reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

karola82 jeszcze nie mam wózka i nie wiem czy do porodu sie wyrobie, ale fotelik musze miec zeby zabrac malucha ze szpitala, mam jednak upatrzony wozek i napewno taki kupie Mutsy urban reider , czy jak to sie tam pisze :) szukalam fotelika maxi-cosi a nie wpadłam ze i z mutsy mozna hehehe

a no to juz mi bez roznicy czy bedzie trzeba łaczniki czy nie, wazne ze bedzie sie dało zamontowac a jak bedzie potrzeba to i laczniki sie zakupi ;)

reklama
Madziula 85, wiekszosc fotelikow musi posiadac specjalny adapter do wozka, aby go mozna bylo wpiac. Wiem, ze idzie takie kupic w sklepach dla dzieci, koszt ok 15-25, zaleznie od modelu wozka, ale pewnie mozna i na marktplaats z drugiej reki.

Astrid,
ja wiem, z ta koncentracja w ciazy to jest jakas masakra.. teraz jak pracowalam z Lilusia w ciazy, to czasem nie moglam zrozumiec najprostszej instrukcji, albo maila haha. a ze to praca glownie umyslowo-rondleidingowa byla, to juz w ogole nie lada wyzwanie :szok::rofl2:
moj szef sie smial, ze mam zwangerschapsdementie :)pracowalam do poczatku 37 tyg i wtedy to juz w ogole byla zgroza.. w miedzyczasie dawalam tez lekcje w szkole i sama chodzilam do szkoly, do 40 tygodnia. A w 37 tyg zdawalam NTII 2, az dziwie sie, ze zdalam :-D:tak:

co do pracy wczoraj, to jestem tak zadowolona! ciesze sie, ze podjelam taka decyzje. Dwa dni w tygodniu to naprawde nie jest duzo, a troche takiej papierkowo-administracyjnej pracy dobrze mi zrobi.. atmosfera w firmie git, wszyscy zrelaksowani, jestem w biurze z moja byla kolezanka z pracy, bardzo sie juz wtedy lubilysmy, wiec teraz nam sie super razem pracuje. W moimbiurze sa oprocz mnie tylko 3 osoby, wiec kameralnie.

DZiekuje, ze trzymalyscie za mnie kciuki!;-):-)

Madziula 85, wiekszosc fotelikow musi posiadac specjalny adapter do wozka, aby go mozna bylo wpiac. Wiem, ze idzie takie kupic w sklepach dla dzieci, koszt ok 15-25, zaleznie od modelu wozka, ale pewnie mozna i na marktplaats z drugiej reki.

Astrid,
ja wiem, z ta koncentracja w ciazy to jest jakas masakra.. teraz jak pracowalam z Lilusia w ciazy, to czasem nie moglam zrozumiec najprostszej instrukcji, albo maila haha. a ze to praca glownie umyslowo-rondleidingowa byla, to juz w ogole nie lada wyzwanie :szok::rofl2:
moj szef sie smial, ze mam zwangerschapsdementie :)pracowalam do poczatku 37 tyg i wtedy to juz w ogole byla zgroza.. w miedzyczasie dawalam tez lekcje w szkole i sama chodzilam do szkoly, do 40 tygodnia. A w 37 tyg zdawalam NTII 2, az dziwie sie, ze zdalam :-D:tak:

co do pracy wczoraj, to jestem tak zadowolona! ciesze sie, ze podjelam taka decyzje. Dwa dni w tygodniu to naprawde nie jest duzo, a troche takiej papierkowo-administracyjnej pracy dobrze mi zrobi.. atmosfera w firmie git, wszyscy zrelaksowani, jestem w biurze z moja byla kolezanka z pracy, bardzo sie juz wtedy lubilysmy, wiec teraz nam sie super razem pracuje. W moimbiurze sa oprocz mnie tylko 3 osoby, wiec kameralnie.

DZiekuje, ze trzymalyscie za mnie kciuki!;-):-)
O, to masz fajnie w pracy. Dobrze, że z niej skorzystałaś :tak:.

Madzia maxi cosi pasuje do mutsy:tak::tak: czasem juz go mozesz kupic z adapterami lub poznie wozek z nimi:tak:
Ja w tym mutsy i foteliku nie potrzebuje adapterow :-)po prostu pod fotelikiem sa takie plaskiki krore rozkladam i klaar:tak::tak:

aOLA, czesc sklepow przecenia rzeczy juz od polowy czerwca, ale na poczatku sa to niewielkie znizki. Najwieksze znizki sa pod koniec lipca/na poczatku sierpnia. Ale mysle, ze przed 1 lipca cos na pewno uda Ci sie kupic.

Dzień dobry!

Znalazłam firmę która ma kontenery do przechowywania rzeczy/nawet samochody :) w Bredzie i nie drogo :) więc wynajmiemy taki ogrzewany kontener na 2-3 miesiące i problem z głowy :)

Hague odnośnie łysych dzieci - Ja byłam łysa do 2 roku życia hahahahaha a tu moje zdjęcie jak byłam bobasem :
169011_182624248426981_867181_n.jpg

Ale się paskudnie zrobiło. I brak ogrzewania / właściciel wyłączył.. na całe szczęście mam docieplacza elektrycznego i dogrzewam Nim :)
Miłego dnia dla Was :)

reklama
axe- moja wiki rowniez do drugiego roku zycia miala tylko taki meszek ;-) niestety ale na to sie juz nic nie poradzi, a czy dziecko ma wloski dlugie czy krotkie to sie tak samo mocno kocha:-)

sencila- gratulacje w podjeciu pracy, mala na pewno opowiadala tobie caly dzien:tak: a pochwalisz sie co dokladniej w tym biurze robisz? byc moze nie doczytalam gdzies:zawstydzona/y:

aola- mysle ze wyprzedaze powoli ruszaja, przynajmniej w amsterdamie cos sie juz ruszylo;-) choc najwiecej jest na poczatku lipca:tak: mi juz teraz udalo sie nakupowac koluszlki (nike,adidas,puma) 2sztuki po 12euro :-)

czy tylko ja mam takiego lenia..:confused: a zaraz musze jachac po mala do szkoly chociaz najchetniej bym sie z domu nie ruszala :baffled: ciagle pada i pada :-(

co do odwiedzin to iskierka trzeba delikatnie ale powiedziec co sie mysli, bo do chlopcow takie nudzenie nie bedzie przyjemne i tylko beda ci narzekac.. tym bardziej ze pogoda moze byc taka jak dzis...
u nas oprocz szwagierki z mezem i dwojka chlopcow chce w tym samym czasie przyjechac moja siostra z blizniakami (niecale 2latka) wiec sie zapowiada wesolo, tylko ciekawe czy sasiedzi wytrzymaja:confused:

Do góry