reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Pogoda kiepska, rano lało, teraz się uspokoiło. Mam nadzieję, że się poprawi, bo w weekend jak już przedrzemy się przez sklepy z meblami to mamy plan dotrzeć na plażę...w końcu:-D Nie musi być bardzo ciepło, ale przynajmniej aby nie padało:tak:

Co do przytulania, to Janek w ostatnich dniach potrafi budzić się co godzinę, pije troszkę tylko, przytula się i zasypia. Nie wiem czy to stres związany ze zmianą miejsca, czy może jakiś kolejny skok. W dodatku tak się wierci przez sen, robi kółka w łóżku, przewraca się na brzuszek, na plecki i znowu na brzusek. Jak do niego zaglądam to raz jest głowa tam gdzie nogi i za chwile na odwrót. Czasem się tak ułoży niewygodnie, że to go wybudza.

Aaa...i nowa zabawa, wystawiony jęzor:sorry2: Jak jest w samym żywiole zabawy, to jęzor wisi do połowy szyji i jest w 7-mym niebie:-D

AnnJ007, to polecasz te kukurydziane chrupki-pałki? Ja w końcu nie dotarłam do nich jak byłam w Polsce. Może teraz je znajdę. ...bo wyjazd już tuż tuż:-D Jedziemy w pierwszym tygodniu lipca na ok 10 dni, ale fajnie!:-)

reklama
witam w ten ohydny i pochmurny dzień :(

mała dała mi pospać za to teraz się rozkręca:)

musze isć dzis do miasta jakiś prezent kupić urodzinowy a tak mi sie nie chce, moze potem sie rozpogodzi troszkie ;)

co dzis na obiadek robicie? u mnie beda ziemniaczki, szaszłyczki mięsne i mizeria ;)

Iguana urządzanie nowego mieszkanka to też ma swoje plusy , ja tam lubie takie zakupy, ikea itd latanie, oglądanie kupowanie, nie lubie tylko jak czegos znalesć odpowiedniego nie mozna :)

Witam

No i po pogodzie, dobrze ze wczoraj wykozystalismy dzien:tak:
Wstalismy o 10 :szok::tak:I to ja budzilam Michalka ,no ale jak sie idzie spac o 24....
Fajnie ,ze wasze dzieciaczki takie postepy robia:tak:
Sencilla ale Tosia rosnie:tak:

My dzis do przedszkola na 13 i juf Michalka ma urodziny:tak: prezent stoi i czeka:tak:

Witam!!!

Jaki mamy miesiąc?Bo po pogodzie za oknem to myslę że październik!!!!!!!!!!!

Iguana zbieram się żeby do ciebie maila napisać i coś nie mogę...ale napiszę...Polecam te palki kukurydziane, łamię je na pół i do łapki Tymkowi daję. Te o "normalnym" kształcie też jadł i jakoś dał radę! Polecam również kaszki bezcukrowe(jestem przeciwniczką cukru i uważam go za "białą smierć") Holle.http://www.holle.ch/english/ProbenRatgeber/HolleRatgeberPoland.pdf zdrowe przede wszystkim!!!My mamy na razie bezglutenowe-ryzową i jaglaną i do tego dodaję pół słoiczka owoców i codziennie kaszka ma inny smak.
Kaszki dostępne na allegro lub w sieci sklepów "Piotri Paweł"

Co do rozwoju dzieciaków to do 6 miesiąca to powinno każe wg książki a później to wszystko jest już nieprzewidywalne i indywidualne i u dzieciaków w tym samym wieku mogą być kolosalne różnice.Mam porównanie 2 dziewdzynek dwuletnich i różnica między nimi jest ogromna!

A jeszcze chciałam powiedzieć ze jestem wyrodną matką bo w lipcu na 10 dni zostawiam Tymcia z babciami w PL i ruszam z mężem na wakacje!!Strasznie się boje tej rozłąki ale też strasznie się boję że synek będzie maminysynkiem i nikt tylko mama i mama...

AnnaJ naprawde wedlug ksiazki do 6 miesiaca?? :szok:
Fajnie, ze jedziecie na wakacje, rodzice tez czasami musza odpoczac, a u babci maluszkowi krzywda sie nie bedzie dziala :tak: mysle ze bedzie zadowolony, bo przeciez babcie lubia rozpieszczac:-D Szybko zleci, a wy spokojnie sie zrelaksujecie:cool2: A gdzie planujecie wyruszyc?

Anna, ja wlasnie tez czytalam o tych kaszkach na lutowkach 2012 i wszystkie polecaja. jak bede w polsce, to sie zaopatrze. A lecimy juz 13 lipca (w piatek na dodatek) do krakowa, stamtad do czech, 15 lipca chrzest Lilii, pozniej na slowacje na baseny termalne, a pozniej do polski. I tak bedziemy kursowac do 26 sierpnia :)

ja widze tez po moich dziewczynach, jak sie inaczej rozwijaja, jak maja rozne zaintresowania, temperamenty, fajnie jest tak to obserwowac :)

od jakiegos czasu czytam z dziecmi metoda Domana, i widze, jakie Tosia robi postepy.. ma 4 latka, a umie juz przeczytac wiele slow i jest zafascynowana literami.. z kolei Marys uwielbia rysowanie, taniec, taka artystyczna dusza. Ciekawe, jaka bedzie Lila :)

Anna, a gdzie sie wybieracie na wakacje? jejku, odwazna jestes, powiem Ci :) ja zostawilam na dluzej dzieciaki, jak Marys miala 3 lata, a Tosia poltora roku, na 3 tygodnie.

co dzis na obiadek?

Lecimy do Japonii. I to każdy innym samolotem! Ja z Wawy przez Frankfurt a mąż z Amsterdamu. Mam nadzieję że dam radę te 11h samego lotu do Tokio.

Mam stracha strasznego ale bilety już kupione.

Dziś mam polędwiczki z pesto...

reklama
Witaj IGUANA i Jasiu :-) Nim sie obejzysz Janek bedzie biegal.Moj Tymcio tez sie tak przemieszczal na pleckach .Mial roczek i sie nie przewracal z boku na bok o siadaniu nie wspomne.dzis ma prawie 17 m raczkuje i chodzi sam:-) Nie wolno tylko niczego na sile przyspieszac no i jak najmniej lezaczkow ,fotelikow ,chodzikow itd.

ANETKO slodkie twoje chlopaki ,ja uwielbiam patrzec na moich ,czasem kloca sie o telefon he he.mieszkanie fajnie urzadzone i sloneczne.My narazie nie kupujemy nowych mebli,moze jak dostaniemy mieszkanie to poszalejemy.No ale wydatkow to napewno mieliscie.ja pamietam ile my wydalismy jka poszlismy pierwszy raz na swoje.Meble ,sprzet agd ,wyposarzenie kuchni.Mielismy tylko lozko:-DA dzis no nie wiem skad nam sie tyle rzeczy nabralo :szok:

Do góry