reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Ayni wątpliwości zanikły :tak:, teraz dziurę mu wiercę bo chcę już pójść do położnej, może i wcześnie ale zaraz będzie 6 tygodni, a ja poprzednie donosiłam tylko do 6 więc się boję. Chcę prowadzić ciążę tutaj :tak:. życzę ci aby ta nocka była spokojniejsza :tak:

Dziewczyny poratujecie mnie?, ma któraś ogórki kiszone :zawstydzona/y:, tka mi się chce z sosem czosnkowym zjeść, ach aż mi ślinka leci. hm a może do polskiego sklepu się wybiorę :sorry:

reklama
Astrid dobry pomysl z tym recznikiem, tylko ze z serii wielkich i supergrubych mam tylko jeden , ale cos dzis pokombinuje i zrobie sobie jakies zawiniatko haha .

Robalku no idz , zgloscie sie chociaz do poloznej, od razu was umowi wizyte i bedziesz sobie spokojnie czekac , nie wiem jak tu robia pierwsza wizyte chyba w 8 tyg taka pogadanke, a pierwsze echo w 11 tyg - te genetycznie badanie gdzie sprawdzaja czy dziecie nie ma problemow z kregoslupem - open ruggetje czy wodoglowie i down i inne genetyczne. Ale nie wiem dokladnie Robalku, bo mnie to ominelo
:wściekła/y:

Witam. Dziewczyny mam pytanko. Wczoraj z racji tego, że było święto to miałam wolne. A dzisiaj moja szefowa zadzwoniła do mnie i powiedziała, że muszę dzisiaj pracować w tym miejscu które powinnam wczoraj. Przecież to nie ja wymyśliłam sobie święto. Czy nie powinno być tak, że skoro przypada święto to w pracy też dany dzień odpada?

Megawatek sorry, ale ja ani troche nie rozumiem co miala na mysli Twoja szefowa... Ani nie znam charakterystyki Twojej pracy, gdzie mialas wczoraj pracowac. Moze ona miala na mysli, ze powinnas dzis robic to , co w normalnym biegu tygodnia przypadalo by na wczoraj , ale przeskoczylo , ze wzgledu na swieto ? To Ci rebus...

Robale mowia, ze ogorki to na chlopaka, ale u mnie za cholere sie nie sprawdzilo , bo mnie raczej na arbuzy ciagnelo :D i mam lobuza :D A jeszcze Ci tak dopisze , nie przejmuj sie wczesniejsza historia ciaz, to nie znaczy, ze jakies fatum ciazy nad wami, mysle, ze do 3 razy sztuka :) No i moim skromnym zdaniem lepiej bedzie jesli z taka historia jak najszybciej zglosicie sie do poloznej, ktora was skieruje do specjalisty bo przynajmniej ktos na was bedzie mial fachowe oko ;) co masz mu tam dziure wiercic, przeciez to normalna sprawa, nie jego jakies widzi misie czy pojedziecie do poloznej czy nie. Kazda ciezarna to czeka przeciez , im wczesniej tym lepiej, dla waszego wlasnego komfortu i bezpieczenstwa dzidziusia.

Robale ja z uwagi na wczesniejsze poronienie mialam pierwsze USG w 8t5d. Dzieki mojej poloznej, ktora stanela na wysokosci zadania i umowila mnie od razu na dzien po wizycie! Pozniej mialam kolejne w 12 tygodniu. Mam nadzieje,ze Tobie tez uda sie umowic wczesniej! Nie udzielam sie na tym watku, ale gratuluje serdecznie i trzymam kciuki,zeby wszystko bylo w porzadku!

Robale mowia, ze ogorki to na chlopaka, ale u mnie za cholere sie nie sprawdzilo , bo mnie raczej na arbuzy ciagnelo :D i mam lobuza :D
Ja jadłam ogórki kiszone w każdej ciązy i mam córkę, syna a teraz znowu ma byc corka:-D
Nie udzielam sie na tym watku, ale gratuluje serdecznie i trzymam kciuki,zeby wszystko bylo w porzadku!
Ależ zapraszamy do udzielania się:-D

Megawatek sorry, ale ja ani troche nie rozumiem co miala na mysli Twoja szefowa... Ani nie znam charakterystyki Twojej pracy, gdzie mialas wczoraj pracowac. Moze ona miala na mysli, ze powinnas dzis robic to , co w normalnym biegu tygodnia przypadalo by na wczoraj , ale przeskoczylo , ze wzgledu na swieto ? To Ci rebus...

Może trochę źle opisałam. Ale chodziło mi właśnie o to jak to opisałaś. Mam stały plan sprzątania. W poniedziałek i w czwartek. W poniedziałek przypadło święto więc to chyba nie powinno być tak, że praca która powinna być w poniedziałek przechodzi na wtorek? Nigdy tak nie miałam.

reklama
Ayni - dopiero teraz doczytałam Twoje pytanie, co podoba mi się w Schiedamie? Stara część jest śliczna :tak:. W szczególności podoba mi się taki widok:
schiedamA21.jpg

Do góry