reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Astrid i właśnie mnie to wkurza, że na nic więcej nas nie stać a musimy siedzieć za granicą... czy faktycznie w PL jest tak źle, żeby nie stać Nas na proste zwykłe życie? Nie potrzebuje nic oprócz własnego kąta i jedzenia... jak będę teraz w PL to popatrzę za pracą dla Nas.. może akurat...

a ja właśnie postanowiłam sobie dorobić i znowu biorę się za pisanie pracy lic... zawsze jakiś grosz w kiedzeni będzie na przyjazd do PL...

reklama
Astrid i właśnie mnie to wkurza, że na nic więcej nas nie stać a musimy siedzieć za granicą... czy faktycznie w PL jest tak źle, żeby nie stać Nas na proste zwykłe życie? Nie potrzebuje nic oprócz własnego kąta i jedzenia... jak będę teraz w PL to popatrzę za pracą dla Nas.. może akurat...

a ja właśnie postanowiłam sobie dorobić i znowu biorę się za pisanie pracy lic... zawsze jakiś grosz w kiedzeni będzie na przyjazd do PL...

No to jak Ci pasuje :tak:. Moja szwagierka długo dorabiała na pisaniu prac.
Nas np. nie byłoby stać na mieszkanie w Polsce. Wolę sobie nie kupić kolejnej pary butów, czy niepotrzebnej kiecki tutaj, niż zastanawiać się w PL, czy na obiad zjem spaghetti bolognese czy zupkę chińską. Nie przesadzam, bo tak mieliśmy przez pewien czas.

Iskierka i co myslisz zrobic?
To mieszkanie sobie odpuszczę... Jak najszybciej muszę spłacić ten zaległy czynsz i będę reagowac nadal, bo tyle mogę
Iskierko a to mieszkanie to w koncu dostaniesz ??? bo jakos nie doczytalam ......
Nie przyznają mi, bo mam jeden czynsz do tyłu i niestety nie mam skąd wziąść kase i na czynsz obecny i na zaległy i na życie i ... Odpuszczam i zbieram kase na splate - to tylko 1 czynsz, ale zawsze
Wczoraj kupiliśmy już resztę rzeczy dla dziecka przez neta na stronie Hemy. Niby dzisiaj mieli przywieźć, tylko pytanie...o której :confused: Nie ruszam się z domu, żeby facet klamki nie całował.
Wczoraj kupilaś i juz dziś mają przywieźć?? Ja jak cos zamawiam to musze kilka dni czekac na potwierdzenie, ze mogę to odebrac ze sklepu... Może dostawa do domu jest inaczej zorganizowana
niż zastanawiać się w PL, czy na obiad zjem spaghetti bolognese czy zupkę chińską. Nie przesadzam, bo tak mieliśmy przez pewien czas.
My też, nie łam się, a ja do tego jeszcze mialam 2 dzieci...
Teraz mi trochę łatwiej, ale kilka spraw poszło nie tak jak trzeba, długo czekaliśmy na należną kasę i teraz jest jak jest...
mam tylko nadzieję, że teraz nie będzie przerwy w pieniazkach - skonczylam ziek a zaczelam zwangerschapverloff czy jak to sie tam pisze - macierzyński ogólnie ;-).
Jak będzie kasa terminowo to szybko wyjde z długów, a we wrzesniku bede sie martwic co dalej - zasilek czy praca popoludniowa...

Dobre popoludnie, wstapilam dzis po drodze do urzedu gminy, a tam oczywiscie babka ktora sie nami zajmuje ma wolne i placek . Cisza jak makiem zasial , okienka puste masakra jakby wybilo wszystkich czy co :D Po czym wsadzilam M do pracy i wrocilam sama do domu, pozniej dostawszy od niego telefon, ze w pracy zaczyna wewnetrzne szkolenie i dostal nowa funkcje oraz podwyzke, co mnie niezwykle ucieszylo , bo jednak pieniazki nam sie przydadza , troche mnie martwil ostatnio budzet. Bo chce odlozyc jakies 2,000 eur na wakacje to co chwile cos wyskakuje. Np waterschapbelasting prawie 300 EUR, to tu , to tamto, ach Holandia :D nic tylko placic i placic , wszystko kreci sie wokol kasy :D
Ale komt goed :) bardzo jestem z niego dumna, on taki zaradny jest i wszedzie sie wkreci i cos zaradzi.

