reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

anp to wage mieli podobna, ale moj mierzy 69 cm i jest dluuuugi dosyc to nie widac po nim az tak tej grubosci :-):tak: i mi na szczescie nikt sie do wagi nie dowala w cb, powiedzialabym im zeby sie zajely swoimi sprawami :cool2:
ps. trzymam kciuki za znalezienie kogos do pomocy..

reklama
ANP gratulacje z okazji 3 rocznicy ślubu!!!!

Sencilla, moje dezieci jak maja wenę to frytki moga jeść rano, wieczór i w południe:-D
Zresztą ja we frytkownicy dużo robię - np panierowane udka czy skrzydełka, kupne kipcordonblue kipkrokant - nie dziwne więc że poprzednią frytkownicę trafil szlag:-D:-D
Teraz troszkę zainwestowałam (o ile zakup na raty można nazwać inwestycją:rofl2:) i zakupiłam podwójna frytkownicę. Zobaczymy jak sie sprawdzi.
Idę nastawic pranie i znikam do sklepu:-)

Iskierka, no, frytkownica fajna sprawa, ale wlasnie dlatego jej nie mamy... ;-)
ja frytki uwielbiam, ale niestety do najzdrowszych jedzen nie naleza... no i kaloryczne.. sam tluszcz.. ale od czasu do czasu lubie pochrupac :)

Iskierka powiedz mi jakich dokumentow wymagali od Ciebie jak chcialas wziac te rzeczy w ratach? tylko paszport i karte czy jeszcze dokumenty o zarobkach? ja to bym sobie nowy tv wziela, w sierpniu jedziemy do pl to na cala sume nas nie stac, bo nam sie podoba taki bardziej wypasiony i raty by nas uratowaly :laugh2::confused2:

ja tez frytki tylko od czasu do czasu, zreszta olej trzeba wymieniac czesto, bo sie robi rakotworczy. no ale teraz akurat mi smaka narobilyscie i bym sobie powcinala frytusie heheheh :D

Doświadczone mamusie, mam pytnie odnosnosnie podawania dziecku sloiczkow. Moj synus skonczyl juz 4 miesiace, i tak mysle czy od czasu do czasu podac mu jabluszko lub banana albo np. jakis soczek z bobofruta lub swiezowycisniety przeze mnie??? jak wy postepowalyscie? moja mama jak ja bylam mala (4 mies) to podawala mi banana ktorego sama przed chwila rozmemlala hehehe :D no i ja sobie tak amcialam po troszeczku, ale ja jakos sie boje, ze mi sie Tomek zadlawi :O dlatego bym chciala cos w strone soczkow lub gotowych sloiczkow z owocami.

Ostatnia edycja:
Ja podawalam tutejsze sloiczki od 4 miesiaca owoce i obiadki tez tzn marchewke a pozniej marchewke z ziemnaiakiem Alex uwielbial...,a pozniej jak juz wiecej jadl zaczelam sama gotowac,a banana mu kroje w male kawaleczki,w sumie to teraz juz wieksze.Moze zacznij od sloiczka bo produkty lepiej wprowadzac powoli wtedy bedziesz wiedziec czy nie ma laergi na cos i co mu smakuje a co nie.

The Hague, ja jestem na watku LUTOWKI 2012 i tam wlasnie sie tocza rozmowy na temat rozszerzania diety. dziewczyny podaja duzo fajnych informacji, moze dolaczysz? w koncu tez jestes lutowka, wiec na biezaco tematy i Ciebie dotycza.

Dziewczyny, dziekuje za gratulacje i Wasze zaufanie. Bede dla Was dobra ;-):-D

Sencilla no masz racje, musze zajrzec na lutowki :-) bo jestem w kropce, duzo ludzi mowi ze mozna od 6 miesiaca ale tez sa zwolennicy od 4.. takze musze tam zajrzec :tak:

The Hague, dzieciom karmionym piersia poleca sie wprowadzac nowe pokarmy dopiero miedzy 5-6 miesiacem, wtedy, kiedy masz oznaki, ze jest na to "gotowe": ssie piastki, patrzy, jak TY jesz, wtedy ciamka buzia, kiedy "pozera wzrokiem" jedzenie.
Dzieci na mm moga od 4 mies. nowe pokarmy. to tak najogolniej.
pozostaje tez kwestia wprowadzania glutenu, sa podzielone zdania.. wlasnie teraz jest o tym dyskusja na lutowkach, poczytaj.

