reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Sencilla gratuluje milej pracy:tak: fajnie, ze Ci sie podoba!!
axe ale masz duze oczyska na tym foto, laaadneeee!!!

dziewczyny mi po ciazy skleroza zostala... masakra jakas :baffled: lapie sie na tym, ze mowie cos do kolezanki i w polowie zdania przerywam bo zapomnialam co mam jej powiedziec.. :baffled::szok:

Morgen !!

sencilla i widzisz, wszystko sie dobrze ulozylo, Lila pila Twoje mleczko, cycek sie rozchulal , w pracy bylo fajnie i dzis juz jestes w domu,takze wszystko na 5-tke z plusem ! :) no i fajnie, ze sie troche odmozdzysz od siedzenia w domu i masz juz tam kolezanke, wszystko super !

Madzia moze Ci sie trafi wozek od razu z fotelikiem i adapterami jak mi :) i bedzie problem z glowy. a te adaptery to widzialam w prenatalu jakies parenascie euro.

A co do sprawnosci umyslowej , to 2 dni temu M uczyl mnie nowej gry karcianej i mi to zajelo chyba caly dzien zeby wszystko pojac, bo co chwile dawal mi wygrywac i az sie ze mnie smial, ze mam karty, ktore moge rzucac, a nie rzucam bo czekam na nie wiem co
:D no ladnie to tak... co go gry to okazalo sie ze to remik, ktory jakos skomplikowany nie jest hahaha ale wstyd :-p

Aniahaven chciałam sobie kupić buty birkenstock Nie wiesz gdzie w Bredzie jest sklep z dużym wyborem tych butów?

aOla nie pomoge ci - musisz polazic po deptaku:sorry2:

Ja w ciazy mialam napady do uczenia i czytania:tak:-po prostu mi wszystko do glowy wchodzilo migiem:confused:...szkoda ze mi tak nie zostalo:-) - jesli o skleroze chodzi to ja mialam ja tylko do dwoch rzeczy:dry: -KLUCZ OD DOMU I KLUCZ OD AUTA.:tak::tak::tak:..maz M mi w koncu smych kupil na szyje i problem sie skonczyl....:rofl2::-D:-D:-D

Astrid piekny masz suwaczek kobieto!!:tak::tak::tak:
Axe fota boska - ja mam malo zdjec z dziecinstwa...:sorry2:
Madziula ja mam Mutsy i maxi cosi pasuje i dziala bez zarzutu -znowu go bede musiala wystawic na marktplaatsu;-) bo ile jeszcze bedzie mi miejsce zajmowal na strychu:dry::sorry2:a za adaptery placilam w prenetalu 15euro na zamowienie...

Sencilla gratulacje... widzisz jak super jest byc w pracy,hihi...

u nas slonko co chwile niesmialo wyglada, racuszki wcielismy ze smakiem - pranie prawie wyprane - ide sie polenic a co:-p mi tez sie nalezy nie????:-D

Aniahaven zainspirowalas mnie tym wozkiem...dziewczynki mam pewien pomysl.., moze zalozymy na naszym watku podwątek zakupowo-sprzedażowy?
Kazda z nas ma na pewno mnostwo rzeczy po dzieciach, zabawki, ciuszki, wozki, lozeczka, podgrzewacze, kruiki, albo ubrania ciazowe... moze taki maly babyboomowy marktplaatsik? moglybysmy sie wymieniac, sprzedawac, oddawac..
co Wy na to?

