reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

No, to ja wiem :-D. Gdzieś blisko moich okien jest jeden z alarmów i wycie mnie rozbraja :baffled:. Przynajmniej wiadomo, że coś takiego działa.

Ja czekam czekam, bo wszyscy się ciągle pytają i mnie to zaczyna dobijać. No i chcę już Majkę przytulić a nie chodzić, jak kaczka.

reklama
hejka
a ja spałam super Zresztą ja nigdy nie mam problemu ze spaniem Nawet w ciąży Musiałam tylko pamietac żeby spać na prawym boku bo inaczej zgaga Wczoraj pobiłam samą siebie i wstałam o 10 tzn mąż mnie obudził bo przyszedł sprawdzić czy jeszcze żyję ;-)

rano zaatakowałam lidla

za niecałe 4tyg lecimy do Pl tzn ja z dziećmi na cały lipiec potem pierwszy weekend sierpnia wesele i powrót do Nl do szkoły i muszę poszukać pracy tak na 2-3 dni w tyg

Dzisiaj mnie ważyła i waga mi spadła o kilogram haha :-D. Tydzień temu miałam 68, dziś 67. W sumie taka waga mi się utrzymuje już od dobrych kilku tygodni. Także mogę się pochwalić, że przybyło mi tylko 12 kilo.

a to jeszcze 8 tyg ;) musze sie no zważyc :)
Mnie ważył lekarz w piątek - 90kg:baffled: Ile przytyłam? O czasu sprzed ciąży jakieś 22kg... Kiedy ja to zrzucę????

Zmobilizowalam się i ... włączylam zmywarkę oraz doprowadzilam kuchnie do normalności. Za podłogi się nie bierę, bo o 15.00 wroci corka, o 16.00 mąż, psy pospacerują na deszczu i będzie wygladalo tak samo....
Odpuszczam.
Spróbuję sie zmobilizowac do bloga...

Mnie ważył lekarz w piątek - 90kg:baffled: Ile przytyłam? O czasu sprzed ciąży jakieś 22kg... Kiedy ja to zrzucę????

Zmobilizowalam się i ... włączylam zmywarkę oraz doprowadzilam kuchnie do normalności. Za podłogi się nie bierę, bo o 15.00 wroci corka, o 16.00 mąż, psy pospacerują na deszczu i będzie wygladalo tak samo....
Odpuszczam.
Spróbuję sie zmobilizowac do bloga...
Mi mąż kazał sobie dać spokój z pracami domowymi. Teraz czuję się jak jakiś leń, co leży ciągle w łóżku :dry:.

Mi mąż kazał sobie dać spokój z pracami domowymi
Generalnie mój mąż też powiedział, żebym nic nie robiła, szczególnie jak się żle czuję. Ale drażni mnie ta podloga - pelno okruszków w salonie, a w kuchni to już nie mówię... Mam tak paskudne BIAŁE kafelki na podłodze, że musialabym je przecierać kilka razy dziennie:baffled:

ten alarm jest sprawdzany tak jak mowią laski, w poniedzialek o 12.00. Na wypadek czegokolwiek, wojny/powodzi/masowego pożaru ogólnie katastrofy narodowej. Jesli coś takiego się stanie, zawyje syrena. Należy wejść do mieszkania, zamknąć wszystkie okna i drzwi i włączyć telewizor na ful. Dzieki Temu będą wiedzieć, że ktoś jest w mieszkaniu i że trzeba przeprowadzić ewakuację.

jeden pokoj przemeblowałam, jeszcze 2. a co. Niech mi stary nie mowi, ze nic w domu nie robię! :D

reklama
Astrid ja tez tak dzis mialam z tym alarmem, nie kontroluje z kalendarzem, a potem mam szok, ze jakas katastrona ekologiczna, czy bron biologiczna :D a ten kg spadniety, to juz tak przed porodem mowia, ze cos tam spada , co zwiastuje nadchodzacy porod. No juz prawie lada dzien ! :) porwalam Twojego demota na swojego fejsa :D jakos sie osobiscie utozsamiam z tym :D szczegolnie jak rozmawiam z sasiadka z lewej.

Iskierka podziwiam Twoje checi , ja z rana zabralam sie za wczorejsze naczynia , bo tez jakos w oczy kluja, robie znienawidzone rzeczy najpierw bo potem zawsze moze mnie dopasc dziki len :D

Moj kot strajkuje i nie chce wyjsc na dwor, otwieram mu drzwi i on z daleka sie krzywi na ta pogode , lezy w lozku caly dzien, 0 5 wyszedl i wrocil po toalecie z predkoscia swiatla :D

a propos wazenia, tez dzis zaryzykuje, mimo, ze juz po posilku jestem, ale z ciekawosci, dla mocnych wrazen hahaha. Narazie jest plus 7 kg, tzn bylo ostatnio, zobaczym co dzis pokaze wyrocznia.

Do góry