No, zakupy zrobione, to znaczy mini zakupy - bylam sama to i malo kupilam, by nie dźwigac za dużo:-)
Iskierka, no, frytkownica fajna sprawa, ale wlasnie dlatego jej nie mamy... ;-)
ja frytki uwielbiam, ale niestety do najzdrowszych jedzen nie naleza... no i kaloryczne.. sam tluszcz.. ale od czasu do czasu lubie pochrupac :)
Zgadzam się z tobą, dlatego staram się nie smażyć frytek częsciej niż co 2 tyg. Jak moje dzieci były małe, to frytkownicy też nie mieliśmy.
Poza tym uważam, że frytki i nie tylko smażone w domu sa zdrowsze, bo zawsze wiem na czym smażę i widzę kiedy wymienić olej. A niektóre "jadłodajnie" to smażą na oleju starym jak świat - chociaż może już coraz rzadziej się to zdarza.
Iskierka powiedz mi jakich dokumentow wymagali od Ciebie jak chcialas wziac te rzeczy w ratach? tylko paszport i karte czy jeszcze dokumenty o zarobkach? ja to bym sobie nowy tv wziela, w sierpniu jedziemy do pl to na cala sume nas nie stac, bo nam sie podoba taki bardziej wypasiony i raty by nas uratowaly :laugh2::confused2:
Ja robiłam pierwsze zakupy na raty przez internet w Wehkamp.nl. Żadnych dokumentów czy zaświadczeń, ale pierwszy zakup nie może przekroczyć 400€ - przynajmniej ja tak mialam w 2009roku. Gdzieś to nawet mam na blogu opisane.
Kupowalam zmywarkę i raty mi wyliczyli na 11€ miesięcznie. Telewizor kupowalam w Saturnie, ale kumpel brał jakis mniejszy - nie znam ceny - i dostal bez problemu
Teraz kupowalam na neckerman.nl - procedura podobna

Doświadczone mamusie, mam pytnie odnosnosnie podawania dziecku sloiczkow. Moj synus skonczyl juz 4 miesiace, i tak mysle czy od czasu do czasu podac mu jabluszko lub banana albo np. jakis soczek z bobofruta lub swiezowycisniety przeze mnie??? jak wy postepowalyscie? moja mama jak ja bylam mala (4 mies) to podawala mi banana ktorego sama przed chwila rozmemlala hehehe :D no i ja sobie tak amcialam po troszeczku, ale ja jakos sie boje, ze mi sie Tomek zadlawi :O dlatego bym chciala cos w strone soczkow lub gotowych sloiczkow z owocami.
Ja ci nie pomoge w tym względzie, bo moje dzieci ze słoiczków to tylko owoce jadły. Podawałam zgodnie z informacją na opakowaniu - jak pisalo ze od 4m-ca rto probowalam od czwatrego. Niestety zadnych innych posiłkow ze sloiczka moje dzieci nie chcialy. Pluły tym dalej niz widziały. Za to ze smakiem próbowały potraw które my jedliśmy - cienki rosołek, pogniecione ziemniaczki, gotowana marchewka.

reklama
no już myślałam, że Nas zamknęli hehehe :) dobrze, że forum jest z powrotem :) widzę, że mamy nowego moderatora - Sencilla nie zamykaj Nas tak jak Ania hahahahahaha ;PPP :)

Hague moja Misia na samym cycu jak miała 4 miesiące i tydzień ważyła 7200g i mierzyła 70cm. :) tylko sam lekarz stwierdził, że ona powinna być wysoka bo jak na swój wiek jest bardzo wysoka /teraz jest taka jak niektóre 2 latki/ a waży pewnie ponad 10kg teraz :) Po 8 miesiącach mało zaczęła tyć :) a jedzenie normalne zaczęła jeść jak miała 8 miesięcy bo wcześniej nie chciała/ chciała tylko cyca cyca i jeszcze raz cyca :)

Do góry