reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

I ja się witam

Mamo mikołaja wszystkiego naj najlepszego z okazji 2 urodzin Waszej córci :tak:

Co do farbowania używam też różnych, lecz najlepsza jak dla mnie to pallette. A my dziś ponownie testowaliśmy tzn M, ja już mam dość i wyszedł pozytywny ( jak drugi ). jak mi powie że jeszcze chce testować to go uduszę
:-D

reklama
Witam. Ja dziś już zaliczyłam z synem wizytę w GGD i zakupy.
Tak jak się spodziewałam - wzrost dobry, waga za duża:baffled: Syn miał pogadanke na temat tego co i ile je. Podoba mi się to, że rozmawiaja z dzieckiem i to jemu tłumaczą problemy. Wg mnie jest to dobre, bo rodzicom to dziecko zawsze moze zarzucić ze sobie cos wymyślaja i chcą go głodzić, a tak jest rozmowa z panią doktor (nie wiem jak ja nazwać - konsutlantką?)
Zrobiła nam nawet afspraak w szpitalu zeby zbadać synowi poziom cukru i zapraszała go na basen:-D
Przy okmazji dowiedziałam się że CB mam u siebie na wsi - prawie pod samym domem:-)
Aaaaa z ostatniej chwili: KOBITKA OD FOTELIKA chyba się speszyła moim nieobraźliwym i inteligentnym mailem do niej i .... odda mi kasę za fotelik. Do tego przeprosiła mnie, że czuję się oszukana, bo jej nie o to chodziło :rofl2:. Jutro pojedziemy i wszystko oddamy.

Gdzie można kupić fajny rożek? Koło nas mamy Heme, mamy stamtąd ciuszki i są całkiem milusie.
Fajnie, że poczuwała się do winy, to ważne.
Ja mam rożek z PL od kuzynki. Gdyby nie to ze go dostałam (używany) to raczej bym tego nie kupiła. Miałam przy starszych dzieciach i nie byłam zadowolona - z takiego rożka dzieci szybko wyrastaja i wysuwają się:baffled:
Ale znowu jak znajome nas odwiedzaly to baly sie wziasc na rece tak bez rozka....wiec jak kto nauczony.A ty Sencilla uzywałaś???
Kiedyś, dawno dawno temu było nie do pomyślenia, żeby noworodka nosić na rekach tak bez niczego. Najpierw były ciężkie jak jasna cholera i grube beciki a potem wymyslono rożki.
Ja chcę becik, ale tylko do chrztu. Uważam że rozek jest niepraktyczny...
A my dziś ponownie testowaliśmy tzn M, ja już mam dość i wyszedł pozytywny ( jak drugi ). jak mi powie że jeszcze chce testować to go uduszę :-D
Ponownie gratuluję. P:owiedz M żeby sie sam testował:-D:-D:-D

Chętnie zaopiekuję się niechcianym rożkiem :). Ja chcę, żeby Majka miała do spania na początek, no i w ogóle, żeby było czym ją owinąć po wyjściu z geboortecentrum.
No ja cię rozumiem. U mnie to raczej nie zda rezultatu, bo w takim rożku nie wsadzę do fotelika. Jak się rodziły moje starsze dzieci to foteliki nie były tak obowiązkowe i ze szpitala wiozłam je właśnie w rożku i w kocyku. Teraz mam nadzieję ze sam kocyk wystarczy.

W ogóle to lato sie skończyło i pada :angry:

Mi sie rozek przydal bo pierwsze dni balam sie brac takiego malucha na rece zeby mu czegos nie zrobic :-D no i Tomek spal w rozku jak bylo zimno.

Pogoda u nas jest super. Owszem, jest szaro i coś kropiło, ale w koooońcu jest powietrze :-). Dzisiaj śmigamy do Hagi do Marketu Groszek na zakupy... będzie polskie jedzonko mmmm :rofl2:.

Dobry ! Jejku, ale mialam koszmarna noc. Wstawalam do WC chyba z 5 razy, bo co chwile czulam, ze musze siusiu, to chyba baby mi tam naciskalo. Poza tym juz mi sie niewygodnie spi i nie wiem co mam sobie wsadzic miedzy nogi, kombinowalam jak kon pod gorke, chyba kupie ta poduszke dla ciezarnych do spania, bo ja dziekuje, za takie noce... :baffled:

Jesli chodzi o rozek to tez nie natrafilam na takowy tutaj w NL , to chyba zdecydowanie polski wynalazek, i mysle , ze poradzimy sobie bez niego i kocyk wystarczy.

Robale - no to juz chyba jestes spokojniejsza, co ? A jak Twoj luby? Uwierzyl, czy jeszcze ma watpliwosci co do wiarygodnosci testu ? Mam nadzieje, ze nie ma juz zadnych w zanadrzu
:-pI jaki plan teraz ? Jedziecie do PL czy bedziecie prowadzic ciaze w Holandii u poloznej ?

Dopisuje i dementuje pogloski o pojawiajacej sie jesieni. U mnie na wsi goraco od rana i slonecznie !

Wpadla mi w rece irlandzka piosenka na EURO 2012 -
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Q_I0-ZPSFWo#!
​superova, bardzo mi sie podoba!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dobry ! Jejku, ale mialam koszmarna noc. Wstawalam do WC chyba z 5 razy, bo co chwile czulam, ze musze siusiu, to chyba baby mi tam naciskalo. Poza tym juz mi sie niewygodnie spi i nie wiem co mam sobie wsadzic miedzy nogi, kombinowalam jak kon pod gorke, chyba kupie ta poduszke dla ciezarnych do spania, bo ja dziekuje, za takie noce... :baffled:

Jesli chodzi o rozek to tez nie natrafilam na takowy tutaj w NL , to chyba zdecydowanie polski wynalazek, i mysle , ze poradzimy sobie bez niego i kocyk wystarczy.

Robale - no to juz chyba jestes spokojniejsza, co ? A jak Twoj luby? Uwierzyl, czy jeszcze ma watpliwosci co do wiarygodnosci testu ? Mam nadzieje, ze nie ma juz zadnych w zanadrzu
:-pI jaki plan teraz ? Jedziecie do PL czy bedziecie prowadzic ciaze w Holandii u poloznej ?

Dopisuje i dementuje pogloski o pojawiajacej sie jesieni. U mnie na wsi goraco od rana i slonecznie !

Wpadla mi w rece irlandzka piosenka na EURO 2012 -
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Q_I0-ZPSFWo#!
​superova, bardzo mi sie podoba!!

Może spróbuj sobie zwinąć w rulon taki duży ręcznik kąpielowy?

Do góry