reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

ja mam pierożki z Pl i bigosik ;) moze kogoś natchne do lepienia pierogów ;)

Brawo Madziula - to dzieki tpbiw caly dzien mi pierog po glowie chodza-:cool2: oczywiscie zaraz po pracy pralke wstawilam i ..... pierogow z truskawakmi nalepilam:tak::tak::tak:/moje dzieci uwielbiaja/... wlasnie je skonsumowalismy ze smietanka a reszte zamrozilam...chwilka na kawke:-p i spadam na ten marsz dzien 2:-) ...

Sencilla no widzisz - bedzie dobrze;-) a jak tam po pierszym dniu?
Anp ja sprawdzam pogode zawsze na Weer: Neerslagradar en Weerbericht voor Nederland en Europa :tak:

Ayni dzielna jestes ze sie nie dalas... to oczywiste dla mnie bylo ze nie poleci.. hhihi...

reklama
Ania podziwiam :) 3 dzieci zapracowana jeszcze pierogi w ciągu dnia ulepi :) heh kosmos dla mnie..
Ania z racji tego, że troszkę tu mieszkasz a jesteś najbliżej mnie nie wiesz czy są tu takie miejsca gdzie można pozostawić pudła ze swoimi rzeczami ala Boxy, czy garaże? Bo nie uśmiecha mi się zawozić stąd rzeczy do PL... ;/
Ayni ja bym po prostu powiedziała, że w takim razie wesele się nie odbędzie i tyle. Nie ma się co stresować taką sytuacją. Ja bym to zlała po całości.
Madzia nie ma co ryzykować z tymi weselami. na upartego to możesz/możecie zacząć rodzić w 35-36tyg :) choć teraz widzę, że dzieciom dobrze w brzuszku i nie śpieszno im :) wolą posiedzieć dłużej :)

Ogólnie moja dobra koleżanka urodziła drugie dziecko. Zuzie ma z tamtego roku ze stycznia a tu już drugi Bąbel. I w szoku jestem bo pierwszy poród szybciutko urodziła, lekko popękała...Sądziłyśmy, że drugi będzie jeszcze bardziej szybki a tu miała krwiaka na łożysku i miała krwotok i szybko cesarkę musieli zrobić bo mogłoby być nie ciekawie z Nią i z Małym. Dlatego jestem pełna podziwu dla tych Matek rodzących w domu! :) Na pewno fajnie jest u siebie w domu ale w razie W wolę jednak szpital, wkońcu to tylko 2-3dni w szpitalu :)

axe rodzilas w PL?? ja rodzilam w Holandii, tu sie wychodzi odrazu po porodzie, nie trzeba czekac 2-3 dni :tak:

ayni szok!!:szok: jaka akcja.. jakby siora mojego tak zrobila to odrazu bym ja do pionu ustawila :sorry2: rzadzic mi tu nie beda :-D swoimi chlopami niech zarzadzaja, a nie beda sie wtracac tam gdzie nie trzeba. moj w ciazy to nawet nie myslal o tym zeby gdzies jechac :sorry2: jak bylam w 9 miesiacu ciazy to siora mojego przyjechala do nl akurat i sobie wymyslila przeprowadzke od kolezanki na inne mieszkanie w sobote a ja akurat boli dostalam no i peszek bo moj zostal ze mna i sie 'bidulka' sama musiala meczyc z torbami :sorry2: jak to mowi pani Basia.. "wypad mie spod drzwi, nie ma dyskusji!!!" :cool2::-D:-D:-D

ja juz po egzaminach, cos nie wydaje mi sie, zebym to zdala:dry: na luisteren prawie zasnelam, a pomiedzy pytaniami myslalam o malym, o tej milej buzience i o tym jak "mowi" do mnie i sie smieje jak sie z nim bawie :blink: no i zdarzalo sie ze na pare pytan nie wiedzialam co odpowiedziec bo sie zagapilam na maxa hahahah, ah ten moj Tomus :) no ale zobaczymy jak bedzie, za 5 tygodni wyniki..:happy2:

anp nie wiem co lubicie jesc, ale jak lubicie chinszczyzne, to zapraszam do mnie po przepis na pyszne mie z krewetkami :cool2::tak:

Ayni chcialas fotki wczoraj, prosze bardzo.
Na foto nr1 mial jakies 9-10 godzin i 3330 gram.. a na drugim 3,5 miesiaca i prawie 7,5kg :)
Untitled 1.jpgIMG_1173.jpg

Ostatnia edycja:
Witam.. wlasnie przyjechalam po pracy..totalnie wypultkana. bo spalam tylko 4 godziny. ALe to nic, bo jestem bardzo szczesliwa. Dzieci tez spisaly sie na medal, LIla wyduldala moje mleczko u opiekunki, nic podobno nie plakaa, wiec sie ciesze! Teraz spi sobie w lozeczku, nie moge sie doczekac, jak sie obudzi, bo bardzo za nia tesknilam.
ZAraz zapodajemy pizze, zamowilismy na urodzinki Tosi i koniec 3go miesiaca Liluni :)
pozniej WAs doczytam.
:tak:

dziewczyny co to dokładnie są incassokosten?? belasting w listach pisze ze jak na czas sie nie zapłaci to beda incasso kosten verbonden ale ze co dokładnie to jest ??? odsetki?? czy sami sciagna mi z konta??

reklama
Madziula incassco kosten to odsetki wlasnie :baffled: lepiej to od razu miec z glowy. oni moga przykladowo podac was do firmy incasso ktora bedzie od was sciagala platnosc i moga sobie policzyc jakies koszty administracyjne plus odsetki... :/

a ja wlasnie zasiadam z M do kompa i bedzie rozmowa na skype z rodzinka. Moj M mowi, ze siostra pewnie nie miala na mysli, zeby pojechal sam a mnie w domu zostawil, ze moze zapomniala na kiedy mam termin, ale ja tam wesze spisek i wiem swoje. Idziemy jej wlasnie zakomunikowac, ze niestety slub sie w takim razie nie odbedzie
:-D

Do góry