reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Iskierka dzieki :) tak własnie sprawdzałam ze tez nie widze na spisie świat :) i dobrze bo musze do miasta hihi jade do trzeciego juz kruidvatu i jak dzisiaj nie skompletuje taszki to juz dam sobie z tym spokoj hahah jeszcze wstapie do zeemana na małe conieco :)

Madziula, ja jak "odbierałam" tę torbę to mi powiedzieli ze nie ma tej butelki co miala byc w zestawie i dali mi inną, mniejszą. Zapytaj w razie czego czy tez nie dadzą ci czegośw zamian. Powiedz, że jesteś juz w 3 sklepie....
Ja może się jutor albo w sobotę przejadę do Prenatala w Goudzie, bo dostalam w koncu zaproszenie po Blije Doos;-)

Iskierka, te butelki z zestawu były , tzn cenówka była , wzielam inna i zapytalam ale nie mogłam wziać wzamian:( grrr

mam jescze jedno pytanko, czy rzeczy i ciuszki dzieciece mozna prasowac z dodatkiem tego płynu zapachowego robijn do zelazka??

Ostatnia edycja:
Dzien dobry :) co to za pogoda niemrawa ? Niby jakis skwar, z nieba zar, ale jakos ciemno ?

The Hague, dzieciom karmionym piersia poleca sie wprowadzac nowe pokarmy dopiero miedzy 5-6 miesiacem, wtedy, kiedy masz oznaki, ze jest na to "gotowe": ssie piastki, patrzy, jak TY jesz, wtedy ciamka buzia, kiedy "pozera wzrokiem" jedzenie.
Dzieci na mm moga od 4 mies. nowe pokarmy. to tak najogolniej.
pozostaje tez kwestia wprowadzania glutenu, sa podzielone zdania.. wlasnie teraz jest o tym dyskusja na lutowkach, poczytaj.

oooo, dobrze wiedziec, krotko, zgrabnie i na temat, przypala mi sie taka informacja, choc dla mnie ten temat to dopiero na za 7 miesiecy :p moze zapamietam do tego czasu
:rofl2: No i jestem taka podekscytowana, ze moja dziewczyna, zostala modkiem ! Ach!

Iskierka dzieki :) tak własnie sprawdzałam ze tez nie widze na spisie świat :) i dobrze bo musze do miasta hihi jade do trzeciego juz kruidvatu i jak dzisiaj nie skompletuje taszki to juz dam sobie z tym spokoj hahah jeszcze wstapie do zeemana na małe conieco :)

Powodzenia, moze dzis cI SIE uda skompletowac taszke ;p udanych zakupow.

anp nie zazdroszcze, tak to jest, w lato zawsze najgorzej, bo personel tudziez wyjezdza na wakacje czy tez czuje inna potrzebe urwania sie z pracy ;p ale moze wyrwiecie sobie kogos na stage albo na jakis krotki kontrakt do pomocy ! mysle, ze nie bylo by z tym az tak duzego problemu, dorwac jakas studentke, czy cos.

Ide na sniadanie
:rofl2:

Iskierka, az wstyd pisac, ale ja ostatnio dziwnie sypiam i spie jak polski bezrobotny :D O widzisz tez sobie moze zrobie takiego koktajla, mam 1 nektarynke, pomarancze, kiwi i gruszke na bazie z karnemelk :rofl2: natomiast z pewnoscia zjem do tego kanapke !

A co do tej frytkownicy, to ja posiadam, robie w niej domowe frytki z ziemniaczkow od boera , takie grubiutkie, fajne, kupne zawsze sa pokryte jakims dodatkowym tluszczem czy srodkiem konswerujacym, ale co mi najlepiej wychodzi z frytkownicy to kalmary pokrojone w krazki, obtoczone w jajku i mace i sru do frytkownicy, zadna patelnia nie zrobi tego lepiej , mniamiiiii , krewetki tez czasem wrzucam , jak mi sie nie chce ich jakos specjalnie robic, szczegolnie te duze, tygrysie. do tego jakas bagietka, sosik czosnkowy i ewentualnie salatka i obiad z glowy.

Jeju ale sie glodna zrobilam od tego pisania, juz mnie nie ma.

reklama
kupilam malemu sloiczek z marcheweczka, ale sie zastanawiam czy dac :D
musze dzis koniecznie na lutowki zajrzec i obczaic co i jak...

no i kupilam mleko w saszetkach, zobacze jak maly reaguje na takie mleko.

Do góry