reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

ło matko, 113100 zl.... :szok:

Sencilla ja wczesniej w ogole nie zwracalam uwagi na te szczepienia, wczoraj dopiero rozmawialam z kolezanka z Polski i podala mi tego linka i napisala, ze na niektore choroby nie zaszczepili.. Gdybym wczesniej znala sklad, to chyba tez bym na niektore nie szczepila....:dry::no:

reklama
Mówię Wam, że holenderskie mamy nigdy nie przestaną mnie chyba zadziwiać.

Moje spostrzeżenia z ostatnich kilku dni...

- Mama paląca przy małym dziecku, dmuchająca mu prawie w twarz dymem - taki widok widziałam już kilka razy.
- Widok z dzisiaj, z zakupów. Mama przyjechała autem z 4 letnią córką i niemowlakiem. Dziewczynkę zabrała ze sobą na zakupy, a śpiącego niemowlaka w foteliku zostawiła samego w aucie na parkingu pod sklepem. Słoneczko przygrzewa, a tu zero uchylenia szyby i do tego on sam całkiem. Co prawda widziałam jak wracała po jakiś 15 minutach, ale nadal mi się to w głowie nie mieści.
- I widok z moich ostatnich, środowych zajęć z basenu. 2 mamy skaczące do głębszego basenu z dziećmi-niemowlętami na rękach....Bardzo to mądre, heh.
A potem po zajęciach, dzieciaki z mokrymi głowami pakowane do siodełek rowerowych i w drogę...heh

Iguana, ja tak samo ostatnio widzialam na placu babcie z wnuczkiem. Babcia palila papierosy i dmuchala prosto w buzie dziecka. Normalnie bylam w szoku, co najlepsze - to Polka, bo jak maly chcial zjezdzac ze slizgawki, to sie niecierpliwila (choc zjechal tylko 2 razy) i z podniesionym tonem pytala czy JUZ STARCZY?! TO DO DOMU:szok: masakra...

A z tym niemowlakiem w foteliku w aucie:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: ja bym zadzwonila na policje z miejsca... Tak samo zareagowalabym jakby w aucie byl pies, nie mozna tego tolerowac :no:

Dziewczyny pisalam wam, ze Tomek juz sie obraca z plecow na brzuch. A co dzisiaj odkrylam? Że on jak lezy na brzuchu, to unosi pupe do gory i staje na kolanach :szok: oprocz tego zachowuje sie jak ziemia - krazy do okola wlasnej osi, jak go poloze bokiem do mnie, to za jakis czas juz lezy do mnie tylem :szok:

Ostatnia edycja:
hejka ... a ja wlasnie wstalam:sorry2: i ...juz mnie glowa nie boli:tak: - pada dziewczynki jupi:-D...
Moj M juz sie szykuje do meczu:tak:przekaski z kawiorem juz sa Facebook i taca z serami :-) no i piwko.... co kochane obstawiacie?
Sencilla ciebie nawet nie pytam....:-p:-D:-)

Aniahaven, u nas spannend jest ;) ale moj maz obstawia i swoich, i naszych, bo on taki dobry chlopina ;-):-D

Ania, to co, wyjawiamy babeczkom nasza slodka tajemnice?.. ;)

dziewczyny, jakie zaklady? ja obstawiam dzis 2:1 dla nas.

Ostatnia edycja:
reklama
KIBICUJECIE DZIS???:confused::-)

Załączniki

• polska.jpg
    polska.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 25
  • polska-czechy-transmisja-online-fl.jpg
    polska-czechy-transmisja-online-fl.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 30
Do góry