Witam Was miłe panie. Jestem nie wyspana, bo kłóciłam sie z mężem do 1.00 w nocy. On potem oczywiście zasnął, a ja... szkoda gadać. Efekt jest taki, ze wstalam o 11.00, sniadanie na szybko, doprowadzenie sie do ludzkiego wyglądu na jeszcze szybciej i musialam jechac po syna, ktory wlasnie wrocil z campu. Zrobiliśmy po drodze zakupy i jestem padnęta.
Spojenie mnie boli jak cholera. Obiecalam sobie w duchu że za kare mężowi zostawię dziś caly kram - sprzątanie i gotowanie. Niech zobaczy jak to fajnie....
Iskierka ja tak mysle i mysle, a probowalas jej po prostu powiedziec : dobrze mamo, rozumiem, ze obiecalas komus, ale ja rodze dziecko i 4 osoby jako goscie to nie sa dla mnie i dla rodziny sprzyjajace warunki, tymbardziej dla noworodka, dlatego prosze Cie abys zalatwila swoje obietnice w inny sposob i przyjechala sama z tesciem, badz z dzieciakami np w sierpniu, bo potrzebuje spokoju . Nie zrozum mnie zle, ale nasz komfort jest tutaj priorytetem.
Ayni i reszta dziewczyn - dziekuję za wasze rady. Wszystkie są cenne i idealne... Tyle że nie dla mojej teściowej... Ona nawet na grzeczne slowa potrafi się obrazić, a jak ona się obrazi i nie przyjedzie w ogóle to niestety odbije sie na moim małżeństwie. Sytuacja jest patowa i dochodze do wniosku ze na moje własne życzenie. Chcialam dobrze, ale niestety... Pewne osoby nie potrafią zrozumiec pewnych rzeczy...
kurcze wy naprawde czytacie ksiązki :) ja od liceum nie tknełam ani jednej ale musze przyznac ze w liceum przeczytalam wszystkie lektury i mam dosc ksiazek :) wole gazety ;)
Ja nie mam tu dostępu do pl ksiązek, więc ich nie czytam, niestety...
co do odwiedzin to iskierka trzeba delikatnie ale powiedziec co sie mysli, bo do chlopcow takie nudzenie nie bedzie przyjemne i tylko beda ci narzekac.. tym bardziej ze pogoda moze byc taka jak dzis...
u nas oprocz szwagierki z mezem i dwojka chlopcow chce w tym samym czasie przyjechac moja siostra z blizniakami (niecale 2latka) wiec sie zapowiada wesolo, tylko ciekawe czy sasiedzi wytrzymaja:confused:
Niunia, to nikogo nie przekonuje, bo już to mówilam. Mąż stwierdził, że nasze dzieci się nimi zajmną, a teściowa powiedziala, że "dziadek ich przypilnuje"...
Do mnie doszła jeszcze jedna rzecz - jeśli urodzę w terminie (11 lipca) i oni juz tu wszyscy będą to bedzie to męczące dla wszystkich - dla mnie, dla maleńkiej, dla kraamzorgu.
Już teraz mam cyrk z podniesieniem swojego łóżka, bo nie wiem w jaki sposób to zrobić (podnosniki zamowione, ale raczej się nie nadzadza, córki łóżka po pierwsze nie chcę podnosić, a po drugie jeśli teściowa bedzie tam "mieszkać" z dwójką dzieci to i tak nie będę miala mozliwości żeby je podnieść.
Kraamzorg będzie tu "tylko" 4h, ale chyba dostanie białej gorączki, jak zobaczy tyle ludzi petających się po domu, z którymi nawet nie ma jak porozmawiać...
Do mojego męża to jednak nie dociera........

Przepraszam was dziewczyny za te moje wieczne żale, ale to forum to moja "terapia", miejsce gdzie mogę się spokojnie, bez nerwów i łez wygadać....

Ayni nie wiem czy sie wyrobie z kupnem wozka do porodu i nie bede miała wyjscia jak kupic osobno fotelik stad moje pytanie :)

Sencilla jak dla mnie bomba pomysł z tym podwątkiem zakupowym ;)

reklama
WITAJCIE!
wreszcie mam internet ,mielismy go odrazu ale jakis kabelek byl uszkodzony i nie mozna bylo sie podlaczyc.Czytalam was troszke w telef.meza.My juz po przeprowadzce.Mielismy malusio czasu na przeprowadzke .Dobrze ze moja siostra byla to pomagala nam przy Tymku.Tymkowi sie podoba juz nawet kolanko sobie rozbil w ogrodku.Mi troche doskwiera brak sklepow a ten ktory jest to slabo zaopatrzony.Sprzedawcy kojarza mi sie z postaciami z horrorow.Kazdy z nich jest jakis uposledzony i dziwnie sie zachowuja.

SENCILLA gratuluje pracy ,mi tez by sie przydala ale czuje sie taka rozbita ze ciezko by bylo mi teraz.

Watek zakupowy juz jest ,wklejam wam linka

https://www.babyboom.pl/forum/mamy-z-holandii-f143/sprzedam-kupie-25529/index8.html

Ostatnia edycja:
Do góry