reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam wszystkie.
Wy tu o wakacjach, a ja swoje tegoroczne spędzę we własnym domu z rodzinką męża i swoją na karku:baffled: Niezbyt budujące...
Hurra! Moderatorki rozpoczynaja cudowna strone 3000 naszego forum!
Obysmy jak najszybciej dobili do 4000 ;)
Będę się czepiać - a gdzie obiecane nowe forum, tudzież nowe tematy? Tyle było szumu i znowu wszystko poszło w zapomnienie...

reklama
ja też porzucam dzieci na ok 10dni we wrzesniu jedziemy z męzem sami na wczasy Moi rodzice przyleca do nich :-) a gdzie to jeszcze nie wiem Mamy określoną kasę i zoaczymy w sierpniu na jakies last minut Ale obstawiam Egipt Majorke lub Curaqao :cool2:

Sencilla spoko ja też daje mała do złobka i jakoś z tego powodu nie płacze :) 3 miesieczne dziecko i tak tylko śpi i je a jak bedzie juz wieksze to juz bedzie przyzwyczajone do opiekunek :)

o Olka właśnie ja Ci ostatnio odpowiedziałam wkońcu czy nie? Chętnie bym Cię odwiedziła ale bez samochodu to mi się tyłka nie chce ruszać. A Co do samolotu to powiem CI, że to miało tak wyglądać, że Kuba nas odwozi w niedziele na lotnisko a on jedzie sam do PL. Ale jak sobie pomyślę, że mam tu jeszcze siedzieć sobota i trochę niedzieli to wolę wyjechać w piątek o 21 i w sobotę rano już być w domuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

Madziula, wiesz, mysle to co Ty, widze, ze Lila po prostu.. jakby to powiedziec.. jej wszystko jedno na razie :D
a Tosie i Marys dawalam, jak byly starsze i juz bylo trudniej na poczatku.
Pocieszam sie wiec, ze teraz sa razem u opiekunki z Tosia, bo T jeszcze nie chodzi do szkoly, wiec tym lepiej. A we wrzesniu juz bedzie przyzwyczajona do rozlaki, jak T pojdzie do szkoly i ja "opusci".

Iskierka, mialy byc nowe watki, oczywiscie. Nikt jednak nie mowil, ze one powstana w przeciagu kilku godzin. Jesli w jakis magiczny sposob dlugosc mojej doby moglaby sie zwiekszyc o 5 godzin (co najminej), to moze od razu bym sie wziela za te watki.
POza tym wydaje mi sie, ze na moj apel o rozważenie, jakie watki bylyby potrzebne, odpowiedziala tylko Madziula.
Szkoda, ze niektorzy z pozostalych wola tylko narzekac na prace moderatorow, zamiast zaproponowac od siebie, jak moznaby to forum ulepszyc.

Ostatnia edycja:
Anna jak by to bylo blizej to oczywiscie ,ale tyle km to bym go musiala zostawic na conajmniej tydz albo i wiecej:sorry2: A ja nie wiem czy bym wytrzymala 3 dni :sorry2: Jak juz bedzie mial z 7 ,8 lat to spoko ale teraz jeszcze mi sie taki malutki wydaje hahaha :sorry2:

Sencilla pewnie ,ze tak jak macie okazje to odpoczywajcie:tak: Ja tez do zlobka albo do gastouder bym oddala mala ,jakbym miala prace:tak:

Jak na polu ciemno szok ,ja musze w kuchni swiatlo swiecic:shocked2:

dzis na obiad dorsz z ziemniaczkami i zielona fasolka:tak:

Sencilla, jakbys nie zauważyła to ja (i nie tylko ja) podpisalam się pod postem Madziuli, że zgadzam się na zaproponowane wątki...
Poza tym z całym szacunkiem dla prywatnego życia moderatorek i ich pracy na tym forum - ja moge nie narzekać, tylko znów założyć nowy wątek (na temat podany przez Madziulę albo inny np o żywieniu dzieci, środkach do pielęgnacji niemowląt czy o opiniach na temat danego kraamzorgu). Zajmie mi to kilka minut. Tyle, że znów będą pretensje.....
Naprawdę dziewczyny, forum bez wątków poradowych (same "pogaduszki" jak to mówicie "o d**e Maryni) to forum "martwe", bo każdy nowy użytkownik z przerażeniem popatrzy na kolejne tysiac stron do przeczytania i machnie ręką. Mało komu będzie się chciało przedzierać przez wszystkie posty w poszukiwaniu porad...

Akurat macie wskazówki jak forum ulepszyć....

Iskierka,
napisalysmy z Ania, ze mozecie zakladac nowe watki, ale potem pilnujcie, aby byly na temat. Wlasnie po to, aby nie bylo pretensji, ze Wam czegos "zabraniamy".
Nikomu z nowych uzytkowniczek nie kazemy sie przedzierac przez tyle postow, wiec zdecydowalysmy, ze ich nie kasujemy. To jest czesc naszej "historii" :-D
Jesli masz ochote zalozyc jakis watek,prosze bardzo. Ja chce zalozyc watek opiekunkowo-przedszkolowy, bo wiele razy musialam to samo pisac na forum, jak ktos pytal. Ale nie mam czasu go teraz rozwijac, ani wstawiac informacji, wiec go nie zaloze. Zajme sie tym, jak bede mogla tez cos w nim od razu umiescic.

sencilla- powoli, nikomu sie nie spieszy, jest duzo czasu na nowe watki;-)
a co myslicie o watku z roznymi akrakcjami w holandii, co warto zobaczyc itp. bo chetnie dowiedzialabym sie cos wiecej z poludniowej holandii co mozna tam zwiedzic:confused:

axe-nie dziwie ci sie ze wolisz szybko do domu jechac;-) a po wakacjach planujecie powrot tutaj?

karola- my ostatnio w Pl dalismy Wiki do mojej siostry (20km od nas) bo chciala jechac na wakacje do cioci, i tak nam dziwnie pusto cicho bylo:-D

a my jutro dostalismy zaproszenie na urodziny szefa mojego meza i nie wiem co zrobic bo chce mecz obejrzec:confused: chyba wezme laptopa ze soba zeby nie przegapic:sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Co do babci to uważam że to świetna instytucja...jak byłam teraz 3 tyg w PL to po prostu życ nie umierać:-D,(stacjonowałam u teściowej i mamy mojej). Jak na chwilę się chce gdzieś wyskoczyć można dziecko zostawić... szkoda że nie mogę mieć jednej babci chociaz raz w tygodniu...

Niunia ten temat o ciekawych miejscach w NL to można by założyć...zarówno dla dzieci i ogólne ciekawostki w Holandii...tylko dobrze żeby temat był bez komentarzy bo później trudno byłoby cokolwiek znaleźć.

Do góry