Mnie tyle bez pracy juz tez szlag trafia, ja sie lubie uczyc i w ogole brac na siebie nowe wyzwania a siedze w domu jak ta trusia, juz z brzuchem mi sie nie oplaca szukac pracy, bo jak znajde to juz sie bede toczyc i nie popracuje nawet 2 tygodni. Mam nadzieje, ze doczekam cierpliwie Adasia i jakos wypelni mi ta luke.

axe zobacz ty znow lecisz a co dopiero z Polski wrocila! A problem w Polsce jest taki, ze wlasnie ten wlasny kat, ktory trzeba wynajac kosztuje dosc sporo pieniedzy, ze ludziom nie wystarcza na zycie , w moim miejscie, zwykla kawalerka kosztuje 1000 PLN + plus oplaty , zycie , lekarstwa , internet , a gdzie jakies rozrywki, ubrania ? generalnie tez Ci nic nie zostanie, chyba, ze oboje z mezem jestescie grafikami komputerowymi badz tez programistami C++ :d mysle, ze nikt by z Polski nie wyjezdzal, jesli dalo by sie tam normalnie zyc . ach, zycie...

Ja juz dziś zaliczylam ten nieszczęsny GroenWest i zaszczepiłam oraz zaczipowalam Spoopiego. Teraz jeszcze tylko położnik, męza diabetolog, obiad, zakupy i........... WEEKEND:-D:-D:-D

hej dziewczynki,
moj plan matki polki: 18.30 playback show Marysi, pozniej odwozka do kolezanki, bo spi u niej. Jutro rano odbieram ja o 9.30 i jade na balet. O 14.00 urodziny Tosi z gosmi. POniedzialek: 8.30 urodziny Tosi w peuterspeelzaal. O 14.00 dentysta Marysi. 16.30 basen Antosi i MArysi. 19.30 wywiadowka Marysi. We wtorek praca od 7.00. W miedzyczasie organizuje sie z opiekunka, odciaganiem mleka, pieke tort, szykuje prezenty dla dzieci w PSZ, odbieram ze szkoly, zanosze, nosze, gotuje, sprzatam, bawie sie, rysuje, kąpie, daje rade przynajmniej 4 sytuacjom kryzysowym i w tym wszystkim zachowuje spokoj ducha.

To mieszkanie sobie odpuszczę... Jak najszybciej muszę spłacić ten zaległy czynsz i będę reagowac nadal, bo tyle mogę

Nie przyznają mi, bo mam jeden czynsz do tyłu i niestety nie mam skąd wziąść kase i na czynsz obecny i na zaległy i na życie i ... Odpuszczam i zbieram kase na splate - to tylko 1 czynsz, ale zawsze

Wczoraj kupilaś i juz dziś mają przywieźć?? Ja jak cos zamawiam to musze kilka dni czekac na potwierdzenie, ze mogę to odebrac ze sklepu... Może dostawa do domu jest inaczej zorganizowana

My też, nie łam się, a ja do tego jeszcze mialam 2 dzieci...
Teraz mi trochę łatwiej, ale kilka spraw poszło nie tak jak trzeba, długo czekaliśmy na należną kasę i teraz jest jak jest...
mam tylko nadzieję, że teraz nie będzie przerwy w pieniazkach - skonczylam ziek a zaczelam zwangerschapverloff czy jak to sie tam pisze - macierzyński ogólnie ;-).
Jak będzie kasa terminowo to szybko wyjde z długów, a we wrzesniku bede sie martwic co dalej - zasilek czy praca popoludniowa...

Tak nam napisali na potwierdzeniu. No cóż :-D. Póki nie rodzę to mogę na nich poczekać haha.

reklama
Iskierka ja dzis juz pislam ze wczoraj kupilismy pralke okolo 19 a dzis o 12 juz nam dostarczyli:tak::tak:

Mala d wczoraj chba chce wyjsc przez brzuch ,tak sie wyciska ze zcasem az krzykne :-D

Do góry