reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
hej hej...

ja sie doczolgalam do domu - czuje sie jakbym grype miala:dry::zawstydzona/y: a tu mnie jeszcze dzis o 18.00 marsz 5km czeka bo u nas w szkole wlasnie rozpoczely sie Avondvierdaagse :tak: i ...obiecalam dzieciom ze wszystkie 4dni z nimi zalicze.A do tego Victor musi isc z nami bo ..niemam go przy kim zostawic...:-(
Co do nieprzespanej nockito chyba cos w powietrzu bylo bo ja zasnelam o 3.00:dry: - lazilam do wc, kichalam, smarkalam - masakra jakas...:szok:
Madziula te majtki /co zapomnialas z PL/ kupisz tez w Etosie..:tak:a kawe waniliowa uwielbiam!
Sencilla nie martw sie na zapas - stres tez nie jest twoim sprzymierzencem jesli chodzi o laktacje a jak mala dostanie raz dziennie butle to nic jej nie bedzie:confused:przeciez mozna to doskonale laczyc,prawda? niedaj sie...

Co do wagi to ja w koncu lece w dol:-p - a do tego zakupilam ciezarki i pracuje nad rzezba ramion:-D:-D:-D

obiadek juz zjedzony-dzis tylko zupka czosnkowa z grzankami na szybko i..ide ich przygotowac...kalosze, parasole, ochrona na wozek...uffff...

sencilla ja zawsze sciagam z jednej piersi 125ml... z dwoch mam 250ml. moze Ty jakos zle ten laktator uzywasz, ze tak malo leci?:confused:
madziula ja na tym etapie co Ty tez wazylam 10kg wiecej, to bedziemy mialy podobna wage :-)

ja juz po pierwszej czesci egzaminow, schrijven mysle ze zdane, ale spreken masakra jakas :baffled: wszystko przez to, ze mialam przerwe po schrijven az 2,5 godziny i.... spac mi sie zachcialo, glowa mnie rozbolala i musialam siedziec na egzaminie w kurtce, przez co bylam jakas rozkojarzona i nie moglam sie skupic :baffled: moge sie zalozyc ze spreken nie zaliczylam, bede musiala szykowac sie na powtorke za jakis czas... ale przynajmniej juz wiem co i jak, to za drugim razem zalicze na bank :-D

TheHague to mnie pocieszyłaś z tą wagą mimo wszystko ;)

a co do egzaminu to sie nie przejmuj na zapas, ja ze spreken wyszłam załamana, na kilka pytań nic nie odpowiedziałam tylko się zająkałam zanim zdołałam coś wydusić a mimo to zdałam i to nawet lepiej niz lezen bodajze :) wiec głowa do góry, moze jest lepiej niz myślisz ;)

aniahaven to ty tez pudzianka bedziesz po ćwiczeniach z ciezarkami ;)

madziula no ja na jedno tez odpowiedzi nie dalam, bo sie skupilam na przeczytaniu zadania hahaha i slysze PIIIP i mysle co powiedziec a tu zas PIIIIPPP :D no ale we will see :)

a co do wagi to nie lam sie, nie jest zle, moja polozna mi powiedziala, ze to tak w sam raz wazyc 14kg+ przy moim wzroscie (169cm, a Ty cos podobnie wysoka jestes jak ja). takze jest goed :)

wiedziałam ze cos zapomnialam przywiezc z Pl ;) te majtki takie poporodowe :( ahhh
Madziula, te majtki to w kraampakiecie dostaniesz - dwie sztuki. Przynajmniej ja dostalam...

Wiecie co, ja sie włąsnie wkur**** na maksa, ale tym razem na szczęscie nie na mojego ślubnego....
Szukam na marktplaats drugiego łóżeczka. Kupilam już tam wanienkę i lóżeczko do sypialni za śmieszne pieniądze i oba przedmioty są w idealnym stanie. Żadnych rys, pęknięć, nic. W piatek zareagowałam na łóżeczko za 20€, blisko mnie. Na zdjęciu fajnie wyglada, w opisie "Zo goed als nieuw" i " nog helemal goed". Będąc dobrej mysli umówiłam się na dziś na 19.00.
Ogladając łóżeczko szlag mnie trafił, bo to "helemal goed" łóżeczko miało na brzegach masę wyraźnych odprysków białego lakieru, a krotszy bok był wyraznie zniszczony i powtórnie pomalowany. Gdy powiedziałam kobiecie, że to łóżeczko jest niet goed ona sie wręcz oburzyła, że to przecież tylko 20€, z materacem, nawet kołderkę mi dorzuci...
Poczułam się jak ostatni szmaciarz. Podziękowałam i prędko wyszłam bo po prostu chciało mi się płakać. Kobieta najwyraźniej chciala mi wcisnąć szmelc.
Co z tego że to tylko 20€, jak musialabym je ponownie malować....
Zastanawiam się, czy na marktplaats jest taka opcja jak na allegro, gdzie mozna oceniac sprzedawcę....

Dzień dobry. Chciałam się z Wami na jakiś czas pożegnać, nie chcę podawać powodu choć pewnie się domyślicie, ale nie pytajcie o nic. Jak się pozbieram wrócę. Póki co trzymajcie się i rodzącym w najbliższym i tym dalszym czasie życzę powodzenia.

reklama
Dzień dobry. Chciałam się z Wami na jakiś czas pożegnać, nie chcę podawać powodu choć pewnie się domyślicie, ale nie pytajcie o nic. Jak się pozbieram wrócę. Póki co trzymajcie się i rodzącym w najbliższym i tym dalszym czasie życzę powodzenia.
Kochana, bedę tu na ciebie czekać................

Do góry