, moimi faworytami są avent i medela :) z jednej strony jak mam mało uzywac to mi szkoda na elektryczny tyle wydawać ale jak mam sie meczyc z recznym to bez sensu :)

Madziula, no wlasnie, w jakim zakresie masz zamiar uzywac laktatora?
duzo? malo? jak dlugo?
jesli duzo i dlugo, to elektryczny chyba bedzie lepszy..
bedziesz odciagac mleko, aby dawac malutkiej na caly dzien do zlobka?

ogolnie w plan jest taki ze mam zamiar na poczatku karmic piersią a potem jak bede miała cały czas pokarm to bede odciągać małej do zlobka.... no ale to sie nigdy nie przewidzi jak długo sie bedzie miało pokarm, czasami po 2 miesiacach juz nie ma..... moze poczekam az urodze, najwyzej na poczatek wypozycze a potem zakupie jak bedzie nadal potrzeba ....

ja sie nie znam na laktatorach :-D;-)
mam elektryczny, sciagam kilka razy w tygodniu i mi to wystarcza. ten moj ma regulowane "natezenie", wiec mozna ustawic, aby ciagnal mocniej albo slabiej. Ja zawsze zaczynam od slabego, a koncze na najsilniejszym.

Mysle, ze jaki bys nie kupila, to bedzie ok, bo teraz firmy sie przesciguja w dobrej jakosci. Ostatnio widzialam w gazecie jakis nowy, bardzo mi sie wizualnie spodobal, Jak go znajde, to zapodam :)

nie znalazlam, ale inny mam: Vaculess. tez fajny sie wydaje, masz do niego woreczki i kubeczki do odciagania, caly asortyment :)

Ostatnia edycja:
tez mi sie tak wydaje, ze teraz wszystkie firmy robia dobre laktatory i jaki bys nie wybrala Madziula, to pewnie bedziesz zadowolona :tak:

Sencilla a ten Twoj elektryczny to pracuje cicho czy slychac go?

Ostatnia edycja:
slychac.. smiac mi sie chcialo dzis w pracy, bo za sciana wiercili, bo to nowy budynek jest, a jak ja wlaczylam swoj laktator, to identyczny odglos byl. Bardzo glosny jest i to jest jedna z jego wad.
Z drugiej strony nie wyobrazam sobie miec recznego. MIalam przy MArysi i moze uzylam go dwa razy, bo tak mi reka spuchla :-D

reklama
No wlasnie, powiem Ci ze ciezko w nocy odciagac takim elektrycznym laktatorem, bo mozna wszystkich w kolo pobudzic :-( ja dlatego mam reczny, juz sie przyzwyczailam do niego, rece nie puchna i nawet zrobily mi sie sprawniejsze :-D co wiecej nawet mi pierscionki spadaja to chyba mi sie tluszcz na nich spalil hahah :-D
szkoda, ze nie pomysleli ze ktos moze tymi elektrycznymi w nocy mleko sciagac i one tak bucza.. :angry:

Do góry