reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
Iskierka dzieki :) tak własnie sprawdzałam ze tez nie widze na spisie świat :) i dobrze bo musze do miasta hihi jade do trzeciego juz kruidvatu i jak dzisiaj nie skompletuje taszki to juz dam sobie z tym spokoj hahah jeszcze wstapie do zeemana na małe conieco :)

Madziula, ja jak "odbierałam" tę torbę to mi powiedzieli ze nie ma tej butelki co miala byc w zestawie i dali mi inną, mniejszą. Zapytaj w razie czego czy tez nie dadzą ci czegośw zamian. Powiedz, że jesteś juz w 3 sklepie....
Ja może się jutor albo w sobotę przejadę do Prenatala w Goudzie, bo dostalam w koncu zaproszenie po Blije Doos;-)

Iskierka, te butelki z zestawu były , tzn cenówka była , wzielam inna i zapytalam ale nie mogłam wziać wzamian:( grrr

mam jescze jedno pytanko, czy rzeczy i ciuszki dzieciece mozna prasowac z dodatkiem tego płynu zapachowego robijn do zelazka??

Ostatnia edycja:
Dzien dobry :) co to za pogoda niemrawa ? Niby jakis skwar, z nieba zar, ale jakos ciemno ?

The Hague, dzieciom karmionym piersia poleca sie wprowadzac nowe pokarmy dopiero miedzy 5-6 miesiacem, wtedy, kiedy masz oznaki, ze jest na to "gotowe": ssie piastki, patrzy, jak TY jesz, wtedy ciamka buzia, kiedy "pozera wzrokiem" jedzenie.
Dzieci na mm moga od 4 mies. nowe pokarmy. to tak najogolniej.
pozostaje tez kwestia wprowadzania glutenu, sa podzielone zdania.. wlasnie teraz jest o tym dyskusja na lutowkach, poczytaj.

oooo, dobrze wiedziec, krotko, zgrabnie i na temat, przypala mi sie taka informacja, choc dla mnie ten temat to dopiero na za 7 miesiecy :p moze zapamietam do tego czasu
:rofl2: No i jestem taka podekscytowana, ze moja dziewczyna, zostala modkiem ! Ach!

Iskierka dzieki :) tak własnie sprawdzałam ze tez nie widze na spisie świat :) i dobrze bo musze do miasta hihi jade do trzeciego juz kruidvatu i jak dzisiaj nie skompletuje taszki to juz dam sobie z tym spokoj hahah jeszcze wstapie do zeemana na małe conieco :)

Powodzenia, moze dzis cI SIE uda skompletowac taszke ;p udanych zakupow.

anp nie zazdroszcze, tak to jest, w lato zawsze najgorzej, bo personel tudziez wyjezdza na wakacje czy tez czuje inna potrzebe urwania sie z pracy ;p ale moze wyrwiecie sobie kogos na stage albo na jakis krotki kontrakt do pomocy ! mysle, ze nie bylo by z tym az tak duzego problemu, dorwac jakas studentke, czy cos.

Ide na sniadanie
:rofl2:

Iskierka, az wstyd pisac, ale ja ostatnio dziwnie sypiam i spie jak polski bezrobotny :D O widzisz tez sobie moze zrobie takiego koktajla, mam 1 nektarynke, pomarancze, kiwi i gruszke na bazie z karnemelk :rofl2: natomiast z pewnoscia zjem do tego kanapke !

A co do tej frytkownicy, to ja posiadam, robie w niej domowe frytki z ziemniaczkow od boera , takie grubiutkie, fajne, kupne zawsze sa pokryte jakims dodatkowym tluszczem czy srodkiem konswerujacym, ale co mi najlepiej wychodzi z frytkownicy to kalmary pokrojone w krazki, obtoczone w jajku i mace i sru do frytkownicy, zadna patelnia nie zrobi tego lepiej , mniamiiiii , krewetki tez czasem wrzucam , jak mi sie nie chce ich jakos specjalnie robic, szczegolnie te duze, tygrysie. do tego jakas bagietka, sosik czosnkowy i ewentualnie salatka i obiad z glowy.

Jeju ale sie glodna zrobilam od tego pisania, juz mnie nie ma.

reklama
kupilam malemu sloiczek z marcheweczka, ale sie zastanawiam czy dac :D
musze dzis koniecznie na lutowki zajrzec i obczaic co i jak...

no i kupilam mleko w saszetkach, zobacze jak maly reaguje na takie mleko.

Do góry